.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 07. 25. - apuska
Két Cica

Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Név: Bezselics Ildikó
Születésnap: december 18.
Foglalkozás: újságíró, gasztroblogger

Mottó: Szigorúan szubjektíven!

> 20 éven át dolgozott Békési Ildikó néven a médiában, munkájához számos tévés vetélkedő, tehetségkutató, szórakoztató műsor és női magazin magyarországi bevezetése kötődik. 2008-ban szakított a nemzetközi formátumokkal, visszavette "magyarosítás" előtti családnevét, majd az önmegvalósítás útját járva 2010 októberében elindította a Két Cica Konyhája gasztroblogot. S miként 9 éves kora óta főz, professzionális ínyenc, és bőven van tapasztalata az újságírás terén, minden adott volt, hogy saját oldala is hamar népszerűvé váljon, és abban közvetve - nem a konyhában - imádott két fekete cicája, Ginevra és Léna is helyet kapjon.

01. Mikor és hol rúgtál be először?
- 13 éves koromban egy általános iskolai farsangi bulin, a lányvécében. Rumpuncsot ittunk.

02. Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?
- Havonta 2-3 alkalommal. Szeretem a kocsmafílinget: falun nőttem fel, ahol a kocsma a mai napig a társadalmi érintkezés legfontosabb színhelye, és a kocsmába járás nem feltétlenül a mértéktelen ivászatról, hanem a beszélgetésről, az információcseréről szól.

03. Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?
- A kötetlenség: az a jó hely, ahol zavartalanul át lehet beszélgetni akár több órát is. Lehet enni-inni, és a dohányzás is megoldható. És jó, ha jó a zene, de nem túl hangos.

04. Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?
- Mostanában a Szimpla - meglepő módon a termelői piac miatt szoktam oda. Szeretem a sokszínűségét és a lazaságát.

05. Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?
- Bort, kézműves söröket, pálinkát, unicumot - soha nem keverve, és mindig mértékkel.

06. Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?
- Az angol kocsmákat nagyon szeretem, és különösen azt, hogy nem kapcsolódnak előítéletek a kocsmába járáshoz.

07. Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?
- Kedvesen köszönök, de a meghívásokat el szoktam hárítani.

08. Tudod-e, hol a határ?
- Teljes mértékben.

09. Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?
- Volt sajnos, és nem vagyok rá büszke...

10. Mi a trükköd másnaposság ellen?
- Mivel nem keverem az italokat, nem szoktam másnapos lenni. Ha mégis előfordul, egy pohár sör segít a problémán, a kritikus helyzeteken pedig az erős feketekávé cukor nélkül, citrommal.

+1. Ha fél perc reklámidőt kapnál több kereskedelmi tévében és rádióban, mit mondanál?
- A romkocsmák mélyén az értelmiség nem búsong, hanem szórakozik :-).

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr24675322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása