> Az őszi pálinkakóstolás a Budai várban kezdődik! A tavaszi, belvárosi rendezvény után ősszel ismét Budapest egyik legimpozánsabb helyszíne ad otthont a Pálinka- és Kolbászfesztiválnak. A magyar párlatok mellett a látogatók idén a Karib-térség hangulatával és nemzeti italukkal, a rummal ismerkedhetnek meg. A nagy sikerre való tekintettel pedig ismét indul a Rézangyal blendelő kurzusa.
Október 3-6. között, immár hetedik alkalommal várja a látogatókat a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál. Tavasszal hazánk legjobb pálinkái a belvárost, az Erzsébet teret hódítják meg, ősszel pedig visszatérnek a megszokott környezetükbe, minden nap koncertekkel, a Budavári Palotába és annak Hunyadi Udvarába. A gasztronómiai kirándulást ezúttal huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, bor- és sajttermelő biztosítja.
A vállalkozó kedvűek akár saját pálinkát is készíthetnek a Rézangyal standjánál. A blendelő kurzus során a résztvevők négyféle szilvapálinkából alkothatják meg saját házasításukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatják be.
A fesztivál idén nem csupán egy országot, hanem egy egész térséget lát vendégül. A Karib-szigetek hangulata a színpadi előadásokban és különleges ételek formájában is visszaköszön majd. Hangsúlyosak lesznek továbbá a térségből származó koktélok, amelyek alapjául minden esetben a rendezvény vendégpárlata, a rum szolgál majd.
Kiállítók
Pálinka:
895 Hunnium, ÁRPÁD és VADÁSZ Pálinka, Art Collection - Rézangyal, Békési Pálinkaház, Brill Pálinkaház, Fruktárium Pálinkaház, Gyulai Pálinka Manufaktúra, Harmatrázó Pálinkaház, Márton és Lányai, Matheus Pálinka, Pálinkashop, Panyolai Pálinkák, Rézangyal, Szemtelen Pálinka, Tarpa Manufaktúra, Tokaj-Hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra, Zimek Pálinka Manufaktúra
Kolbász:
Borda Húsüzem, Csöppentő, Kincses Kamra, Mangalica és Tsa Húspatika, Sümegi Várkapitány kézműves termékei, Szalámibolt, Szarvas kolbász és libatepertő, XXL Catering
Egyéb kiállítók:
DiVino, Fröccsös, Café Cagliari, Nagykőrösi sajtok, Twist & Chips, Moszkva tér bisztró
Belépőjegy
A fesztivál ezúttal is készpénzmentes lesz. Az elektronikus fizetőrendszer célja továbbra is az, hogy megkönnyítse a kóstolás menetét. A jegyeket elővételben és a helyszínen is be lehet szerezni, a belépő ár pedig ezúttal is tartalmaz egy kóstolópoharat. A Bónuszbrigád oldalán most kedvezményesen: 5.500 Ft helyett 2.000 forintért lehet 4 napos bérletet váltani: pálinka- és kolbászkóstolás, karibi hangulatban 1 napijegy áráért kóstolópohárral.
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
.. Utolsó kommentek