> Mint a mondás tartja, "A férfi szívéhez a hasán keresztül vezet az út!" Ezt én annyival egészíteném ki (nagy orvosi tudásomnak köszönhetően), hogy a máján keresztül minden szerve és tagja elérhetővé válik.
Nemrég volt a Valentin nap, aminek a népszerűsége évről évre növekszik, és mindenki próbálja valamilyen mókás, ötletes ajándékkal meglepni a párját. A férfiak többsége nehéz feladat elé néz, de a nőknek sosem kell túl bonyolítaniuk a dolgokat, ha az imádott férfit szeretné meglepni valami különlegessel. Valójában a férfi mindennek örül, amiben található némi szesz.
Ezt a tételemet igazolandó szeretnék egy nagyon takaros kis receptet megosztani mindenkivel, amit vasárnap estére vagy különleges alkalmakra készíthetünk. (A vasárnap este gyakorlatilag a hétvégi ivás temetését jelenti, ergo búfelejtő némi Guinnessel). A receptet sajnos az interneten leltem, nem saját találmány, de szerintem ízletesre sikeredhet. Aki megcsinálja a tortát, az legyen szíves egy kóstolóra meghívni! :)
A sok szócséplés után jöjjön a recept:
- előkészület: 15 perc
- főzés: 10 perc
- sütés: 45 perc
Hozzávalók 12 főre:
Tésztához:
- 250 ml Guinness sör
- 250 g vaj
- 75 g kakaópor
- 400 g porcukor
- 140 ml tejföl
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat/-aroma
- 275 g liszt
- 2 1/2 teáskanál szódabikarbóna
Krémhez:
- 300 g Philadelphia krémsajt
- 150 g porcukor
- 125 ml habtejszín
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt (4-es fokozat), majd kivajazunk, és kipapírozunk egy kapcsos tortaformát.
- Egy nagyobb lábasban melegíteni kezdjük a sört, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat. Miután a vaj felolvadt, a keverékhez adagoljuk a kakaót és a cukrot. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, tojást és a vaníliakivonatot, amit a barna keverékhez öntünk. Ezek után már csak a liszt és a szódabikarbóna maradt hátra, amit szintén hozzáadunk a tésztánkhoz.
- Tészta keverékünket a már előre kivajazott tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben 45-60 percig sütjük. Sütést követően hagyjuk a tortát teljesen kihűlni a formában.
- Mikor a sütemény kihűlt, tegyük arra a tálra vagy tányérra, amin szervírozni akarjuk, és lássunk neki a krém elkészítésének.
- Elsőként keverjük simára a krémsajtot, szitáljuk rá a porcukrot, majd folytassuk a keverést. Mikor krémes, vajszerű állagot kapunk, hozzáadjuk a habtejszínt, és készre keverjük. Akkor jó, mikor könnyű, habszerű és jól kenhető.
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
.. Utolsó kommentek