> A Sörtúra receptklubot egy nagyon könnyed étekkel kezdjük. A sörpereccel!
A hétköznapok szürkeségét mindig gyorsan feledtetjük a hétvégi féktelen vedeléssel, és ezért nem marad kapacitásunk arra, hogy vasárnap este elfogyasszunk egy jó seritalt az éppen aktuális meccs vagy film mellé. Ezért ma elhoztam nektek egy sörből készült sörkorcsolyát, hogy ne maradjon ki a sör ilyenkor sem az étrendből, ha már az orvos is azt mondja, minden nap 1 sör, az csak jót tesz.
Az elkészítése nem nagy ördöngösség, de azért nem árt, ha van egy szakavatott szakács a közelben, akinek volt már némi kapcsolata a kelesztés technikájával. A férfiak nem arról híresek, hogy otthon sütögetnének, de azt hiszem, ha a hölgyek ilyen ínyencséggel lepik meg a férfit otthon, akkor garantáltan felkeltik a férfi érdeklődését a sütés-főzés iránt.
Először jöjjenek a hozzávalók 4 személyre:
• 40 dkg liszt
• 3 dkg élesztő
• 1 teáskanál só
• csipet cukor
• 6 dkg vaj
• kb 2,5 dl sör
Kenéshez:
• 1 tojássárgája
• durva szemű só
Elkészítés:
1. Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk a cukorral. A lisztben elmorzsoljuk a puha vajat, belekeverjük a sót, majd az élesztős víz és a sör hozzáadásával közepes keménységű tésztát dagasztunk.
2. Duplájára kelesztjük, majd enyhén lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk. A tésztából kb. 1 cm vastag, 40 cm hosszú rudakat sodrunk, amelyekből pereceket formázunk.
3. A tojássárgát egy pici sörrel elkeverjük, majd megkenjük a pereceket. Durva szemű sóval megszórjuk, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
.. Utolsó kommentek