> Ki utasítana el egy olyan ajánlatot, amin a Soproni Démon 2 új ízét mutatják be egy sörvacsora keretein belül? Mi biztos nem, és álljon itt egy heveny élménybeszámoló az eseményről.
A vacsora helyszínéül az egyik Chefparade létesítmény adott otthont, amiből arra is lehetett következtetni, hogy a vacsoránk nem fog elkészülni magától, de ez nem riasztott el senkit, mondván „Sörrel kell főzni, valahogy csak megoldjuk, mert hát a sör az sör, max. szalonspiccesek leszünk.”
Miután mindenki megérkezett kaptunk egy kis tájékoztatást az ízesített Soproni Démonokról és a barna sörökről úgy általában. Ezt a felvezetést a Heineken sörmestere, Zalán György prezentálta a jelenlévőknek. Ha volt valami kérdés, akkor azt is ő válaszolta meg, mert ha már éppenséggel „kéznél van” egy sörmester, akkor ki kell használni. Az előadás közben kaptunk némi kóstolót a meggyes és a szilvás Démonból, amikből került a tálcára egy behűtött és egy ideális hőmérsékletű változat is.
A felvezetés után nekiálltunk a főzőcskézésnek. A Sörtúra csapat (Csabi, Supag, Bálna) kapta meg a „Flamand sörös marharagu”-t, de szerencsére nem csak nekünk kellett elkészíteni, kaptunk külső segítséget is. A hús már elő is volt készítve, így kb. 1 óra előnyt kaptunk, de az így felszabadult időt is el tudtuk tölteni. Supag és én felfedeztük, hogy van egy „Kick-Ass” nevezetű bivalyerős szósz a helyszínen, ami mellett még volt pár egyéb nyalánkság is. Mivel bolondulunk az erős cuccokért, ezért itt elidőztünk egy kicsit, természetesen miután előkészítettük az alapanyagokat a marharaguhoz. A csípős szektornál elkezdtek gyülekezni körülöttünk, valami izgalmasat sejtve… Hamarosan mindenkinek égett a szája és előkerült az 1 millió kapszaicinos csoda, Bartal „The Rock” Sándor séf közreműködésével (a „The Rock” jelzőt csak én ragasztottam a séfre, mert úgy kivolt gyúrva, hogy inkább testépítőnek nézett ki, mint séfnek, de a főzőtudománya alapján mindkettőre kvalifikálta magát). Míg lassan mindenki sikeresen kicsinálta magát az erősekkel, elkészült a vacsora is, melyhez a szilvás ízesítésű Démon lett felhasználva.
Mindenki ismerkedett, beszélgetett, kóstolgatott. Miután elkészült minden fogás és mindenki túl volt az elfogyasztásán, szavazni kellett a legjobbra, és gondolom nem ér nagy meglepetésként senkit sem, hogy a Flamand sörös marharagu lett a nyertes.
Összességében jól sikerült az este, felfedeztük a szilvás Démon felhasználásának egy új módját, és közben a meggyest a szokásos módon vittük be a szervezetbe. Hamarosan felteszem a recepteket is, hogy Ti is kipróbálhassátok az ízeket. A Heinekennek pedig köszönjük a meghívást.
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
.. Utolsó kommentek