.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 11. 14. - Fehérbálna
Démoni vacsora

pixel

sortura-csik.jpg

> Ki utasítana el egy olyan ajánlatot, amin a Soproni Démon 2 új ízét mutatják be egy sörvacsora keretein belül? Mi biztos nem, és álljon itt egy heveny élménybeszámoló az eseményről.

A vacsora helyszínéül az egyik Chefparade létesítmény adott otthont, amiből arra is lehetett következtetni, hogy a vacsoránk nem fog elkészülni magától, de ez nem riasztott el senkit, mondván „Sörrel kell főzni, valahogy csak megoldjuk, mert hát a sör az sör, max. szalonspiccesek leszünk.”

Miután mindenki megérkezett kaptunk egy kis tájékoztatást az ízesített Soproni Démonokról és a barna sörökről úgy általában. Ezt a felvezetést a Heineken sörmestere, Zalán György prezentálta a jelenlévőknek. Ha volt valami kérdés, akkor azt is ő válaszolta meg, mert ha már éppenséggel „kéznél van” egy sörmester, akkor ki kell használni. Az előadás közben kaptunk némi kóstolót a meggyes és a szilvás Démonból, amikből került a tálcára egy behűtött és egy ideális hőmérsékletű változat is.

A felvezetés után nekiálltunk a főzőcskézésnek. A Sörtúra csapat (Csabi, Supag, Bálna) kapta meg a „Flamand sörös marharagu”-t, de szerencsére nem csak nekünk kellett elkészíteni, kaptunk külső segítséget is. A hús már elő is volt készítve, így kb. 1 óra előnyt kaptunk, de az így felszabadult időt is el tudtuk tölteni. Supag és én felfedeztük, hogy van egy „Kick-Ass” nevezetű bivalyerős szósz a helyszínen, ami mellett még volt pár egyéb nyalánkság is. Mivel bolondulunk az erős cuccokért, ezért itt elidőztünk egy kicsit, természetesen miután előkészítettük az alapanyagokat a marharaguhoz. A csípős szektornál elkezdtek gyülekezni körülöttünk, valami izgalmasat sejtve… Hamarosan mindenkinek égett a szája és előkerült az 1 millió kapszaicinos csoda, Bartal „The Rock” Sándor séf közreműködésével (a „The Rock” jelzőt csak én ragasztottam a séfre, mert úgy kivolt gyúrva, hogy inkább testépítőnek nézett ki, mint séfnek, de a főzőtudománya alapján mindkettőre kvalifikálta magát). Míg lassan mindenki sikeresen kicsinálta magát az erősekkel, elkészült a vacsora is, melyhez a szilvás ízesítésű Démon lett felhasználva.

Mindenki ismerkedett, beszélgetett, kóstolgatott. Miután elkészült minden fogás és mindenki túl volt az elfogyasztásán, szavazni kellett a legjobbra, és gondolom nem ér nagy meglepetésként senkit sem, hogy a Flamand sörös marharagu lett a nyertes.

Összességében jól sikerült az este, felfedeztük a szilvás Démon felhasználásának egy új módját, és közben a meggyest a szokásos módon vittük be a szervezetbe. Hamarosan felteszem a recepteket is, hogy Ti is kipróbálhassátok az ízeket. A Heinekennek pedig köszönjük a meghívást.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr247195529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása