.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

2011. 12. 21. - apuska
Macska

Cím: 1085 Budapest, Bérkocsis utca 23.
Látogatás: 2011. november 9. 17:45-23:00
Google Maps

Bátran mernek különbözni másoktól, és jól is csinálják azt, amit.

Telefon: +36 1 786 8370
Facebook: fb.com/macska23
Web: -

Vélemény

apuska:

Bár a Bérkocsis utcai Macska (23) kávézó /kocsma /vegetáriánus étterem és galéria 2010. márciusában nyitott, szó szerint: személyre szabott szűkszavú facebookos Macska Miau profiljukon túl sok infó mégse található róluk széles e neten. Eddig a pontig! Miközben nevét majd' minden budapesti fiatal ismeri!

Ennek oka elsősorban abban keresendő, hogy bátran mernek különbözni másoktól, és jól is csinálják azt, amit. Ekképp a Csiga és a Hintaló között félúton álló Macska hiába egy újabb állati asszociáció szülötte, stílusjegyei alapján képes arra, hogy megtalálja az újra és újra visszajáró vendégkörét, mert részleteiben képes lenyűgözni. Mindjárt ott van a hihetetlenül előzékeny és barátságos kiszolgálás, mely már-már egy doromboló cica hízelgésével vetekedik. Végre egy hely, ahol mernek ajánlani! Többek közt a minden jó ízlést kielégítő idényjellegű vegetáriánus hideg és meleg ételeiket, boraikat, pálinkáikat, a kommersz magyar sörkínálattól eltérő világos és barna csapoltjaikat, a Főzdefeszt állandó közönség kedvencét: az üveges Grabancot, de még asztalt is a várható társaság létszámának függvényében.

És amíg a szervírozással foglalkoznak, érdemes körbenézni. A tört kövezetű padló, az egyedi gyártású sílécszék, a faragott etető és sakktábla, a függőágy, a kerékpár fogaskerekeiből eszkábált WC-papírtartó, a macskatotem alapú korlát, a festmények és képregények a falon külön-külön is hajlamosak megmaradni emlékeink furcsaságokat gyűjtő kalapjában, de ha hozzávesszük, hogy popcorn, mp3-DJ és csocsó is jár szolgáltatásként mind e mellé, akkor sejthető, hogy egy maradandó estéhez itt minden adott. Nem is nagyon telik meg odafenn a galéria, mikor bármikor kitörhet a földszinten egy spontán buli.

Pedig a Quimby Mouse képregénykötet még csak felkészít az emeleten a grafikailag alátámasztott sziporkákra, ahol a kriptonit lámpa fénye mellett, a párnák és zsámolyok között olyan örökbecsűek olvashatók, mint a 'csak a nyelvek változnak, a seggek mindörökök', a 'nem kela kitüntetés', a 'nem gáz, hogy elmúlt húsvét s a konyhába kötöttünk ki? ugyan, a gazda szeret minket', az 'igazán, tudod, nem is zavar, hogy lopnak, hanem, hogy nem lehetek ott', és az 'öcsém, még egy számot kérsz, feldugom a keverőt'.

Ezek után bárki csodálkozik, hogy a Time Out 50-es kocsma toplistájában az elmúlt két évben bérelt helye van a Bérkocsis utcai Macseknak? Fölösleges az ilyennek 9 élet, hisz a mostani 1-gyel is jól boldogul.

anyicska:

A Macska már első ránézésre nagyon megtetszett. Vegyes a hangulata a helynek – egyrészt otthoni és nyugis, másrészt kalandos, utazásokkal tarkított. És hogyan kell ezt elképzelni? Azért éreztem otthon magamat, mert nagyon barátságos a helyi pultos, mert mindenhol macskák vannak, mert a fenti részen cipő nélkül kényelmesen és fekve lehet beszélgetni, mert finom a csapolt Lasko, legfőképp rigó formában. Azért is otthonos, mert a falakat sokféle stílusú és méretű kép díszíti, és ebből a keverékből érezhető, hogy nem az egységes divatos dizájn elérése volt a cél, hanem a személyes emlékek, ajándékok megőrzése.

És hol a kalandos utazás? Legalább három-négy különböző világrészt képvisel a Macska. A perzsaszőnyegek miatt az orientet, a kaktuszok miatt a vadkeletet, a liánszerű növények és Dél-Amerika óriási térképe miatt a trópusokat és a pampákat, a sílécek és szánkók miatt a magas hegyeket, nem is beszélve a szlovén sörről és az ukrán borscsról. A Macska egy színes oázis, ahol az ember elfelejtheti a mindennapi patáliákat, és jó társaságban elkalandozhat távoli országokba, akár éjszakákon át. Mindenképpen érdemes kipróbálni. Én is visszajövök.

bala:

Nagy várakozással tekintettem a Macska meglátogatásának estéjére. De ez valószínűleg csak annak köszönhető, hogy én 'macskaman' vagyok.

A berendezés aranyos - macskák vannak mindenhol. A zene és a közönség teljesen vállalható, az árak sem vészesek, miközben a 8-ba' kicsit olcsóbbat reméltem.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Lasko világos, 380 Ft
Üveges sör: Soproni 1895, 350 Ft
Bor (1 dl): Ház bora, 150 Ft
Rövid (5 cl): Moskovskaya, 500 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 200 Ft
Meleg ital: Kávé, 250 Ft
Harapnivaló: Rakott krumpli, 1050 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr183382378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2012.10.01. 13:39:36

Már nem szlovén Lasko van csapon, hanem német Krönenburg! Nem rossz.
süti beállítások módosítása