.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 11. 1. - apuska
Zöld teaház és kávézó
kocsma10

Mikor a kocsma adja a másikat!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Tulajdonosok, üzletvezetők nyilatkoznak.

Helyszín: 8230 Balatonfüred, Lóczy Lajos utca 50.
Polyák Gina válaszol.

> Az országban nincs még egy hasonló jellegű teaház.

Adatlap

Elérhetőség: +36 30 324 3016
Web: http://zoldteahaz.com/
Facebook oldal: www.facebook.com/zoldteahaz
Nyitva tartás: júniustól októberig: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 9-22
októbertől júniusig: H, K, Sz, Cs, P, Szo: 9-22; V: 14-22
Extrák: terasz, wifi, különterem, kivetítő, előadások, koncert

Kocsma10!

01. Milyen múltra tekint vissza a hely, honnan kapta a nevét?
- 2006 nyarán nyitottunk. Családi vállalkozásban élelmiszerboltjaink vannak, de új épületbe költözött egyik füredi boltunk, aminek az emelete kihasználatlan volt, ekkor arra gondoltunk, mivel nagy teaimádók vagyunk, hogy nyitunk egy kis teaházat. A név egyértelmű volt, a zöld tea a kedvenc fajtánk, a berendezést, a falak színét is úgy alakítottuk, hogy a zöld legyen a domináns szín, de a zöld utal még a világgal kapcsolatos felfogásunkra is, próbálunk környezettudatosan élni és a helyet is így vezetni.

02. Kik alkotják a jelenlegi vendégkört?
- Főleg helybéliek, a környező városokból is vannak törzsvendégeink, illetve nyáron az itt nyaralók.

03. Vannak-e törzsvendégei, mennyire ismeri őket, miért járnak vissza?
- Igen, vendégkörünk nagy része törzsvendég. Az a tapasztalat, hogy aki egyszer már járt itt, az visszajön.

04. Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat a hely történetében?
-

05. Milyen söröket csapolnak, milyen borokat kínálnak, kevernek-e koktélokat, lehet-e bármit enni, s mindezt milyen áron?
- Füredi viszonylatban nem vagyunk drágák, normálisnak mondanám az árainkat! Csapolt sörünk nincs, üveges söreink vannak, (Soproni: sima, 1895, Démon, Szűz (nyáron ízesítettek is), Heineken (kicsi, nagy), Edelweiss szűretlen) Balatoni borokat tartunk, folyóborban Feind boraink vannak 4 féle. Meleg szendvicseket, sütiket lehet enni, nyáron van fagyi is. Vannak rövidek, jó minőségű pálinkák, long drinkeket tudunk készíteni, forralt bort és forró puncsot is ajánlunk a hideg időkben. 14 féle forró csokit kínálunk, vannak alkoholos forró csokik is (6 féle). Specialitásunk a gyümölcsös jeges tea koktél, 7 féle házi limonádénk van.

06. Vannak-e programok, rendezvények, akciók, milyen zene szól?
- Ősztől tavaszig szoktak lenni programok, előadások vagy kisebb zenés estek. Zenei stílus: chill out, keleti zenék, jazz, lounge, ambient, raggee, acid jazz, világzene…

07. Hány fő befogadására alkalmas a hely, a kialakításkor vettek-e figyelembe különleges szempontokat, van-e kerékpártároló, lehet-e asztalt foglalni?
- Kényelmesen kb. 80 fő tud leülni, de vannak pótasztalok, lehet helyet foglalni, van biciklitározó is.

08. Mi a véleménye a dohányzásellenes- és a trafiktörvényről, hogyan oldja meg?
- Személy szerint örülök neki, hogy nem kell dohányfüstben dolgoznunk egész nap (a kollegáim is így gondolják), de a vendégek száma visszaesett, dohányozni a teraszon lehet.

09. Melyik az a hely, akár itthon, akár külföldön, amit etalonnak tekint, miért?
- Nagyon sok jó hely van itthon és külföldön is, szeretem az egyedi kialakítású helyeket és nem szeretem a tömeges utánzatokat, úgy érzem az országban nincs még egy hasonló jellegű teaház, mint a miénk és nem is szeretnénk hasonlítani senkihez.

10. Ha lenne pénze és lehetősége, mit fejlesztene a helyen, változtatna-e a koncepción?
- A koncepción nem változtatnék, de lehetne felújítani, bútorokat lecserélni, kárpitozni, pultot bővíteni. Jó lenne, ha lehetne konyhánk, hogy ételeket is tudjunk adni, ahhoz viszont teljes átalakítás kellene. Több programot szerveznék, ismertebb előadókkal is.

+1. Kocsmafotók:

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1005609230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása