.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 07. 4. - apuska
Fizetett alkoholfogyasztót keresünk!?

pixel

> Vírusként terjed a hír, hogy van egy álláshirdetés, abban egy igazi álommeló, ami szerint a jövendőbeli alkalmazottnak fél éven keresztül, havi nettó 180 ezer forintos bérért más dolga sem lesz, mint rendszeresen alkoholizálni, jól bevett szokásai szerint. Hihetetlennek tűnik? Mi is kétkedve fogadjuk, de ha utólag kiderül a hírről, hogy igaz, azért innánk le magunkat a sárgaföldig, hogy meg sem próbáltuk. Ne hogy már egy motivációs levélen múljon!

Igaz vagy hamis?

Az aprod.hu weboldalon 2 napja megjelentetett hirdetést jelen pillanatig több mint 125 ezren látták, és a hirdetésben emlegetett kapcsolódó Facebook oldal is több mint 1000 követőnél tart. De mi lehet a célja? Valóban csak egy ártatlan szakdolgozat téma, ahogy azt a szerzők állítják? Vagy egy szakdolgozat köntösbe bújtatott jól irányzott reklám? Bármi is, kecsegtetőbb, mint egy Reader's Digest nyereményjáték, bár rögtön felvetődik a kérdés, lehet-e ezt művelni másodállásban?

alkoholfogyasztot2.jpg

Ígéretek vannak

Bejelentett állás, otthon végzendő munka, válogatott italok... 30 darab önkéntes alkoholfogyasztót keresnek, fél éves időtartamra, havi nettó 180.000 forint fizetésért. A leírás szerint a jelentkezők egy kísérletben vesznek részt, ahol az iváson kívül más dolguk nem is nagyon lesz - 5 nap nem telhet el egyhuzamban alkoholmentesen -, ráadásul elég azt és annyit inni, amit és amennyit szeretnének. Persze a tapasztalatokat naponta el kell küldeni e-mailben, és hetente egyszer orvosi vizsgálatra is el kell menni a legközelebbi megyeszékhelyre. Az így összegyűjtött eredményeket egy szakdolgozathoz használják fel, aminek a kimenetelére egy égetett szeszt forgalmazó világcég is kíváncsi - állítólag innen van pénz a kísérletre. A hirdetők folyamatosan hangsúlyozzák, hogy az állás valóban létezik és nem kamu, a további részletekről érdeklődni pedig levélben lehet.

Motivált fiatalok

Valószínűleg, ez pont egy olyan állás, amire még ingyen is sokan jelentkeznének. De ingyen mit lehetne cserébe elvárni? Milyen ivási szokásokkal kell rendelkezni ahhoz, hogy valaki megfelelő alany legyen, de az még ne menjen a kötelesség rovására? Egy kedves motivációs levelet idézünk, amit a szerzők a Facebook oldalon osztottak meg: "Sziasztok! XY vagyok Z-ről, és épp a feleségem írja ezt a motivációs levelet, mert 3 napja annyira részeg vagyok, hogy a falat sem látom. Kérlek vegyetek fel!"

Ha már a Google sem a barátod

"Scientific Student Conference + Zurich + alcohol + Hungary". Talán rosszul keresünk. Az illusztrációnak betett molekula kapcsán akaratlanul is egy új gyógyszerkísérletre asszociálunk (Zürich a gyógyszergyártás központja), de egy a témában illetékes szakértő szerint ez a verzió lehetetlen, ugyanis a fentebb ismertetett eljárás cseppet sem etikus. Mégis. Aki a fenti állítások valóságtartalmát megerősítő, esetleg cáfolandó nyomra lelne, kérjük jelezze, mindenesetre kíváncsian várjuk, mi sül ki ebből az egészből!

alkoholfogyasztot.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr705390797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2013.10.30. 08:40:15

Anno nagy hír volt, de több mint 3 hónapja életjel róluk semmi. Vajon felvettek valakiket? Vagy kitaláció volt az egész?
süti beállítások módosítása