.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Kovács G. Maláta: Csak szólok, hogy Budapesten ezen a hétvégén sem fogjuk élvezni a kocsmázás örömét! serteperte.blo... (2020.05.15. 13:13) A pesti borozók világa
  • Ezüstvándor Arion: Milyen kár, hogy ezekből a régi borozókból alig-alig maradt már. szerettem a hangulatukat. Néha b... (2020.05.02. 00:00) A pesti borozók világa
  • Örömhernyó: Faterom sose ment be egy kocsmába se. Mert azt vallotta, hogy oda csak züllött, lecsúszott alakok ... (2020.05.01. 13:48) A pesti borozók világa
  • Csöncsön: Kitűnő poszt. Bennem (bár nyilván éreztem mindig is) igazából csak most tudatosult az, amiről az u... (2020.05.01. 09:38) A pesti borozók világa
  • szép új világ...: jó szöveg, visszaadja a hangulatot. Grat (2020.05.01. 06:46) A pesti borozók világa
  • kocsmablog: 10 millió forintért a tiéd lehet: player.hu/auto-motor-2/kocsma-ikarus/ (2020.03.30. 14:56) Bus Pub
  • Utolsó 20
2013. 06. 18. - kocsmablog
24 óra, 250+ kocsma

pixel

> Rendhagyó világrekord megdöntésére készülünk 2013. június 29-30-án Budapesten. Az ún. Non-stop Sörmaraton során 24 óra alatt a lehető legtöbb vendéglátóhelyen sörözünk megadott szabályok alapján, mely kísérlettel egy amerikai fiatalember és társai kétéves Guinness-rekordját kívánjuk túlszárnyalni. Akkor a fő szervező, Chris Solarz, a rekordkísérletet így kommentálta: "Néhány embernek valódi  problémái vannak, én azon aggódom, hogy időben odaérjünk a következő kocsmába."

Bár Budapest nem New York, reméljük, van már annyira világváros, hogy sörmentén is megállja a helyét. Környezetünkben egyre-másra nyitnak a vendéglátóhelyek, fiatalos lendületet kap tőle a város, ez a lendület átragadt ránk, és hisszük, 24 óra alatt több mint 250 helyen emeljük majd poharunkat.

SM-sor.jpg

Csúcsdöntés

Szórakoztató, ugyanakkor embert próbáló kocsmatúrára indulunk június 29-én reggel 8 órakor Budapesten, a Sörtúra és a Kocsmablog szervezésében. A tervünk az, hogy megdöntsük a 24 óra leforgása alatt a legtöbb vendéglátóhelyen sörözés Guinness-világrekordját, amit két éve nem sikerült senkinek túlszárnyalnia. A jelenlegi csúcstartó egy amerikai fiatalember és 12 társa, vagyis az úgynevezett Szomjas 13. A társaság 2011. szeptember 3-án egyetlen nap leforgása alatt 250 New York-i pubot látogatott meg, és a rekord szabályainak megfelelően a csapat egy-egy tagja mindenhol ivott fél pint sört (2,365 dl).

Számokban kifejezve

Június 29-én, szombaton reggel 8-kor indulunk el, és a tervek szerint 24 óra alatt, vagyis másnap reggel 8 óráig több mint 250 vendéglátóhelyre betérünk. A szabályok szerint a csapatból legalább egy ember minden kocsmában iszik egy pohár sört (3 dl). Budapest öt-hat kerületét érintjük, autót vagy tömegközlekedési eszközöket nem használunk, kizárólag gyalogolunk. Ha 13 emberrel számolva túl akarjuk szárnyalni az aktuális Guinness-világrekordot, akkor óránként legalább 10,42 kocsmát kell felkeresnünk, 5,76 percenként el kell érnünk egy-egy újabb helyre, miközben ebbe az időbe bele kell férnie a gyaloglásnak, az ital elfogyasztásának és a hajnali holtidőknek is. A 24 óra alatt előreláthatólag 75 liter sörnél nem fogy majd kevesebb, és egy személy legalább 19 pohárral iszik.

SM-gozsdu.jpg

A rutin meg az évek

A Non-stop Sörmaraton csapat tagjai bizonyos szempontból rutinos versenyzők, hiszen egyikünktől sem áll távol ez a fajta szórakozási forma. Az eseményen a Sörtúra, a Kocsmablog, a Szegedi Kocsmák, a Sörjárőr, a Quiznight, a Sörpong és a Magyar Sörpingpong Egyesület is képviselteti magát. Az előzetes bejárás és az útvonal pontos meghatározása már javában tart, az esemény Facebook oldalán percről percre nyomon lehet majd követni az eseményeket, plusz a csapat tagjai minden egyes helyen becsekkolnak a PubHunter alkalmazással. A Non-stop Sörmaraton során – a hitelesítést is elősegítendő - minden mozzanatot fényképekkel és videóval rögzítünk, az esemény végén a kapcsolódó tippjáték győztese CamOne sportkamerát nyer, ráadásul az Rcko.fm internetes rádió hangban is közvetíti a túrát, így bármikor bárki találkozhat velünk, sőt betársulhat mellénk egy sörre.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr465367213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr_utcai_arcos 2013.06.18. 18:08:55

" A szabályok szerint a csapatból legalább egy ember minden kocsmában iszik egy pohár sört (3 dl)." Na annak az embernek nagyon szar lesz a másnapja ;).

barna88hun 2013.06.25. 17:20:40

Hogy megdől-e a rekord az függ attól is, hogy mennyit kell várni a kiszolgálásra egy-egy kocsmában :)