.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 12. 2. - anyiii
Fregatt presszó
pixel cégér Helyszín: 8174 Balatonkenese, Széchenyi u. 2.
Látogatás: 2011. november 27. 13:00-14:20

> Oké-oké, hogy Balaton part, kikötő, meg vitorlások, de a kenesei Fregatt presszó fregattosítása, mondjuk úgy, ennek ellenére meglehetősen szerény.

Adatlap

Elérhetőség: +36 30 203 5246
Web: -
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 7-24; Szo: 7-02; V: 7-24
Extrák: tévé, terasz, sportfogadás

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Borsodi, 300 Ft Rákóczi, ...
*Staropramen barna, 390 Ft Borsodi, ...
- Staropramen, ...
- Löwenbrau, ...
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Balatoni fehér száraz tájbor, 50 Ft Kommersz, 140 Ft
Észak-Dunántúli Zweigelt, 60 Ft Royal vodka, 340 Ft
Soproni Kékfrankos, 100 Ft Johnny Walker, 400 Ft
Egri Bikavér, 120 Ft Unicum, 400 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szóda, 40 Ft Tea, 100 Ft
Szénsavas üdítő, 120 Ft Kávé, 170 Ft
Rostos gyümölcslevek, 140 Ft Capuccino, 220 Ft
Red Bull, 400 Ft Chips, ...

*csak nyáron

Fotók

Vélemények

anyicska:

"A balatonkenesei Fregatt presszó stratégiai helyen áll – a templom melletti kereszteződésben, jó kilátással a főútra és a buszmegállóra. Először azt gondoltam, hogy ez inkább kávézó vagy cukrászda lehet, hiszen messziről úgy tűnt, az ajtónál babakocsi áll. De mikor közelebb értünk, kiderült, az nem is babakocsi, hanem egy fényvisszaverő mellénybe csavart akkumulátoros kismotor háttámlás üléssel, amin valószínűleg az egyik helyi törzsvendég érkezett.

A Fregatt tényleg messze van a cukrászdától. Inkább egy kicsi kocsma, tele a füsttel már délután is, de a pultos elég kedves, mosolygott, feltekerte még a fűtést is, amikor látta, hogy fázom. Megittuk két korsó Borsodit és egy pohár vörösbort (utóbbit azért rendeltem, mert azt gondoltam, hogy nem lesz hideg, de naiv voltam, mert itt mindent hűtőben tárolnak), és kitöltöttünk két Kenót (amihez sok szerencsét kívánt), mert hogy a Fregatt nem csak kocsma, hanem lottózó is. Az egyik asztalnál két fiatalember kutatta a sportújságot, és próbálta kitalálni, hogy milyen meccseket fogadjanak meg. A másik asztalnál valószínűleg a motoros szék tulajdonosa ücsörgött békésen, egy kb. hetven fölötti bácsi, talán a feleségével, mindkettőjük kezében cigi, másikban feles. Hát, érdekes közönség...

Elképzelhetőnek tartom, hogy nyaranta jobb hangulat uralkodik a Fregattban. Kevésbé csendes, kevésbé nyomott, talán a Balaton mellett nyaralók is vannak, ki lehet menni a teraszra, élvezni a hideg sört a forró nap alatt.

Lehet, jövőre megnézzük. Ki tudja?"

apuska:

"Oké-oké, hogy Balaton part, kikötő, meg vitorlások, de a kenesei Fregatt presszó fregattosítása, mondjuk úgy, ennek ellenére meglehetősen szerény. Ugyan van a cégéren egy naplementében hajókereket kormányzó tengerész, a pultban egy kétárbocos makett, s egy kisebb vitorlás kormányát is felfedeztem a falon, minden más csak hideg berendezés: a padlólap, a pult- és falvédő csempe, a márványlapos asztalok, a vasból hajlított székek… Az viszont praktikus párosításnak tűnt, hogy a Szerencsejáték Zrt helyi fogadóirodáját eme presszó portfoliójába beillesztették. Emiatt sokan tértek be feladni egy-egy szelvényt, s ha már itt jártak, gyakran ittak valamit, illetve fordítva, ha inni jöttek, akkor a fizetés alkalmával szerencséjüket is gyakran megkísértették. Ennek okán a Fregattban minden fogadásra alkalmas sportesemény központi téma. A széles skálát bejáró, saját válogatású zenei repertoár (Dopemantől az 5 évvel ezelőtti disco slágerekig) is csak addig szól, amíg be nem kapcsolják azt a sportcsatornát, ahol ki kell a megfelelő eredményt szurkolni, foci kontra kézi, be lehet az esti meccsekre jelentkezni.

Az eredményeket a faliújságra a környékbeli programlehetőségekkel együtt gondosan ki is tűzik. Egyúttal a régi Videoton erősítőn álló mikulás már jelezte a karácsony közeledtét, nem hiába a Fregatt presszó romantikája és bája, ahogy benne van Pipecben is, miközben csillagot szül, a helyi erők mobiltelefonnal rögzítik, s büszkén feltöltik a Youtube-ra, hadd szóljon örökkön örökké."

"Többgenerációs kerékpáros nemzet a balatonkenesei. A terasz kerítéséhez lehet kötni vagy elég támasztani."

Értékelés

  apu anyi
dizájn 3 2
kiszolgálás 4 4
közönség 3 2,5
zene 3 3
füst 2 2
mosdók 3,5 3
árszínvonal 4 4
  3,21 2,93

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr843428713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása