.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 08. 2. - apuska
Kolor
pixel cégér Helyszín: 1072 Bp., Király u. 13.
Látogatás: 2013. május 15. 18:10-21:40
 Bezárt, megszűnt! 

> Hamarabb lett a Kolorból brand, mint ahogy megszületett.

Adatlap

Elérhetőség: +36 20 611 3779
Web: http://www.kolorprojekt.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/kolorprojekt
Nyitva tartás: H: 12-04; K, Sz: 12-24; Cs, P, Szo: 12-04; V: 12-24
Extrák: kerthelyiség, konyha, koncert, tánctér, kiállítás, mozi, előadások, bankkártya elfogadó

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 560 Ft Heineken (0,33l), 600 Ft
Aranyfácán, 560 Ft Gösser Zitrone (0,33l), 550 Ft
Soproni Démon, 560 Ft Gösser NA (0,33l), 420 Ft
Edelweiss, 600 Ft Soproni gyümölcsös, 550 Ft
Bor (1,5dl) Rövid (4cl)
11/2 Balaton melléki házi fehér, 380 Ft Unicum, 650 Ft
11/2 Szekszárdi házi rosé, 380 Ft Zubrowka, 750 Ft
Sauska Furmint, 720 Ft Ballantines, 750 Ft
Skizo vörös, 480 Ft Márkházi pálinkák, 1300 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 320 Ft Capuccino, ...
Tropicana rostos gyümölcslevek, 380 Ft Koktélok, 1100 Ft
Lipton Ice Tea, 360 Ft Gulyásleves, 800 Ft
Ásványvíz (0,3l), 280 Ft Fűszeres marhahúsos pite, 800 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Egyik nap Gozsdu Manó Klub, másik nap Kolor bár, lassan az Isten se mossa le rólunk, hogy kurvulunk, s csak olyan helyekre járunk, ami a tömegek szerint menő. Már megint Gozsdu udvar? Már megint Király utca 13? De most nem csak postacím alapján, mert a Kolort a 2012 szilvesztere óta valóban meg lehet találni a Király utcában (is).

Kolor lett a neve, mert sokszínű. Az egykori G13 kortárs galéria és a szomszédos Fabrik Art Klub lett egybenyitva, mellyel olyan hatalmas négyzetmétereket hasítottak, hogy itt 300 ember is kényelmesen elfér, és lakberendező, meg programszervező legyen a talpán, aki két szinten képes megtölteni élettel. Márpedig a Kolor okosan ki lett találva. Még bőven a tavaly nyár végére tervezett hivatalos megnyitó előtt remek bulikkal, rendhagyó helyszíneken, fifikásan felvezetve. A Honvéd Lovarda, Vágóhíd, Víztorony, Rush raktár, a loft és komp buli legalább hallomásból megvan? Mega bulik, megannyi Kül'kolor! Na és az ötletes gyümölcsmatricák, amik azóta is szerves részei a dizájnnak? Hamarabb lett a Kolorból brand, mint ahogy megszületett. És akkor előjönnek egy ilyen tökéletes helyen fekvő komplexummal, ami egyes elemeiben a Spílerre is ráver?

És lám, esténként mindig tele, tehát működik! A nyers belső teret - a földszint elsősorban étel és italfogyasztásra lett kitalálva - csodás formatervezésű bútorok, fantasztikus alakot öltött lámpák, az asztalok közepén evőeszköz tároló kis vödrök, néhány egyszerű és mindenhol visszaköszönő piktogram (propeller, horgony, pulóver, kaktusz, gomb, papírhajó, gyár téglafal, festőhenger, alma) remekül feldobja, míg az alsó szinten meghökkent a funkcionalitás. A WC milyen már? Kb. egy kerti budira emlékeztet, de úgy, hogy az tele van pakolva a legdrágább szaniterekkel. Aztán ott van még a ruhatár, a hol mozi, hol előadóterem, plusz a visszafogottan színesre fújt tánctér és koncerthelyszín, míg az óriási teraszt csupán a járókelők látványa és a jó idő is eladja, bár hozzáteszem, egy rászabott, nem is csúnya fóliasátorral az egész téliesíthető.

Megkérdeztem pár embert, akik időnként visszajárnak, hogy miért kedvelik? Kivétel nélkül mindenki kiemelte, hogy nagyon kedves a személyzet, hogy itt tényleg figyelnek rájuk, mindamellett hogy a Kolor szép. Szép, mert egyszerű. De egyszerűségében sem kommersz, mindenkinek tetszik, hogy van önálló arculata.

Hihetetlen, de elkerültek minden tucatárút, ami más vendéglátóhelyeken repitermékként előfordul. Feltűnt már, hogy márkajelzés nélküli minden? Sehol egy IKEA, Soproni, Pesti Est, Segafredo vagy Zwack. Se napernyőn, se reklámanyagon, se poháralátéten, se poharakon. Még a sörcsapokra is a saját piktogram világukból merítettek ihletet, ahogy a felszolgálók pólójára és pulcsijára is csak saját matricák kerültek.

Persze az étlapon is vannak különleges cuccok, mint a mufuletta vagy a quiche. Ez utóbbiról itt tudtuk meg, hogy egy chilei lepény, amit úgy kell ejteni: 'kis', de ez sajnos előrejelzi a méretét is. A legolcsóbb bort, a folyót, a 11/2 Balaton melléki házit és a Szekszárdi rozét tisztán ajánlani nem is merték, mert arra vannak drágábbak. Ellenben a fröccsbe ingyen került bele mindig szóda - legyen az kis- vagy sportfröccs -, máshol ilyet még nem is láttam. Aztán a megszokott rövidek között is található mindig valami különlegesség. Plusz vannak vicces nevű spéci koktéljaik, úgy mint a Hajrá Kolor!, Lövésemsincs, Hajó a vége, Ló halála, Levágós, Sose nyitunk ki, Be se zárunk, Piros és Kék - hajrá Vasas!

De a múltbeli a pincerész funkcióinak emlegetése óta sejthető, hogy a Kolor jóval több mint egy trendi és divatos vendéglátóhely. A Kolor egy projekt, aminek része az ún. Vírus Est és Vírus Pszichó, ahol provokatív és gondolatébresztő előadások hallgathatók (a Youtube-on erre külön csatornát indítottak) sokféle témában, a Kolor Kinema napokon pedig olyan Magyarországon nem játszott filmeket vetítenek, hogy húú. Persze a pincében alkalmanként bulik is vannak. Csütörtökönként kísérletező, progresszív DJ szettek, péntek-szombat este mainstraim, amikor is a Kolor konkrétan egy kurvatanya, ritka sok szar arccal, de legalább hétköznapokon tényleg bátran ajánlható."

kalimpa:

"A Kolor nem egy tipikus szórakozóhely, és nem is tipikus kocsma. Mert hogy itt van ivórész, tánctér, terasz, moziterem, kismillió program, egy csomó látnivaló és sok-sok felszolgáló. Jó idő volt, ezért mi is kint ücsörögtünk a Gozsdu udvar Király utcai bejáratára jó rálátással, és bár hamar megtelt a terasz, a kiszolgálás mindig segítőkész és gyors volt.

A hamutartó fura, apró festett cserép, az alján lyukas, amit matricával foltoztak be. A zene elég jó, a hangerő stimmel, és ha bárki mégis soknak vagy kevésnek érezné, az arra jogosultak akár okostelefonról is állíthatnak rajta, mi több, a lámpák fényerején is!

A dizájn teljesen jó, ritka az ilyen Budapesten, könnyen befogadható, inkább minimál, de tele sok ötlettel és kreativitással, nekem nagyon tetszik a hely. Csak a pozdorjalapos WC, abban a vályú kialakítás, és a langyos(!) csapvíz, mi nagyon gáz. Mint valami droggal futtatott diszkóban. Nem értem, az miért kell?"

lego:

"Leszögezem, hogy nem jártam minden szegletében a helynek, csak az előterében és a teraszon, de az számomra meggyőző volt, jól berendezett, ízléses valamit láttam. Borzasztóan tetszik az étlap design-ja, de nem ettől lesz jó egy hely, elismerem. Apropó, étlap. A quiche nem egy szóvicc akar lenni, hanem az én kulturálatlanságom. Összességében tetszik. Ami nem tetszett, az a mosdó. Ha jól láttam, lenn egy nagy táncterem foglal helyet, igazi sötét, a38-as terem, ahhoz tökéletesen megfelel a préselt farostlemezes fülkés megoldás - furcsa mód, nincs telefirkálva -, de a fenti részhez képest nekem erősen kontrasztos annak ellenére is, hogy a legdrágább, színes, szagos, szélesvásznú kézszárítókkal szerelték fel...

Nagyon jó helyen van, a Gozsdu udvar nyüzsgését nagyban emeli a Kolor bár, maximálisan illik a világával a környékre."

"Vannak helyek a Gozsduban, ahova így-úgy kiköthetőek a bringák. Ez pont nem az. És még csak el sem fér az asztalok mellett, mert azok annyira sűrűn, faltól falig vannak rakva."

Értékelés

  apu anyi str kali bal leg jul
dizájn 5 5 4 5 4,5 5 4
kiszolgálás 4 3 5 4 4 4 4
közönség 4 4 4 3,5 4 4 3
zene 5 4,5 5 4,5 4,5 5 4,5
mosdók 5 5 4 4 3 2,5 -
árszínvonal 2 2 3 3 3,5 3,5 2,5
  4,17 3,92 4,17 4,00 3,92 4,00 3,60

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr205304560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2016.04.15. 10:53:23

Bár a cégér még 2015. szeptemberében is kinn volt, ők már nyár közepén elhúztak a Király utca tizenháromból.
Ennek sok oka van. Például az, hogy amikor beköltöztek oda, a Gozsdu - Király tengely még egy számukra teljesen önazonos placcot jelentett. Aztán a város átrendeződésével egyre kevésbé érezték azt, hogy a programjaiknak ez a lokáció kényelmes lenne. Másrészt a kolor célja sosem a vendéglátás volt. Számukra az mindig is egy eszköz ahhoz, hogy fent tudjuk tartani a Vírus Klubot, a Kinemát, a kül’kolorokat és a többi programukat. Így ahelyett, hogy felőrlődtek volna a bárba érkező vendégsereg kiszolgálásán, úgy döntöttek, hogy továbbállnak. Szeptembertől a kolor visszatért a szervező csapat formációhoz, ahogy a riói felük is működik.
A Vírus Klubnak és a Kinema Kolornak új helyszíne először az AnKERT volt, most épp a Tütü Budapest.
A kül’kolorok folytatódnak, a nagy rendezvényeket kiegészítve sok kisebb, rendszeresebb bulival.
A mostani egy átmeneti időszak, mivel tovább keresik bázist a következő modern kori művház víziójuk megvalósítására.
A Király tizenhármat szeptembertől a 4BRO csapata üzemelteti, akik egy kiadós átalakítás után 4BRO Downtown néven csapatják tovább.
süti beállítások módosítása