.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 04. 1. - Fehérbálna
Kerti sörpecsenye bográcsban

pixel

sortura-csik.jpg

> Mindenki legnagyobb örömére beköszöntött a várva várt tavasz. Talán azért is vártuk a kelleténél egy kicsit jobban a megújulás évszakát, mert ugye a kurta-furcsa februárunk bizony alaposan próbára tett minket a csontig hatoló zimankójával.

De hál’ Istennek ez csupán már a múlt, március van, a napsütéses órák száma pedig exponenciálisan emelkedik, ami újra a természet birtokba vételére ösztökél bennünket. Aki még nem kezdi kapisgálni, hova próbálok kilyukadni, annak segítek: kertben ücsörgés à sütés-főzés à bográcsozás à sör, sör hátán, mindenki orrán-száján. Sert a garatra, sert az ételbe. Ha pedig már az előzőekben említést nyert a bogrács szó, bemutatnék nektek egy olyan újabb nedű alapanyagú receptúrát, melyet a szabad ég alatt, pattogó tűz felett, kondérban rotyogtatva készíthetünk el. Egy klasszikus pecsenyét fogunk górcső alá venni, valamint „echte, ungarische” alapanyagokból összefőzni.

sorpecsenye1.jpg

Hozzávalók 5 ökörnek:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 20 dkg kolozsvári szalonna (az íze kedvéért:D)
  • 1 kg vöröshagyma
  • 1 db hegyes erős
  • bors
  • 1 nagy fej fokhagyma (ízlés szerint, ráadásképp még pár gerezd ráadás)
  • 3 csipet köménymag (egészet ajánlok, mert így intenzívebben kijön az aromája, de ne adagoljuk túl, ne ez domináljon!)
  • 1 üveg sör
  • 1 marhahús leveskocka (a Knorr innovációja a legjobb választás)
  • 1 db petrezselyem ízbomba
  • 1 evőkanál zsír (természetesen MANGALICA, hiszen ez a legegészségesebb)

 sorpecsenye2.jpg

Elkészítés:

  1. A zsiradékon az apróra vágott hagymát pirítsuk aranysárgára, adjuk hozzá a kockázott sertéshúst, valamint a kisebb kockákra vágott kolozsvári szalonnát; fűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal, pépesített fokhagymával, petrezselyem ízbombánkkal.
  2. Pirítsuk addig, amíg a hús nem kap egy aranybarnás árnyalatot, majd egy hetyke mozdulattal ejtsük bele a leveskockát az ízek intenzívebbé tételének érdekében, és szórjuk rá a felkarikázott paprikát, rövid ideig hevítsük még. Öntsük rá a sört, és pislákoló tűz mellett pároljuk puhára. Ha a hús még nem elég puha, az elfőtt levet pótoljuk vízzel vagy sörrel.
  3. Főzés közben gyakran kevergessük, hogy le ne égjen, valamint a hagyma állaga kellően pépes legyen, ahogy az egy pecsenyében alapkövetelmény. Egy Nagyi-féle brassóiszerű ragut fogunk kapni sok szafttal, melyet a lakoma elfogyasztása után bátran, férfiasan kitunkolhatunk.
  4. Sörrel öblítés kötelező!

 

Jó étvágyat, egészségünkre!

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr317176097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása