.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 10. 3. - apuska
Drink Island büfé & whisky bár
kocsma10

Mikor a kocsma adja a másikat!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Tulajdonosok, üzletvezetők nyilatkoznak.

Helyszín: 1123 Bp., Alkotás u. 17-19.
Máté József, ügyvezető válaszol.
 Bezárt, megszűnt! 

> Júliusban két fiatalember egy este 35 féle Whiskyt kóstolt meg.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 201 8765, +36 20 938 1679
Web: http://drinkisland.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/Drink-Island-Büfé-és-Whisky-Bár/184190764960228
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 10-22; Szo: 18-23; V: zárva
Extrák: több mint 100 féle Whisk(e)y, tévé, kivetítő, darts, wifi, szendvicsek

Kocsma10!

01. Milyen múltra tekint vissza a hely, honnan a név?
- 2011. április 07-én nyitottunk, manapság a vendéglátóhelyek jelentős része a pálinka és a bor népszerűsítésével foglalkozik. A nyolcvanas években a Dallas sorozat miatt a hazai fogyasztók egy része Jockey Ewing-ot követve ismerte meg a whiskyt. Ekkor még a hazai kínálat szegényes volt, azonban napjainkban a választék már meghaladja az ötszáz fajtát. Cégünk és bárunk neve az „italsziget”-ből adódóan a whisk(e)y, mintegy hiánypótló szegmens, a whisky népszerűsítését tűzte ki célul. Bárunk jelmondata: „Mielőtt megvennéd, kóstold meg!”

02. Kik alkotják a jelenlegi vendégkört?
- A bár a Déli Point Irodaházban található, ebből adódóan az itt dolgozók a büfét veszik igénybe, esténként a középkorúak ismerkednek a Whisk(e)y-vel, de az idősebb korosztály is megtalálható vásárlóink között.

03. Vannak-e törzsvendégei, mennyire ismeri őket, miért járnak vissza?
- Természetesen vannak, pozitívan értékelik, hogy ismerjük szokásaikat, igényeiket. Többen rendszeresen jönnek vissza kóstolni, hetente 1-2 fajta whiskyt. Most már többen kérik a whiskykről a rövid ismertetést, illetve a kávéink is népszerűek.

04. Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat a hely történetében?
- Júliusban két fiatalember egy este 35 féle Whiskyt kóstolt meg (igaz, kulturált módon csak 2 cl.-ként és 10 óra alatt, többször étkezve).

05. Milyen söröket csapolnak, milyen borokat kínálnak, kevernek-e koktélokat, lehet-e bármit enni, s mindezt milyen árszegmensben?
- Mivel Whisky Bár vagyunk, így csak korlátozottan kínálunk más italt. Sörök közül csapolt Carlsberg és üveges Soproni, a borokból Légli Blanc, Ikon Rosé és Ikon Merlot kapható. Koktélokat csak a későbbiekben tervezünk, de akkor is whisky alapúakat. Szendvicsek, tojásételek (virslivel, baconnal kiegészítve).

06. Vannak-e programok, rendezvények, akciók, milyen zene szól?
- Szervezünk kóstolókat. Havi rendszerességgel whiskykóstoló kerül megrendezésre a Magyarországi Whisky Egyesület keretében. Vállaljuk céges rendezvényeken kóstolók, bemutatók szervezését. Hamarosan kuponos whiskykóstolót indítunk, mindezt fél áron (részletek honlapunkon).

07. Hány fő befogadására alkalmas a hely, a kialakításkor vettek-e figyelembe különleges szempontokat, van-e kerékpártároló, lehet-e asztalt foglalni?
- 32 fő befogadására alkalmas a bárunk. Üzleti tárgyalások, meetingek lebonyolítására is felkészültünk (projektor, motoros beépített vetítővászon), asztalfoglalás természetesen lehetséges.

08. Mi a véleménye a dohányzásellenes törvényről, hogyan oldja (majd) meg?
- A bár kialakítása során terveztünk egy szivarsarkot is, ahol a whisky mellé szivar kóstolót is elképzeltünk, ezt nem valósítottuk meg a dohányzásellenes törvény miatt, nyitáskor nemdohányzó helyként indultunk. Majd meglátjuk, hogy jövőre mit hoz a gyakorlat!

09. Melyik az a hely, akár itthon, akár külföldön, amit etalonnak tekint, miért?
- Skót whisky pub-ok.

10. Ha lenne pénze és lehetősége, mit fejlesztene a helyen, változtatna-e a koncepción?
- A jelenlegi hidegkonyhai engedély helyett melegkonyhai szolgáltatás bevezetését szeretném. Az angol, skót és ír sörök forgalmazása mellett a whiskyhez illő meleg ételek, whisky vacsorák szervezését.

+1. Kocsmafotók:

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr673259865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása