.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 03. 1. - apuska
Bohémia söröző

Cím: 1084 Budapest, Déri Miksa utca 1-3.,
Látogatás: 2013. január 23. 17:50-22:30.
Google Maps

Kóstold meg Csehországot!

Telefon: +36 30 651 0335
Facebook: fb.com/bohemiasorozo
Web: http://csehsor.hu

Vélemény

apuska:

Kóstold meg Csehországot! - ahogy írva vagyon mérhetetlenül szerényen, színes krétával, egy nem túl nagy táblára, a bejárat utáni kapualjban. Miért is ne? Mi pontosan ezért jöttünk, pont ezért volt esélyünk észrevenni, de talán ha majd megáll itt a 4-es metró, másnak is szemet szúr.

Ha a Bohemia sörözőt össze kéne hasonlítanom más budapesti cseh sörözőkkel, azt mondanám, hogy a régi Hrabal és az új Hrabal söröző között van valahol félúton. Méretében, kinézetében, hangulatában, és ami a sörválasztékot illeti. A számtalan üveges példány mellett 4 különböző fajta van egyszerre csapon, amit mi jó vendég módjára végig is kóstoltuk: egy édeskés dupla bak, egy karamellás fekete, egy hihetetlenül karakteres és erős félbarna, és a világos, ami szimplán csak remek.

A Bohemia külalakilag tényleg olyan, amilyen a csehországi sörözők többsége - se több, se kevesebb. Fő szempont a praktikum, hogy a kisebb és nagyobb asztaltársaságoknak is jusson hely, hogy a berendezés időtálló legyen, hogy a díszlet örök érvényű, hisz ide úgyis a gyári magyar sörök minőségét messze felülmúló ízek miatt jönnek be a vendégek, az a legritkább, hogy egy kocsmát keresve csak úgy spontán beesnek.

Talán épp ez az ízeket értő már-már filozofikus vendégkör lehet az oka, hogy a fiatalos kocsmák vidámságnak nyoma sincs. Itt gyakran mélyen megül a csend, mi már-már nyomasztó. Könyörgöm! Egy online cseh rádió duruzsolása is sokat lendítene! Amíg ez nincs - és szerencsére a tévé se szól -, addig a csendbe belopakodó mély dörmögések közlekednek csak oda-vissza a szintek között, viszont ami jó hír, így egy szénsavtól dús egészséges böfögésnek a Bohemia teljes legénysége együtt örülhet.

Hogy nem olyan olcsó, mint Prágában? Persze hogy nem, ismerjük az okát, mire Csehországból ideér a sör, sújtja több adó és költség, és amiért itt kapjuk, az a durva haszonszerzés nélküli valóság. Hiszen nézzük csak meg a röviditalok árát! Mi ez, ha nem baráti? Vagy egy jó pácolt Camambert ötszázért? A Bohemia tényleg egy darabka Csehország, és nagyon megéri az árát!

És ami a legdurvább. Van világos és félbarna... WC-papír! :)

kalimpa:

Cseh söröző ez a javából. Két szűk szint, alacsony belmagasság, faburkolat és fapadok, néhány tekintélyes méretű faasztallal. A csapolt és az üveges sörök kellően változatosak és finomak. Világos, félbarna, barna, dupla barna - mind jól csúszik. A kiszolgálás elég rendes és figyelmes, bár van egy olyan rossz szóbeszéd, hogy az elszámolásnál figyelni kell, Mi figyeltünk, hiba most nem volt benne, nem rossz hely!

bal:

A Bohémia mindent egybevetve egy jó kis hely. Néha szoktunk idejárni ismerősökkel. Jó a sör, a kiszolgálás több, mint korrekt, míg a Rákóczi tér közelsége kellemesen változatos közönséget generál. Szóval, vicces.

anyicska:

Már a kocsma neve is erősen arra utal, hogy újabb finom cseh sörök kerülnek terítékre. És így is van! Nem is tudtam, hogy Rákóczi téren is a szülőhazám ízeit kínálják, nem túl feltűnő a kocsma, a a négyes-hatos villamosról pl. egyáltalán nem látni, és a Rákóczi téren mostanában nem is jutott eszembe leszállni, hiszen évek óta építkeznek. De örülök, hogy felderítő szakmánk Bohémiába vezetett, nem csalódtam. A sör tökéletes, a kiszolgálás kedves, és dizájn, hogy is mondjam, csehes. Semmi bonyolult, se formákban, se színekben. Sötétbarna fából készült burkolatok, bútorok, falon régi képek, plakátok, általában sör tematikájú. És mivel a kocsma cseh, a kis vakond (krtecek) sem hiányozhat.

Ennek a helynek a lényege csupán annyi, hogy legyen jó sör, ami 100%-ban megvolt, sőt, még az alkoholmentes sör is iható volt. Ráadásul, mintha pár órára hazatértem volna. Nekem bejött a hely, ha honvágyam támad, ez is egy alternatíva, ahelyett hogy buszra szállnék.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Novopacke pivo Kumburák, 450 Ft
Üveges sör: Pardubicky Taxis, 550 Ft
Bor (1 dl): Olaszrizling, 200 Ft
Rövid (5 cl): Becherovka, 400 Ft
Üdítő (2 dl): Kofola, 250 Ft
Meleg ital: Capuccino, 300 Ft
Harapnivaló: Hermelin, 500 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr185110544

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tripla dupla 2013.03.06. 18:22:47

Pont egy éve írtam egy listát a Pesten található három autentikus cseh sörözőről (meg arról az egyről, ami nem az), most pedig egyszer csak azt vettem észre, hogy mindhárom hely megduplázódott, ami igencsak érdekes és örvendetes fejlemény. (Bár lehet,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2013.03.01. 18:48:08

"a régi Hrabal és az új Hrabal söröző között van valahol félúton. Méretében, kinézetében, hangulatában, és ami a sörválasztékot illeti."

Merthogy vélhetőleg a tulajdonosi kör azonos...
süti beállítások módosítása