> Ha a szombat esti mulatozás után is szeretnétek, hogy az ebédnél (vagy ebédben) jusson némi szerep a sörnek, olvassatok tovább. Tehát a sör elfogyasztása kicsit másképpen.
Hozzávalók 6 főre:
- 2 filézett csirkemell
- 30 dkg liszt
- 3 dl sör
- 70 ml olaj
- 4 kicsi vagy 3 nagyobb tojás
- olaj
- só
Elkészítés:
A csirkemelleket megmossuk, megtöröljük, félbevágjuk, a felekből 3-3 szeletet vágunk. Még szelet formájában besózzuk, majd kb. 1,5 cm-es hosszúkás csíkokra vágjuk. Félretesszük pihenni a sóban.
A lisztet robotgéppel csomómentesre összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval és az olajjal.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a tésztához keverjük. Beleborítjuk a csirkecsíkokat is, és sütésig pihentetjük.
Olajat forrósítunk, és a sűrű masszából kivett csirkecsíkokat mindkét oldalukon pirosra sütjük, majd papírtörlővel bélelt tálba szedjük az amorf alakzatokat.
Krumplipürével, sült krumplival, kukoricás rizzsel vagy salátával tálaljuk.
Egi van!
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
.. Utolsó kommentek