.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 08. 15. - apuska
Bar O - Retox Bar
pixel cégér Helyszín: 1066 Bp., Ó u. 41.
Látogatás: 2012. július 23. 17:30-20:15

> Elsősorban a fiatal külföldieknek lett kitalálva, ami azzal jár, hogy teljesen más a hangulat, mint a budapesti kocsmák többségében.

Adatlap

Elérhetőség: +36 20 779 1219
Web: http://budapestpartyhostels.com/
Facebook oldal: www.facebook.com/barobudapest
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 17-03
Extrák: romkocsma, kerthelyiség, hostel, konyha, kivetítő, koncert, tánctér, kiállítás, könyv, újság

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Ászok, 450 Ft Dreher 24, ...
Kozel, 450 Ft Miller, ...
Dreher, 500 Ft -
Pilsner Urquell, 560 Ft -
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Folyóborok, 200 Ft Unicum, 600 Ft
Minőségi borok, 350 Ft Zubrowka, 750 Ft
- Ballantines, 750 Ft
- Ördögi pálinkák, 750 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 300 Ft Klubszendvics hasábburgonyával, 1600 Ft
Rostos gyümölcslevek, 300 Ft Sült kolbász krumplipürével, 1490 Ft
Házi szörp, 450 Ft Fish and chips, 1490 Ft
Red Bull, 700 Ft BB pezsgő (0,75l), 1800 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Elmenjünk egy baró helyre? Simán nyithattam volna ezzel a szokatlan szóviccel, de az üzemeltetőknek szerencsére ezt nem jutott eszükbe kijátszani... Ők szerényen csak úgy fogalmaznak: a Pesti Broadway nyüzsgésében egy hangulatos oázis.

Mivel alaphangon figyelem a nagyobb volumenű kocsmák megnyitóiról szóló híreket, ezzel is régóta kacérkodtam, hisz a kerthelyiség megnyitásával egy időben, 2011. szeptemberében ez is besorolt az új generációs romkocsmák közé, bár kissé méltatlanul azóta sem kapott komoly figyelmet. Aztán a sors szeszélye folytán sok halogatást követően egy Csendkirály flashmob videó miatt egy leheletnyivel előbb keveredtünk ide, mint ahogy a szent szerda partra vetett volna. Látogatásunk így egy valóban csendes hétfő estének indult.

Az utcafronton mindjárt az volt a fura, hogy a régi bérház nyitott kapuján a Retox Party Hostel felirat egy cseppet hangsúlyosabb, mint a tornyokkal cirádázott Bar O logo. Mintha nem akarnák nagyon reklámozni. (Ahogy az Anker't is kívülről diszkrét, de lehet, ez egy hipszter stílusspecialitás.) Persze minket ez nem bizonytalanított el, a szoborformaként fellógatott fehér lufihalmaz alatt magabiztosan átsétáltunk, be a ház udvarába, ahol nem is annyira kocsma, mint inkább egy alkalmi lakótér fogadott. Mintha egy összeszokott baráti kommuna fészkelte volna be magát, hogy itt húzzák ki az atomvillanás utáni néhány évtizedet, vagy csak amíg lemegy a nap, s mi kívülálló láthatatlan alakokként ebbe pofátlankodtunk bele.

Persze ők nem így gondoltak, mert ők sokkal nyitottabbak annál. A gondtalan élet példaértékű megtestesítőiként, ahogy hanyag atlétáikban a száradó lepedők és ruhák között zsizsegtek, majd zsebpénzükből olcsó magyar sört vételeztek, s belesüppedtek gyékény székeikbe a színesre pingált és komoly alkoholmennyiség elfogyasztására serkentő mintákkal szegélyezett központi placcon. Szívták magukba az energiát az este kihívást jelentő feladatihoz, közben kajáltak, sakkoztak, neteztek, heverésztek, beszélgettek, mint akiknek semmi dolguk... és tényleg.

A télen fedett, nyáron tető nélküli udvar ehhez remek terep. Nincsenek háborgó szomszédok, csak a Budapest partiarcára kíváncsi interkontinentális népek, akik rosszabb híján saját magukat fogják közre. De hogy a Kegyelemkettes miért a Bar O vécéjét használta K2 című dalukhoz készült első videoklipjük helyszínéül, azt mindennek ellenére sem értem?"

nova:

"A külföldi szállóvendégektől megtudhattuk:
- alkoholért az emberek hihetetlen dolgokra képesek,
- az egyik srác megirigyelte a vádlim, és szeretne egy ilyen implantátumot beültetni magának Budapesten, mert itt biztos az is olcsóbb.

Ilyen arcok ezek."

anyicska:

"Ó utcai Bár, ó picit más, mint a tipikus budapesti romkocsmák, bár a dizájnja nagyon hasonló. Csak magyar szót egyáltalán nem hallani... A közönség külföldiekből áll, akik a gangon lévő Retox party hostelt lakják, amelyhez a Bar O tartozik. Annak ellenére, hogy összejött mindenféle nemzetiség svédektől és angoloktól, mexikóikon át az ausztrálokig, mintha a fiatalok egy család lennének. Mindenki otthon erzi magát, ami például az öltözetükön is látszik. Valaki mezítláb mászkál, más félmesztelenül, valaki épp felébredt és még a csipákkal a szemében kéri a sörét.

Mindenesetre mindenki boldog, barátságos, hangos és közvetlen. Természetesen csak napközben, este tíz után csendkirály filozófiája szerint mindenki csendre törekszik, ami a forgatás kedvéért fél hétkor még eléggé szürreálisnak tűnt, de maga a szándék pozitív és dicséretes. Az udvaron nagyon szabad, családi hangulat uralkodik, a gangokról lógnak az ágyneműk, a szobák ajtajai nyitva vannak, látszik, hogy a hostelben a nyugat emberei szálltak meg, akik nem is nagyon érzik a veszélyt, miszerint Magyarországon lopnak. A helyi árak is inkább a nyugati vendégek pénztárcájára vannak szabva, bár a magyar paraszt pénztárcája sem vérzik ki egy sörözés után.

Amúgy a hely tetszett, dizájnja kellemes, nem túl erőltetett, főleg az ereszekbe ültetett virágok, ami tök jó ötlet. A mosdók is rendben voltak, csak a női ajtaja annyira hangosan zár be, hogy az ember mindig megijed, és ráadásul az egész kocsma  számon tarthatja, hogy valaki éppen pisilt. A Bar O elsősorban a fiatal külföldieknek lett kitalálva, ami azzal jár, hogy teljesen más a hangulat, mint a budapesti kocsmák többségében. Nem mondom, hogy rosszabb vagy jobb, csak diametrálisan más. Ha az ember szeretne angolt gyakorolni, ismerkedni, bulizni, meghallgatni sokféle élettörténetet a világ minden részéből, jól helyen jár itt. Ha valaki inkább csendesebb, intimebb helyre vágyik, keressen mást."

"Teljesen rendben. Betolod, kikötöd, működik a rendszer."

Értékelés

  apu anyi nova
dizájn 4 4,5 4,5
kiszolgálás 3,5 3 3
közönség 4,5 4,5 5
zene 5 5 5
mosdók 4 4 4
árszínvonal 2,5 2 3
  3,92 3,83 4,08

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr974689888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemértekhozzá(m) 2012.08.16. 13:27:25

"> Elsősorban a fiatal külföldieknek lett kitalálva, ami azzal jár, hogy teljesen más a hangulat, mint a budapesti kocsmák többségében."

ugyanmár, a budapesti kocsmák többsége pont hogy a fiatal külföldieknek lett kitalálva...

amúgy a trikós csóka a 3. és 4. képen patent úgy néz ki mint a gogol bordello énekese :DD

Beliar 2012.08.20. 13:10:35

hát én nem igazán látom ez miben lenne más mint a többi lepukkant igénytelen romkocsma.
persze nem akarok én erre itt beszólni, mert ha van rá igény hát miért ne működne, de azért ez mégiscsak ugyanaz a tipikus balkáni hipster tanya mint a többi, semmivel sem több.
süti beállítások módosítása