.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 08. 13. - apuska
Pizzeria Da Sergio
pixel cégér Helyszín: Horvátország, Rovinj, Ulica Grisia 11
Látogatás: 2013. július 10. 22:55-23:40

> Isztria legjobb pizzériája!

Adatlap

Elérhetőség: +385 52 816 949
Web: -
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 11-15 majd 18-23.30
Extrák: konyha, tévé, különterem

Árlap

1 HRK = 38,8 HUF

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Ozujsko, 20 Kn Tomislav, 20 Kn
- Favorit, 20 Kn
- Heineken (0,33l), 20 Kn
- Cool (NA), 20 Kn
Bor (1dl) Rövid (3cl)
Malvazia (fehér), 7 Kn Vodka, 8 Kn
Merlot, 7 Kn Jagermeister, 15 Kn
- Ballantines, 15 Kn
- Sljivovica, 8 Kn
Üdítők (2dl) Egyéb
Ásványvíz, 6 Kn Kávé, 7 Kn
Szénsavas üdítők, 15 Kn Pizza, 28-71 Kn
Rostos gyümölcslevek, 15 Kn Saláták, 25 Kn
Ice Tea, 15 Kn -

Fotók

Vélemények

apuska:

"Első alkalommal csak a szűk kis utcácskára hosszan kilógó sor tűnt fel, ahogy az emberek a pizzéria előtt türelmesen vártak, míg mi apró léptekkel ereszkedtünk le mellettük a csúszós sárga köveken, a Rovinj legfőbb jelképének számító Szent Eufemia templomától. Pedig Sergio pizzériája kétszintes!

A miértre abban a pillanatban nem kerestünk választ. De másnap visszatértünk, mert csak muszáj annak a végére járni, hogy ebben a csodás tengerparti városban, az isztriai félszigeten, ahol a látszólag jobbnál jobb és árban alig különböző éttermek szinte egymást érik, mi érdemel ennyire megkülönböztetett figyelmet?

Bárhogy is, azt jó tudni, hogy este 10 óra után már nincsen sor. Ami azért sem mellékes, mert ilyenkor véletlenül sem eshet meg az a szentségtörés, hogy a felső szint ízléstelen kastélyszobának látszó valamijébe vezetnek egy üres asztalhoz, ugyanis a helyosztást tekintve itt kizárólag a földszintnek van élvezeti értéke.

Leültünk az alsó szinten, kinyitottuk a cirka 50 féle pizzát rejtő étlapot, rendeltünk sört-bort (a 7,3 %-os bak Tomislavot csak ajánlani tudom), majd klasszikus olasz módi szerint két papírvékony, ám annál fenségesebb pizzát: Frutti di Mare és Punta Corente, nyamm. Minden falat ízorgia!

Mellettünk nagy tükör, a falon néhány régi fotó Rovinjról, a bejárat mellett néhány olasz történelmi személy portréja, a lépcsőfordulóban pár egyszerű rajz a környéken honos apró madarakról, itt-ott festett tányérok lógnak, rajtuk felirat: Pizzeria de Sergio. Csak ugye az emeletre fel ne néztem volna. Virágcsokorlámpák, ízléstelen székek, giccses festmények... talán ide küldi Sergio a rossz arcokat? A kortárs balkáni zene diszkréten elnyomta a meleggel küszködő ventilátor moraját, és üdén festette alá a bejárat felett némán futó Kitchen TV adását. Eközben a mélyben. Mint a pokolban. A valódi konyha és forróság. Furcsa mód, pont a WC-k szomszédságában, a kemencében már sült a következő pizza.

Az italárak bármennyire soknak tűnnek (800 forint egy sörért?), helyi szinten még csak nem is kimagasló. Ugyanis elég sok helyütt volt alkalmam inni egy-egy korsó sört a Rovinjban töltött egy hét alatt, de 15 kunánál (600 Ft) olcsóbban sehol nem csapoltak, miközben a boltban az üveges itt is kb. 5 kuna. Na de háborogni semmi ok, el kell fogadni, hogy ez egy menő üdülőhely, amihez fogható Magyarországon nincs, bármennyire is szeretném azt mondani, hogy van. Na de vissza a pizzériába, illetve már kifelé onnan: mikor elköszöntünk és az utcára kiléptünk, csak akkor láttuk a falon helyet kapott bekeretezve egy Adria Zeitung újságcikk, miszerint ez egész Isztria legjobb pizzériája!"

anyicska:

"Imádtam. Gyönyörű helyen van. Rovinj szívében, hangulatos kis utcácskák labirintusában, majdnem fenn a hegyen.

Annyira mediterrán! Olaszos hangulat, otthonos berendezés, lakájos az egész. Fapadok, asztalok, képek, az úton a mosdóba be lehet kukkantani a konyhába, ahol dagasztják, nyújtják és sütik a tésztát.

Isteni a pizzájuk. Hozzá finom száraz vörösbort kortyolgatni maga volt a csoda! A kiszolgálás barátságos, nem lehet véletlen, hogy minden este tele van, és hosszú sorok várnak arra, hogy falatozhassanak. Bár a többi helyezettet nem ismerem, de biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül lett a legjobb isztriai pizzériák éllovasa.

Egyetlen baja, hogy tele van hozzánk hasonló turistákkal, mert jobb lett volna csak horvát vagy olasz nyelvet hallgatni vacsora közben - az úgy sokkal autentikusabb. Főleg nem a szlovák bunkók okoskodásait."

"Ide nem jössz kerékpárral!"

Értékelés

  apu anyi
dizájn 4 5
kiszolgálás 4 4,5
közönség 3,5 3,5
zene 4,5 5
mosdók 3,5 4
árszínvonal 1,5 2
  3,50 3,67

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr525414536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása