.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Kovács G. Maláta: Csak szólok, hogy Budapesten ezen a hétvégén sem fogjuk élvezni a kocsmázás örömét! serteperte.blo... (2020.05.15. 13:13) A pesti borozók világa
  • Ezüstvándor Arion: Milyen kár, hogy ezekből a régi borozókból alig-alig maradt már. szerettem a hangulatukat. Néha b... (2020.05.02. 00:00) A pesti borozók világa
  • Örömhernyó: Faterom sose ment be egy kocsmába se. Mert azt vallotta, hogy oda csak züllött, lecsúszott alakok ... (2020.05.01. 13:48) A pesti borozók világa
  • Csöncsön: Kitűnő poszt. Bennem (bár nyilván éreztem mindig is) igazából csak most tudatosult az, amiről az u... (2020.05.01. 09:38) A pesti borozók világa
  • szép új világ...: jó szöveg, visszaadja a hangulatot. Grat (2020.05.01. 06:46) A pesti borozók világa
  • kocsmablog: 10 millió forintért a tiéd lehet: player.hu/auto-motor-2/kocsma-ikarus/ (2020.03.30. 14:56) Bus Pub
  • Utolsó 20
2013. 08. 15. - apuska
horvathdorka

Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Név: Horváth Dorka
Születésnap: április 9.
Foglalkozás: blogger

Mottó: Semmi jónak nem vagyok az elrontója.

> Szép, fiatal, tehetséges. Az íráshoz fűződő szerelme a MOHA magazinnal indult, amelynek alapítója volt és rovatvezetője, ma a blogok világáról vezet kurzust a Corvinuson, újságíró a Vasárnapi Híreknél, valamint a horvathdorka blog szerzője. A tavalyi Goldenblog különdíjasaként írásaiból megjelent könyvalakban egy válogatott csokor Máshogy fájt címmel, melyben sajátos hangon ír aktuális közéleti ügyekről, személyes érzéseit, emlékeit sűrűn beleszőve.

01. Mikor és hol rúgtál be először?
- Gimnazistaként az Almássy téren egy Kispál koncertnek ismerkedtünk össze a szesszel. Sajnos már akkor is túl sokat akartam tudni, így a felest, fröccs, majd VBK kísérte. Nem éppen a mesterhármas. A felhőtlenségnek gyomortájt lett meg a felelőssége. Azóta szokjuk egymást. Sok a vita.

02. Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?
- Járok. Ott csivitelünk a hölgyekkel. Támasztjuk a pultot és belenevetünk egy Hosszúlépésbe. Közben érezzük eme szociális tér hozzáadott értékét: Barátkozunk.

03. Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?
- Azt választom, amit választ nekem a társaság. Sodródom velük lelkesen a Madách tér és a Gozsdu udvar között. Nem nagy ám a sodrás. Szinte mindig ugyanott lebzselünk. A Castróban, a Telepen. Vagy az Ankerben, de csak a Betti miatt.

04. Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?
- A fent említett kellemes kultúr-lebujok. A Castróban isteni a rakott krumpli, és egy asztal még pont mindig van. A Telepen zseni a közönség, a sok havertól még inkább csúszik a fröccs. Ezekben a helyekben van gondolat. Szerethető lelkek.

05. Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?
- Fröccsöt és felest. Felest csak akkor ha feladat van, ha táncolni kell vagy ünnepelni. Ezt a kettőt tudom vegyíteni, rettentő tehetséggel.

06. Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?
- Brüsszelben éltem egy évet. Csodálatos emlékeim vannak a belga sörözőkről. A hűvös vallonok rendesen megadják a módját a fogyasztásnak. Ott úgy néz ki egy sör, mint ahogy megálmodták egykoron. A nagy elégedettségben pedig hatalmas az egyetértés a kocsmabéliekkel. Szépen iszunk.

07. Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?
- Engem? Maximum osztálytalálkozón. Bár a VOLT fesztiválon szembe jött egy fiú, aki a könyökéről nyalta le épp az unikumot, és az akkurátus művelet közben még tudott ordítani: Te vagy az. Más nem rémlik.

08. Tudod-e, hol a határ?
- Azt hiszem. Szólnak.

09. Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?
- Oh, dehogy.

10. Mi a trükköd másnaposság ellen?
- Én vagyok a világ legjobban szenvedő embere minden másnapon. Régen még hittem az Aszpirinben, de átverés. Sajnos az alkohol lebontó enzimem épp hogy csak üzemel, így szokásommá vált a tükörnek minden vasárnap megígérni: soha többet nem iszom. Aztán hamar elfelejteni, mert annyira másnapos vagyok.

+1. Ha fél perc reklámidőt kapnál több kereskedelmi tévében és rádióban, mit mondanál?
- Blogger TV-ben? Ne viccelj.

City Matiné 04 from FLUX on Vimeo.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr565459561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.