.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 06. 20. - kocsmablog
Fishing on fröccs- és sör(kul)túra

pixel

> A Fishing on Orfű fesztivál a közhiedelemmel ellentétben nem azért alterfeszt, mert úgynevezett alternatív zenekarok is játszanak szép számmal, hanem azért, mert itt az látszik, hogy milyen JÓL lehet élni ahhoz képest, ami egy fesztiválozónak általában másutt kijut. Van itt fröccs- és sörtúra például, hogy mást ne mondjunk...

Fröccstúra

A Fishing on Orfű fesztiválon a Fröccstúrának 2010 óta hagyományai vannak. A program óriási népszerűségnek örvend, s bár a túra menete mindig nagyon hasonló, a 60 főre korlátozott csapatlétszám miatt mindig vannak olyanok, akiknek ez egy merőben új fesztiválélményt jelent.

2012. június 22-én az idei első csoport vezetője jó házigazdaként maga Lovasi András, akit egy fiatal, tehetséges borásznő, Házler Enikő segít borszakmailag. A második csapatot egy másik pécsi ikon, Rátgéber László régi, hűséges barátja és fegyverhordozója irányítja, aki két éve vezetőedzőként vitte bajnoki címig a Pécs, majd 2012-ben a Győr női kosárlabdacsapatát, a szuperjófej Füzy Ákos. Ezen az úton a kísérő borász Tiffán Imre, aki ismét megalkotta a fesztivál rozéját, vagy ahogyan ő nevezi: Rozé on Orfű! Szombaton az első csoportot Szabó Balázs és bandája vezeti, anekdotákban gazdag munkájukat Szabó Zoltán borász segíti, míg a második csoport élére Varga Livius került, akit a Mathias Pince munkatársa, Mikes Márk igazít alkalmanként ki szakmailag.

Varga Livius köré mi is odagyűlünk, hogy kameráinkkal rögzítsük a túrát.

 livius.jpg

A túra költsége (3.000 Ft/fő) a szórakoztató és szakmai idegenvezetés mellett tartalmazza az elfogyasztott fröccsök, a kemencében sült falatkák és sütemények árát. A csapatok a túra során négy gasztropont érintésével körbejárják az egész tavat (8 km), s közben megismerik kicsit Orfűt. Az első helyszín a fesztivál területén, a borutcában lesz. Aztán a Malom kemencéjében kenyeret sütnek a részükre, melyet házi zsírral és lilahagymával (fejenként 3 karéj) kínálnak, majd a következő helyszínen medvehagymás pogácsát, fokhagymás rudat és gyümölcslepényt, meg persze bort kóstolnak. Az utolsó pont a szabad strand egyik büféjénél lesz, így stílszerűen egy "nagyfröccs-csobbanással" is felfrissülhet az egyszeri túrázó az esemény végén.

Sörtúra

Idén először a rendkívül népszerű Hosszúlépés Fröccs(Kul)túra mellett a söröket kedvelőknek is kedveskednek a szervezők - a fröccstúrához hasonló felfogásban, egy frissítő és könnyed gyalogtúra keretein belül. Pénteken és szombaton délelőtt indulnak majd a 30 fős csapatok a kemping bejáratától egy élesztő sör után, majd egy kb. 10 km-es üdítő sétát követően (némi sörös pihenővel) érkeznek meg Magyarhertelendre, egy egészen kicsi, házi manufaktúrába, a Kapucinus Sörfőzdébe. Ott sörkóstoló, sörkorcsolyák, gyártástechnológia és főzdebemutató várja a résztvevőket Késmárky Attila sörszakértő előadásában, miközben a túravezető szerepkörben pénteken Kispál András tündököl, míg a szombaton Dorogi Péter, az Intim Torna Illegál frontembere.

További érdekes off és zenei programokért böngészd a Fishing on Orfű hivatalos weboldalát!

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr964590189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása