.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • kocsmablog: Magyar ginként egy újabb, ezúttal a legkomolyabb nemzetközi szakmai elismerést szerezte meg az Els... (2020.08.10. 19:36) Első Magyar Gin Manufaktúra
  • Madnezz: Amikor behozták a soproni Heinekent, egyértelműen gyengébb volt, mint a megszokott import. Talán a... (2020.07.16. 21:47) Sopronban készül a legjobb Heineken
  • kocsmablog: A piacvezető londoni szaklap, a The Spirits Business által évente megrendezett The Global Spirits ... (2020.07.15. 22:47) Első Magyar Gin Manufaktúra
  • Kovács G. Maláta: Csak szólok, hogy Budapesten ezen a hétvégén sem fogjuk élvezni a kocsmázás örömét! serteperte.blo... (2020.05.15. 13:13) A pesti borozók világa
  • Ezüstvándor Arion: Milyen kár, hogy ezekből a régi borozókból alig-alig maradt már. szerettem a hangulatukat. Néha b... (2020.05.02. 00:00) A pesti borozók világa
  • Örömhernyó: Faterom sose ment be egy kocsmába se. Mert azt vallotta, hogy oda csak züllött, lecsúszott alakok ... (2020.05.01. 13:48) A pesti borozók világa
  • Utolsó 20
2013. 08. 16. - apuska
UdvarRom

Cím: 1072 Budapest, Klauzál utca 21.
Látogatás: 2013. július 17. 18:15-22:10
Google Maps

A folyosón söröskorsókkal a kézben simán lehet a csajokat stírölni és héderelni, aminél egy bizonyos korig jobb program sem kell.

Telefon: +36 1 782 6990
Facebook: fb.com/udvarrom21
Web: http://legjobbkocsma.hu

Vélemény

apuska:

Úgy látszik, a Legjobbkocsma.hu csapatának nagyon bejött az olcsó romkocsma stílus, vendég van dögivel, esténként fürtökben lógnak a fiatalok, így hát a sikerreceptet kínáló Füge udvarra gyorsan rákontráztak, és a Klazuál utcában, rögtön mellette, 2013. május 3-án megnyitott az UdvaROM21, a 'kistesó'. Ahogy ők mondják, minden sallangtól mentes, valódi romkocsma, ami minden szórakozni vágyó emberé!

A sallangmentesség ez esetben annyit jelent, hogy az UdvarRom arculata mögött nincsenek menő dizájnerek, akik hónapokig tervezték a látványt, ergo nem kellett elkölteni kisebb vagyont a használt cikk piacon, hogy azokat dísztárgyakként letámasszák, rákötözzék, fellógassák. Itt elég volt kihordani pár konténernyi sittet, statikailag rendbehozni a bicegőket, áthúzni a csöveket és vezetékeket, lesimítani és lefesteni a felületeket, majd a régi falakat egyszerűen belakták.

Na de nézzük meg részleteiben, hogy mennyire! Az utcafronton, a járda fölé kicsavarható ernyő a bent helyet kapó kerthelyiséggel együtt érthetetlen. Így kizárólag az utca másik oldaláról vehető szemügyre az alsó és a felső falfelületet elválasztva az UdvarRomhoz tartozó izgalmas látvány: egyrészről a neon, amit maguknak raktak fel, másrészről az emeletek ablakai körül az eredeti kőfaragás.

Ahogy beljebb lépünk, szemmagasságban remek divatposzterek, szemmagasság alatt meg az italmárkák béna reklámplakátjai vezetnek be a lebetonozott udvarig. Középen hosszú sörpadok teremtik meg a közösségi élményt és a spontán ismerkedés lehetőségét, míg a falak mellett szélen 2-3 személyes párnázott ülések fognak közre egy-egy asztalkát, és mind mellett konnektorok bőven (pont mint a Kertész sörözőben). Eközben a falak, a romkocsma érzésnek megfelelően, derékmagasságig és még azon is kicsit túl a vakolattól meg lettek szabadítva, másutt két ember magasságú plakátokkal a monotonitást osztva, helyenként - az ablakok közé - tévéket lógattak fel rá, az első emeleti körfolyosó alját ár- és dekortáblákkal okosan beburkolták. Az udvar sarkpontjaiban aztán helyet kapott néhány komoly hangfal, fölülről 4x3 lampion lett belógatva, középen a gázpalackos melegítők és az eddig csak a lumináriumból ismert kinyílt orgonavirágra(!) emlékeztető óriás esőfogót tartó oszlop tövében a műpáfrány télen-nyáron jól mutat. Kicsit még beljebb, a kissé vadnyugati stílusú fagerendás bárpult és az arra támaszkodó galéria kissé szokatlan egy gangos bérházban, nem úgy a ping-pong asztal és a csocsó, melyek direkt a periférián találhatóak, külön szobákban.

Azt miért van a fejünk fölött kifeszítve egy cirkuszi védőháló? - hangzott el a kérdés. Gyanítom, hogy azért, mert valami furcsa oknál fogva az első emeletre is fel lehet a fényfüzérekkel kirakott vaskorlát mentén menni - értsd: hülyéktől véd, s bár közel nincs (még?) úgy kitalálva, mint mondjuk az Instant esetében, hogy a régi lakásokban kb. házibulikat lehet csapni, de a folyosón söröskorsókkal a kézben simán lehet a csajokat stírölni és héderelni, aminél egy bizonyos korig jobb program sem kell.

Az UdvarRom, valóban nem egy túlbonyolított hely. De hogy a Dreher Sörgyár cirka teljes palettája csapon szerepel (Ászok, Ászok félbarna, Ászok vérnarancs, Kozel, Dreher, Dreher Bak, Dreher citrus, Pilsner, HB, HB búza), komolyan meglepett, nem kevésbé az ajtónállók a vécés néne, akivel aprópénz hiányában jót beszélgettem.

kalimpa:

Építészetileg nekem bejövős és érdekes, már-már egyedinek mondható, bár azt a kupolatetőt nem teljesen értem. Talán télen derül ki a jelentősége? Aztán a kocsma elrendezése megint csak szimpatikus. Jó ötlet ez a hosszanti és szinteltolásos elvezetés a kertben, így sokan és viszonylag kényelmesen el lehet férni.

Ellenberger a zene gyalázatosan szar. Rádiózene a szarabbikból. No de a kiszolgálás a pultnál annak ellenére is felettébb előzékeny, figyelmes, kedves, hogy itt az éhségünket maximum ropival tudtuk volna csillapítani, értsd úgy, a mosolygós hölgyeket nagyra értékeltem, de ha valami szendvics vagy pizza a kezük közé akadt volna, úgy lett volna igazán meggyőző.

Jövök még ide.

balu:

Konnektor van dögivel! Bár a pultos lányok nem annyira szőkék, mint a szomszédos Füge udvarban, de legalább okosabbak, kedvesebbek... legalábbis velem.

Furcsa újítás, miszerint az asztalok mellett hányógödrök is vannak, csupán idő kérdése, hogy ebbéli funkciójában felfedezze a nagyérdemű közönség.

Zeneileg a legalja. Gengszter-hyper, bár a végére Parov Stelar azért adta az ívet, kár hogy pont akkor léptünk.

tapi:

A wifi jel gyenge, a faszom penge.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 380 Ft
Üveges sör: Kozel, 420 Ft
Bor (1 dl): Olaszrizling, 90 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 500 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 250 Ft
Meleg ital: Kávé, 180 Ft
Harapnivaló: Ropi, 150 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr695414543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.