.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 11. 25. - VinVin
Magyar bor a világ 20 legjobbja között

pixel

> Újabb világsiker a magyar borágazatban, magyar bor a világ 20 legjobb bora között!

Az év végéhez közeledve, a Wine Spectator bormagazin újra kiadta idei TOP 100 listáját a világ 100 legjobb boráról. A TOP 100-as válogatást a véleményformálók és a szakemberek is elismerik, a legrangosabb borászati listának tartják, az ebben szereplő borok kiemelkedő tiszteletnek örvendenek, a világ legjobb éttermeinek kínálatában kapnak helyet.

Ez az év különlegesnek számít, hiszen a TOP 100-as lista 25 éves jubileumát ünnepli. A magazin neves szerkesztői éppen a 25. alkalommal válogatnak, az év során beküldött és megversenyeztetett több ezer bortermék közül. Azonban ez az év más miatt is kiemelkedő. A TOP 100-as listában magyar bor eddig még sohasem került be a legjobb 20 közé. 2013-ban a Chateau Dereszla Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2007-es bora a 20. helyet kapta. Az aszút a neves zsűri 100-ból 95 pontosra értékelte, melyet jelenleg a vinvin.hu online borkereskedésben lehet Magyarországon kizárólag megvásárolni.

dereszla02.jpg

Dereszla Pincészet

A Dereszla Pincészet a Tokaji Borvidék egyik leggazdagabb történelmi múltjával rendelkező borászata, Magyarország történelme végigkísérhető a pince múltján. Az első írásos említése a bodrogkeresztúri pincének a 15. század elejéről való.

2000-ben a Champagne-i D’Aulan család látta úgy, hogy érdemes ezt a gazdag történelmi múlttal rendelkező pincét újra felvirágoztatni. A teljes technológia megújítását követően hozzáfogtak az 5 külön részből álló pince rendszerből egy, a borászati technológiát és az esztétikumot is híven szolgáló pince kialakításához.

2007 elejére alakult ki a mai formája a Dereszla Pincészetnek. Ekkor új feldolgozó épület, logisztikai és adminisztrációs egységek épültek, melyek követik a régi pincebejáratként és présházként szolgáló műemlék épületek hangulatát, stílusát.

dereszla01.jpg

Wine Spectator TOP 100-as lista

A Wine Spectator TOP 100-as listája 1988-ban indult el. Ekkor a „borvilág” még sokkal kisebb volt: a vak kóstolók alkalmával 3000 újonnan megjelent bort kóstoltak a szerkesztők. 2013-ban mindez már 20.000 darabra nőtt; a TOP 100-as lista pedig már 13 ország és négy állam borait sorakoztatja fel.

Top 100-as lista borai, most is, mint mindig, a minőség, az érték, a beszerezhetőség (az USA-ban gyártott vagy importált borok száma) és az " X-faktor" alapján kerültek kiválasztásra. Az X-faktor-t a „vonzó, izgató, figyelemfelkeltő” faktornak tekintik a bírálók. Ebben az évben nagyobb hangsúlyt kapott az X–faktor, mint valaha: az adott bor egyedisége és hitelessége által keltett érdeklődés intenzitása értékelésre.

A 2013-as TOP 100-as szelekció több, a „kitaposott ösvényről” érkező bort tartalmaz, és azokat, melyek leginkább elnyerték a szerkesztők tetszését ez évben. Összességében, az idei TOP 100-ban szereplő borok átlagos pontszáma 93 pont volt, és az átlagos ár 51 $, mely egy lenyűgöző ár/érték arányt képvisel.

winespectator.jpg

A Wine Spectator Magazin szerint ez az alapvető emberi természet, hogy listákat készítsünk és rangsoroljuk a tapasztalatainkat, melyet az érték és érdek befolyásol. „Reméljük, mindenki örömét leli az általunk elkészített listában, mely kiemeli az új, feltörekvő és a már jól ismert neveket felsorakoztató Wine Spectator TOP 100 2013-ban szereplő bortermékeket. Használd, mint a pincészetek, a szőlők és a borrégiók megismeréséhez elengedhetetlen útmutatót - kell egy radar az elkövetkezendő hónapokban és években.”


VinVin

A VinVin.hu online borkereskedés újszerűen szólítja meg célcsoportját, és ezzel új vásárlói réteget von be a borfogyasztók körébe. A VinVin.hu kommunikációjában szakít a korábbi, hagyományos borértékesítési sztereotípiákkal, és helyette egy céltudatos, fiatalos, szórakoztató és szexi irányt képvisel. Az oldal fő céljainak egyike, hogy a bor ne csak a fogyasztástól, hanem a vásárlástól is élmény legyen. Termékkínálatukban a Bock, a Takler, Dereszla, Laposa, Füleky, Szeleshát, Hold & Hollo, Wunderlich, Bodri, Mészáros, Szászi, Holdvölgy Gere és Szepsy Pincészetek termékeiből több mint 170 féle bor található meg, de a későbbiekben várható a borászatok számának emelése, természetesen figyelembe véve, hogy csakis minőségi borok, minőségi környezetből kerüljenek a vevők asztalára.

A VinVin.-hu-n számos videó, a borászokkal való beszélgetés, információ, és olyan útmutatás található, amely segít eligazodni a borok világában és segít megtalálni a leginkább hozzánk illő bort, így a piacon mindenképpen egy olyan hiánypótló szolgáltatást nyújt, amivel a minőségi borkultúra egyre nagyobb teret hódíthat.

A VinVin másik jelentős újítása, hogy termékeiket a VinVin lányok szállítják házhoz, akik amellett, hogy dekoratívak, jártasak a borok világában. A lányok a borok átadásakor szakszerű tanácsadást is nyújtanak a vásárlónak, a megrendelt termékekről és azok fogyasztásáról. A cég a leggyorsabb ma elérhető kiszállítási időt kínálja Budapesten és a környező településeken.

vinvin-express.jpg
 
A VinVin arra ösztönzi vevőit, hogy a borvásárlás gyors, egyszerű, könnyű, élménnyel teli vásárlás legyen. Értéket és élményt teremt, az első találkozástól a megízlelésig.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr455655029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása