.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 11. 7. - kocsmablog
Borkóstoló illemtan

pixel

> Az elmúlt évek nagyszabású marketingjének köszönhetően a magyarországi borkultúra eljutott arra a szintre, hogy már a szélesebb közönség is értékeli, mi több igényli a minőségi borokat. Ennek természetes velejárója, hogy egyre több helyen rendeznek borkóstolókat, mely eseményeken bizonyos szabályokat illik betartani.

 

Hogyan viselkedjünk borkóstolón?

- Ne dohányozzunk, ne rágózzunk!

- Csak a bemutató személy jelzésére emeljük szánkhoz a kóstolásra éppen kitöltött bort!

- Míg az adott borról beszélnek, tartsunk legalább egy kortynyi italt a poharunkban, mivel további észrevételek miatt talán újra meg kell kóstolnunk!

- A számunkra kitöltött bort nem illik továbbadni. Ha nem kívánjuk elfogyasztani, inkább öntsük ki!

- A kiöntőben lévő folyadékról ne tegyünk említést, pláne ne akarjunk belekóstolni!

- Illetlenség a kínálást visszautasítani. Amennyiben indokolt a fogyasztástól való tartózkodás (gyógyszerszedés, gépjárművezetés), akkor erről a kóstolót megelőzően tájékoztassuk a házigazdát! Mindazonáltal fogadjunk némi italt a poharunkba, és kiöntés előtt legalább a színét és illatát méltassuk!

- Mindig figyeljünk oda a borról beszélő személyre!

- Minden kóstolt borral kapcsolatban ajánlatos valami pozitív jelzőt megfogalmazni. Kritikát csak a házigazda nyomatékos kérésére említsünk!

- A visszakóstolás poharával köszöntsük házigazdánkat, és köszönjük meg a kóstolót!

- A pincében ne kopogtassunk hordókat! Ez úgy hat, mintha a pénztárcájában lévő pénzt számolnánk meg.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr544895111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemértekhozzá(m) 2012.11.07. 14:10:20

akkor a dobozos ászok is parasztság? :D
süti beállítások módosítása