.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • HozzászóláSoma Következő: Az utolsó előtti képen Menyhárt Jenő szódázik egy női személlyel. (2020.12.26. 12:45) Pesti pinceszerek
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • balkon-úr: A kisüzemű sörgyártók, majd biztosítanak poharat is a sörhöz, mert elég komikus lenne nagyüzemű sö... (2020.12.18. 12:47) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 05. 31. - apuska
Bakegér borozó

Cím: 1066 Budapest, Jókai utca 4.
Látogatás: 2013. május 22. 19:10-22:35
Google Maps

Rögvalóság, Budapest, XXI. század.

Telefon: +36 1 782 6990
Facebook: fb.com/bakeger
Web: http://legjobbkocsma.hu

Vélemény

apuska:

Persze, hogy tudom, hol a Bakegér! Csak eddig nem mertem lemenni...

Ezúttal egy igazi köpködős helyet kerestünk - kiscsoportos foglalkozásra. Azonnal eszembe jutott az Egér, melynek ajtaján csak úgy dőlt ki anno a cigifüst és az olcsó bor jellegzetes elegyének émelyítő szaga, majd aztán a lépcsőn lassanként feltántorgó emberek is sorra. Aztán mikor a legjobbkocsma hálózatba simulásakor a szemtelenül fiatalok is komolyan rákaptak az olcsó alkoholra, esténként kiültettek az ajtóba grátisz egy marcona erős embert, persze csak úgy népnevelő szándékkal.

Szóval ez jutott eszembe. Most meg mi elsőként feltűnt, az az ajtó melletti piros alapon az óriási árlap, mint egyetlen jogos érv e választás mellett, na meg a nemesi címerekből viccet űző cégér, melyen egy poharát emelő szomjas egér elereszt egy fohászt a feje fölötti szőlőfürt tetejébe épp egy zászlót kitűző másik egér felé. Sokkolóan beszédes. Ezek után tényleg muszáj volt leereszkedni.

Kértem egy korsó sört, a pohárra meg rá volt írva pirossal: Öcsi. Gondoltam, jelzem, hogy egy törzsvendég poharát kaptam, s  hogy nekem jó lesz egy névtelen másik, de rövidtávon kiderült, erről szó sincs, csak valaki összefirkálta, de ha már így, ma bizony én leszek az Öcsi. Ezen ne múljon, az legalább bak!

Átszeltük hosszában a helyet, a magyar kupa döntővel operáló pult melletti közösségi teret, a klasszikus borozó termet - régi bútorok közt régi bútorok -, egész a sörpadokkal sűrűn benőtt Hit Music Channeltől és csocsótól fiatalossá varázsolt végelzáróig. Mellettünk egy srác valami szoftverhasználati ismertetőt próbált egy sör mellett a fejébe gyúrni, közben szentségelt, mert láthatóan nagyon nem ment neki. Aztán a leszbikus lánycsapatból valaki a zenegépbe dobott. Máris egy Tankcsapda blokk kontrázta a tévéből folyó nyolckezű fiúcsapatot, majd melegváltásban egy amatőr rockzenekar tartotta meg mellettünk alakuló gyűlését, sokat emlegetve a véletlent, és a nagy egymásra találást, béke, boldogság, majd egyszer siker.

De este 10 körül indult be igazán csak az élet. A bulira hangoló fiatalok nagy csoportokban jöttek, versenyt ittak, néha hánytak, mert az élet szép és mérhetetlenül szabad, válogatott csóró arcok becsülete süllyed itt nap mint nap el, hogy aztán felépíthessék újra a romokból azt másnap.

balu:

Itt van Batman nőben és elképesztően ronda, a női Robin, hű társa combján nyugtatja a kezét - 18 év elkeseredett küzdelem és sikertelenség van mögöttük. A flippergépet az Összeomlás című filmből ismert öltöny-nyakkendős színész forma üti már órák óta. Áporodott, üveges tekintetű masszív alkesz karnyújtásnyira, egyik kezében feles, másik kezén fásli, bőre rákvörösre égett a napon. Tréning szettes néni ballag a WC-re, a darts táblánál kirakott óriási gurigáról WC-papírt csavar, nagyon komoly az SZTK feeling. Közben lemegy a Back Street Boys: Get down című klipje. Az előtérbe megérkezik a hely Paco de Luciája, két harmóniát játszik egyszerre egy félrehangolt akusztikus gitáron, a bennszülött törzsvendégek meg csodálattal figyelik. A WC-ben átható a húgyszag, az idők során a mozaik már 2 centi mélyen beszívta magába. És a Bakegér, mégsem olyan szar, mint amilyennek ez alapján tűnik! Rögvalóság, Budapest, XXI. század.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 250 Ft
Üveges sör: Dreher Bak, 350 Ft
Bor (1 dl): Muskotály, 50 Ft
Rövid (4 cl): Kommersz, 160 Ft
Üdítő (2 dl): Kimért szénsavas, 140 Ft
Meleg ital: Kávé, 120 Ft
Harapnivaló: Ropi, 100 Ft

Értékelés

3,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr965336055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása