.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 11. 7. - apuska
Ellátó kert
pixel cégér Helyszín: 1075 Bp., Kazinczy u. 48.
Újralátogatás: 2013. augusztus 2. 19:30-21:45
Első látogatás: 2010. július 14. 18:00-21:30

> Szieszta feelingje van a helynek, déli hangulat, laza közönség, laza zene, laza kiszolgálás.

Adatlap

Elérhetőség: +36 20 527 3018
Web: http://ellatokert.blogspot.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/ellato.kert
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 17-02; P: 17-04; Szo: 18-04; V: 18-02
Extrák: kerthelyiség, konyha, biliárd, kivetítő (digi), wifi, bicikli tároló

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Ászok, 510 Ft Dreher, 580 Ft
Dreher, 580 Ft Dreher Bak, 680 Ft
Pilsner Urquell, 710 Ft Dreher 24, 580 Ft
HB búza, 880 Ft HB citrom, 490 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Szent György-hegyi Olaszrizling (Nyári), 200 Ft Unicum, 650 Ft
Villányi Rose (Kucs), 200 Ft Becherovka, 650 Ft
Szekszárdi Cabernet Savignon (Vesztergombi), 200 Ft Jim Beam, 750 Ft
Sauvignon Blanc (Nádas), 380 Ft Madarasi barackpálinka, 1150 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Rostos gyümölcslevek, 280 Ft Ropi, 120 Ft
Szénsavas üdítők, 350 Ft Capuccino, 380 Ft
Szóda, 60 Ft Nachos, 500-950 Ft
Red Bull, 750 Ft Pinky, 420 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Az Ellátó kert az Aranykorsó Díj nyertese volt 2012-ben a közönség szavazatai alapján!

Ez pedig jelent valamit. Ahogy az is, hogy vasárnap és hétfő kivételével a koraesti órákban a teltház kb. garantált, valamiért az emberek szeretik, visszajárnak, a Kazinczy utcai hangulat sokaknak itt ér véget, esetleg itt kezdődik.

A környék trendi kocsmáihoz képest az Ellátó kert komoly múlttal bír. S bár az utcafronton éktelenkedő Délhús logós és furcsa távcsővel megfújt vaskapu a kezdetektől ugyanígy néz ki, odabenn már fellelhetőek ilyen-olyan újítások, nagyságrendileg két éve pl. nagyon mexikói.

Hogy miért Mexikó? Úgy hallottam, a főnök imádja. Állítólag minden évben kijár egy hónapra feltöltődni, s ha már ott van, hoz egy csomó tárgyat, aminek a nagy része díszletként itt köt ki, szóval ez nem csak olyan mintha..., hanem nagyon is autentikus, valódi.

És most nem a zajfogó falra gondolok, ami a szomszédok feljelentéseitől és a szomszédos lakóépület emeleteiről való dobálózástól hivatott a helyet és a vendégeket megvédeni. Valahogy úgy adódott, hogy ha az önkormányzat csendrendelet ügyben példát kíván statuálni, a tisztogatást ők is az Ellátó kertben kezdik, ám a közönség italozási szokásait ismerve az este 10-ig tartó nyitva tartás kissé abszurd, ezért is az elsőre túlzónak tetsző - autópályák zajfogóit megszégyenítő - elővigyázatosság, és ezzel párhuzamosan a szigorítások elleni fellebbezés.

Az Ellátó kert berendezése nekem kissé avítt. Oké, nem a gazdag Mexikó költözött be a kertbe, így a régi romkocsma stílust sem kellett kidobni, de a hiperkényelmetlen székek, asztalok, padok helyett azért jó lenne már valami, ami hosszútávon sem fáj. Fizikailag. Látványban meg a Dreher napernyők.

A kertet vadul benövő növényzet ellenben szenzációs. A lampionok, a fények, a színek még tovább erősítik, hogy ez valami nagyon barátságos, s bár a festmények kapcsán (különösen házon belül) érzek egy kis koncepció nélküli összevisszaságot, mikor a sötétedéssel együtt színes dunsztosüvegekbe rakott mécseseket hoznak ki az asztalokra, akkor az olyan kedves gesztus.

Mert hogy akik a pultban dolgoznak, vérbeli vendéglátósok. Ha maga a hely nem lenne semmilyen - ez meg ugye nem igaz -, ők akkor is karakteressé tennék pusztán azzal, ahogy a vendéghez szólnak, én bírom, ha valami ennyire profi, hogy teszem azt egy Aranypéntek napjának éjjelén, mikor tömve van a hely, akkor is gyorsan a sörömhöz jutok, mert gondoskodnak rólam.

Már csak azt a gyanúsan rózsaszín pinky-t - a ház specialitását - kellett volna megkóstolnom..."

kalimpa:

"nekem ez az egyik kedvenc romkocsmám Budapesten, ezért talán kissé elfogult is vagyok, de ám legyen.

elhelyezkedését tekintve a legjobb helyen van, ha iszogatásról, bulizásról van szó. a Kazinczy utca telis-tele jobbnál jobb helyekkel, de mindegyiknek megvan a maga sajátossága, benti, kinti, szórakozóhely stb. stb. az Ellátó ez mind egyben. ráadásul a fedett külső teraszával és a benti helyeivel téli és nyári is egyben.

a kiszolgálás nagyon baráti és kedves. az árak átlagosnak mondhatók az efféle helyekhez képest. extrának feltudok sorolni sok mindent, többek között a helyben készített mexikói finomságokat, amiket Katus drága többed magával készít nagyon jó ízléssel. a dekoráció is próbál autentikus mexikói hangulatot kölcsönözni, és itt kiemelném a bejáratnál virító nagy maya naptárat, ami az én és Don Kartács barátom kis kacsóinak végterméke. szóval így még jobb! :)

a zene kifejezetten vegyes, de nem a rádió-módi, hanem jó stílussal válogatott elektronikus dolgok főleg.

bármikor szívesen beugrok pár fröccsre, biztos találok ismerős arcokat, akár a pultban, akár az asztaloknál.

szeretem ezt a helyet. bárkinek ajánlom télen-nyáron, akár randira vagy csak egy kellemes baráti csevejre egyformán."

anyicska:

"Nem is tudtam, hogy itt, Budapest szívében, a zsidó negyed közepén, be lehet tévedni Kis-Mexikóba. Pedig BE! És most ezt nem csak tequilla miatt mondom. Vannak mexikói kaják, festmények, és autentikus díszek, melyeket egyenesen a szombrérók hazájából hoztak ide az Ellátó kertbe. Szieszta feelingje van a helynek, déli hangulat, laza közönség, laza zene, laza kiszolgálás. Eléggé speckó ez a mexikó-magyar keverék, de lájkolom. Végül is sok közös dolog van a két kultúra között, akár a 'hova sietni, ráérünk arra még' mentalitásban, akár népművészetben. Az Ellátó kert falaira rajzolt néhány elemről azt gondoltam, hogy magyar népi motívumokat látok, pedig elvileg azok is Mexikóból származnak. Ennyit a kulturális diverzitásról, itt nincsenek határok hazai és idegen, magyarok és külföldiek között, mindenki mindenkinek a barátja, mindenki jól mulat. Ugorjatok be alkalmanként ti is egy tequilára!"

"Bringabarát. Mintaértékű bringa mutatja, hogy kösd a csőhöz a bevezető szakaszon."

Értékelés

  apu kali anyi
dizájn 4 5 5
kiszolgálás 4 4 4
közönség 4,5 4 4
zene 4 4 4
mosdók 3 3 3,5
árszínvonal 2,5 3 3,5
  3,67 3,83 4,00

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr475435753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása