.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 08. 3. - apuska
Hódos Hajni, a Baltás Démon

Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Név: Hódos Hajnalka
Születésnap: 1975. január 28.
Foglalkozás: blogger

Mottó: Úgy még sose volt, hogy valahogy ne lett volna.

> Világéletében Margaret Thatchernek készült! Azt szokta mondani, ő úgy lett blogger, hogy Péter Anna kikukázta a Velvet Tejvaj rovatának kommentelői közül. 2009 májusában sorolt be a Malackaraj szerzői közé, amellyel kapott egy nagy adag önbizalmat és egy jól menő felületet, majd többek közt Sixx hatására átnyergelt a Hogyvolt blogra. A VV4, VV5, majd a Marslakók epizódjairól sajátosan pikírt stílusú beszámolókat írt, mellyel még azok számára is élvezhetővé tette a történéseket, akik ki nem állhatják az efféle műsorokat. Grafomán vénája ezeken kívül több más bloghoz is köti, ilyen az Oceancowboy blog, saját blogja a Hír24-en, de az idei foci EB alatt harmadmagával az olasz válogatott szurkolói blogjába is írt az Indexen, mivel AS Roma drukker és nem, nem a Totti miatt!

01. Mikor és hol rúgtál be először?
- Arra emlékszem, mikor ittam először alkoholt. Tizennégy évesen, életem első házibuliján, ami a lakásunktól cirka hetven méterre zajlott. Komoly hirig volt, délután öt körül kezdhettük a féktelen partizást. Este fél kilenckor haza kellett (volna) mennem. Rettenetesen geil, kommersz tojáslikőrt ittam, rettenetes mennyiségben, úgy másfél decit, és borzasztóan nagylánynak éreztem  magam. Egészen addig, amíg anyukám fúriaként be nem kopogtatott és nem kaptam egy akkora pofont, amiért nem mentem haza időben, hogy a fal adta a másikat. Ez volt életem első és egyetlen pofonja is tőle.

02. Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?
- Mostanában ritkán, de ha ismeretlen helyen járok, mindig bemegyek, mert szeretem a falusi, kisvárosi kocsmák hangulatát. Szociográfiai tanulmánynak is kiváló. Ha eltévedek, első utam akkor is a kocsmába vezet, útbaigazításért.

03. Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?
- Nyáron elengedhetetlen a kerthelyiség. Nem baj, ha van zsíros kenyér lila hagymával. Az sem, ha nem ordít a zene.

04. Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?
- Az első számú kedvenc kocsmám a bajai Ződtakony, leánykori nevén Gyöngyvirág eszpresszó marad. A közvetlen szomszédságában laktunk, már négy éves koromban törzsvendégnek számítottam. Teljesen természetes válasz volt otthon a "hol a gyerek?" kérdésre, hogy a kocsmában. A "szokásosat" a Szőlő Márka jelentette. A másik legendás hely Baján a Torelli (Döglött Macska) volt, de ez a bajaiak számára lényegében a második otthont jelentette, mintsem kocsmát. A Ződtakonyban a gyerekkorom, a Torelliben a kamaszkorom maradt. Sokáig mély tisztelettel adóztam a felsővárosi Bubus nevű vendéglátóipari egységnek, ahova sosem mertem bemenni, de ott, a kinyíló ajtó előtt elhaladva értettem meg, mi az a kocsmaszag. Felejthetetlen élmény, most is az orromban érzem. Most a váci Borozó az esélyes, nagyon hangulatos hely, lugassal, fűszernövényekkel, kis kerti tóval, kiváló rozékkal, és bégyühet a kutya is.

05. Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?
- Most jó ideig még a vérképző heti két pohár vörösboron kívül semmit, egyébként fröccsös vagyok. Szilva- és törköly, mindig házi. Ha focimeccs, sör, betartva az egy félidő, egy üveg szabályt. Nem, nem pohárból, üvegből. Szeretem a camparit, sosem naranccsal, hanem szódával, nagy álmom, hogy rátalálok egy olyan helyre, ahol vágni lehet a füstöt, súlyos, koszos sötétbordó bársonyfüggönyök lógnak az ablakon, a negyvenes villanykörték miatt félhomály van, a pultnál egy miniszoknyás, festett szőke, sokat látott ötvenes csaj tölt unottan és a sarokban zongorázik egy lecsúszott őstehetség. Igen, olyan Horváth Charlie által megénekelt helyet keresek, ha tud valaki ilyet, szóljon!

06. Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?
- Szabadkán otthon érzem magam. Minden tekintetben, nemcsak a kocsmában.

07. Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?
- Nem szoktak felismerni, miért is kéne?

08. Tudod-e, hol a határ?
- Most már igen.

09. Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?
- Ajajj.

10. Mi a trükköd másnaposság ellen?
- Trükköm nincs, az alkalmazott túlélési módszerek: magzatpózban nyöszörgés, "soha többet nem iszom ennyit" mantrázása, sötét, rengeteg ásványvíz, ha van, kovászos uborka leve. Egyébként nem válnak be, túl kell élni.

+1. Ha fél perc reklámidőt kapnál több kereskedelmi tévében és rádióban, mit mondanál?
- Semmit.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr64689884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2012.08.03. 14:30:02

Azt még megkérdezném a kedves hölgytől, hogy szokott-e ivás közbe ojan asztalon táncolós műsort előadni, amejben a szerencsés nyertesek elkaphatják a ruhadarabjait, és utánna őszinte csodálattal tekingetnek rá, és megőrzik az utókor számára, hogy ott voltam, amikor ez bekövetkezett.

Hódos Hajnalka 2012.08.03. 14:47:50

@Bisztő Gyalla: Bugyibuci, MIKOR szólítottál te engem kedves hölgyemnek, he?!?! :))

el Tiburón 2012.08.03. 16:25:37

5. pont: Piaf (Budapest, Nagymező ucca')
süti beállítások módosítása