.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 11. 30. - Fehérbálna
Opera Pub

Cím: 1066 Budapest Zichy Jenő utca 37.,
Látogatás: 2012. november 8. 18:30-22:45.
Google Maps

A falakon többnyire élő operaházi szereplők arcképeivel kell szembenéznünk, de ami jó hír, hogy legalább hallgatni nem kell őket.

Telefon: +36 1 269 2061
Facebook: fb.com/Opera-Pub-174249575997032
Web: -

Vélemény

sörtúra:

A Nagykörút-Andrássy út – Bajcsy-Zsilinszky út háromszögben túlburjánzanak a kocsmák, nem létezik olyan sarok, ahonnan legkevesebb 50 méteren belül ne lenne lehetőség leülni egy jó korsó sör mellé. Az Opera Pub nem rég óta fogadja csak a szociális ivókat, de ha tartják a színvonalat nagy jövő előtt állnak.

Nagy kedvencem ebben a régióban a Zichy utca, amiben kisebb alapterületű, de nagyon változatos, és stílusos kocsmák nyíltak, és ebbe a képbe teljesen beleillik a 37-es szám alatti Opera Pub. Mint sok más sorstársát, ezt az egységet is egy századfordulós építésű ház pincéjében alakították ki, ám olyan stílusban, ami párját ritkítja a környéken.

Belépésnél azonnal láthatjuk, hogy itt már-már exkluzív környezet várja az inni vágyó embereket. Puha, bőr ülések, jó elhelyezésű, igény szerint összetolható négyszemélyes asztalok szolgálják a kikapcsolni vágyó közönség kényelmét. A hely első ránézésre akár kicsinek is tűnhet, ám a kocsma sarkában kialakított pultot megközelítve több másik helyiség tűnik fel, amely gyakorlatilag megtöbbszörözi a hely befogadóképességét.

A legújabb rész, amivel csak mostanában bővült az Opera Pub, egy minden igényt kielégítő, bár teljesen más stílusú szekció. Ebben a hátsó részben már nem bőr kanapék fogadnak, hanem könyöklők, faszékek, bordó párnás székek, faasztalok és csocsó asztalok, amiket díszes antik tárgyak és festett üvegek egészítenek ki. Vannak természetesen itt is tévék, hogy ne maradjunk le a meccsek egyetlen pillanatáról sem. Ennek a hátsó résznek is van még egy külön hátsó része, ami az ún.VIP szoba. Egyenlőre még nem tudom ez miben is fog megnyilvánulni, de kíváncsian várom a fejleményeket, mert szerintem nem kell csalódnom. Az, hogy a hely mérete egyik napról a másikra megduplázódott, magával vonzotta azt is, hogy a hátsó részben is található egy pult, illetve egy újabb mosdó.

Visszatérve az első részbe: a falak és a bútorok újak, tiszták, és külön kiemelném az ablakokat és az ablakpárkányokat, melyeket nagyon ízlésesen tettek a szoba legszebb pontjaivá. A mellékhelyiség ugyan elől és hátul is hasonlóan kicsi (számomra a beszorulás esete forgott fenn, amikor éppen rendeltetésszerűen használtam, viszont nagy pozitívum, hogy ha már dülöngél az ember, akkor esélytelen eldőlni, mert a 2 ajtófélfa közé be tudod ékelni magad), de a tisztaságra egy rossz szavam sem lehet.

Az itallap kínálata meglepően tág, nagy örömömre szolgál, hogy a csepeli büszkeség egyik megtestesítője, a sziget hivatalos itala a Rizmajer sör csapolva kapható. Szerencsére az utóbbi hónapok változása az italpalettát is érintette, és most már nem csak Ászok és Gyömbér van terítéken, hanem bővítettek, és a Rizmajer Sörfőzde Fekete söre is kapható szeptember 22. óta. A kocsma elhelyezkedése és színvonala miatt az Opera Pub a nagyobb italmárkák területi képviselőnek is nagy kedvence, az aktuális italpromókat sűrűn leviszik a pincébe, így jutottunk Jameson-hoz akciósan 450 Ft-ért, illetve nagy kedvencünk a Famous Grouse is csupán 600 Ft/4 cl, ami tekintve a környék és a nedű árfekvését igen kedvező ajánlat.

Az ilyen helyeket szokták elrontani bunkó, megkeseredett, láthatóan nem megfizetett személyzettel, de szerencsére az Opera Pub üzemeltetői nem estek bele ebbe a csapdába (bár a fizetésről nincs pontos információm, meglepően sokat mosolyogtak a pultos lányok). A kiszolgálás minden eddigi elvárást felülmúl. A lányok kedvesek, jól tűrik az alkohol hatásaitól megváltozott magatartású vendégek csapongásait, lesik a vendégek kívánságait, és a kiszolgálás gyorsaságát sem érheti panasz. A tulajdonosok fontosnak tartják a kapcsolatot a fogyasztóval, így nap mint nap látni őket a törzsasztaluknál (sok hellyel ellentétben ez nem a legjobb asztal, hanem a pulthoz, és a raktárhoz legközelebb lévő „szamárpad”, ami jól példázza a hozzáállásukat), hogy lássák, merre fejlődik a klub.

Mindent összefoglalva csupa pozitív jelzőt tudok csak felsorolni az Opera Pub-bal kapcsolatban. Pedig nem csinál semmi mást, csupán tiszta és kulturált környezetben „vendéget lát”. De azt úgy, ahogy kevesen, amihez csak annyit tennék még hozzá, hogyha megnyílik a konyha is, akkor gondolkodás nélkül ülnék le itt vacsorázni is.

apuska:

Sörtúrákon edzett tanult kollégám szinte mindent elmondott már a helyi berkekben csak opinak becézett Opera Pub-ról, csak azt nem, hogy mi köze az Operához, és hogy mennyire semmi köze nincs a Morrison's Operához...

Az Opera épülete kb. olyan messze van, mint az Oktogon, tehát akár ez utóbbi is lehetne a neve, ha a falát telerajzolták volna nyolcszögekkel. De nem! Az Opera Pub dizájnerei valamiért úgy döntöttek, hogy kihelyezett könyvespolcok mellett a szemközti B.City Pub stílusjegyeit kicsit több arányérzékkel ötvözve részint átmentik ide, így aztán a falakon többnyire élő operaházi szereplők arcképeivel kell szembenéznünk, de ami jó hír, hogy legalább hallgatni nem kell őket. (Más kérdés, hogy Malek Andrea fotói honnan lesznek ismerősek a többségnek.)

Ha úgy nézem, hogy áriák helyett szól a Radio 1, akkor a gyalázatos zene talán már nem is annyira gyalázatos, mint amennyire hangos. Bár az üvegfestett megoldásoknak van egy giccses után érzete, de ezen túl a díszlet és a sok külön terem nagyon rendben, itt tényleg felfedezhető némi pub hangulat, és nem csak egy jól hangzó hívószó a pesti broadway-n talpaló külföldieknek.

baller:

Tucc-tucc zene a diszkó tévéből, ezzel lehet engem kikergetni bármelyik helyről engem 5 percen belül... Ha nem lett volna ez a gyömbéres sör, most is sikerült volna! Még hogy opera?

A dizájn meglepően igényes, a tér tágas és zegzugos, kellemes meglepetés, mert alapból nem sokat várok a pince kocsmáktól.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Rizmajer világos, 330 Ft
Üveges sör: Gösser, 390 Ft
Bor (1 dl): Balatoni Olaszrizling, 180 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 380 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 290 Ft
Meleg ital: Capuccino, ...
Harapnivaló: Melegszendvics, ...

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr464361242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása