.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 08. 29. - apuska
Fellini Római kultúrbisztró

Cím: 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 5.,
Látogatás: 2011. augusztus 5. 17:45-19:10.
Google Maps

Tétlen kikapcsolódás, henyélés, bambulás. Mint Olasz'ban, a tengerparton. A minden részletet kerülő árlapba kíméletlenül beépített illúziónak a paneltömbök határán nagy a létjogosultsága.

Telefon: -
Facebook: fb.com/Fellini-Római-Kultúrbisztró
Web: https://felliniromai.hu

Vélemény

apuska:

Hirtelen ötlettől vezérelve mentünk, nem néztem meg a látogatásunk előtt a térképen, hova is esik a Római parton a már-már legendás Fellini kultúrbisztró, így az Északi összekötő vasúti hídtól még bőven sétálhattam az ország legelcseszettebb kerékpárútján, át a megannyi hekkárus, hömpölygő tömeg, cégéres napernyő és csónakház között egészen addig, ahol a part menti fák között ismét megágyaz a csend, és már a Megyeri hídra is tökéletes a rálátás.

Helló cirkuszi lakókocsi, mi ez a retró? Fellini, az önéletrajzi elemekkel átszőtt 1972-ben készített Róma című filmjének látványa nem azt mondom, hogy a Római parton egy az egyben visszaköszön, de kis költői túlzással, a történet csapásirányát követő elvetélt megújulás előtti idilli hangulat itt is tetten érhető.

A Duna alacsony vízszintje épp széles terítéket kínált a természetes kavicságynak, és a benne elültetett szokatlan egyszerűségű apró asztalkáknak, csíkos nyugágyaknak. Volt még hely. Ekképp a pokrócok és gyékények még nem kerültek elő, és a fentebb kiépített vízszintes dobogón a színesre festett kerti bútorokból is jutott annyi, hogy a heti robot után pihenésre vágyók még bőven válogathattak a gyerekek és kutyák játékában folyamatosan körülrohangált ülőalkalmatosságok közül. De tényleg jó belemarkolni a kavicsokba! És muszáj minél távolabbra hajítani, hogy nagy csobbanással hulljon bele mind a Dunába – a fák takarásából kivillanó túlparti ipari létesítmények bőven biztonságban. Ritka időközönként hajók verik fel a hullámokat, alkalmanként kajakosok, evezősök kötnek ki a parton, de nem úszik ki senki. Tétlen kikapcsolódás, henyélés, bambulás. Mint Olasz'ban, a tengerparton. A minden részletet kerülő árlapba kíméletlenül beépített illúziónak a paneltömbök határán nagy a létjogosultsága, amit külön megspékel a kényelmes tempót diktáló alkalmazottak matrózcsíkos egyenruhájának romantikája és a belga sörök különleges ízvilága. Ha ennél olcsóbb lenne, állandó tömeg lenne. Ha a természet adta díszlet mellett kommersz dolgokat mérnének drágán, csak a hülyéknek érné meg. Ha az ételek elkészültét a nyitott ablakszárnyak mögül kikiabálva, és nem csengettyűvel meg sorszámmal megfestett kövekkel jeleznék, odaveszne a báj. Aztán ott van még a válogatottan tökéletes zenei aláfestés (alkalmanként jazz koncertek), ami végképp meggyőzött arról, hogy a Fellini Római kultúrbisztró célja a maga szintjén megközelíteni a prémium kategóriát, amit csak a bozótosban eldugott kulcsos Toi-Toi mos kegyetlenül alá.

Ahol édes a léted - Dolce Vita!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Floris Kriek, 980 Ft
Üveges sör (5 dl): Delirium tremens, ... Ft
Bor (1 dl): Tokaji Furmint, 250 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 850 Ft
Üdítő (3 dl): Limonádé, 380 Ft
Meleg ital: Capuccino, 380 Ft
Harapnivaló: Bruschetta, 850 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr43187482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_nagybal_ 2011.09.15. 10:02:35

Ne haragudjatok, ez nem az én blogom, de szeretném szóvá tenni, hogy kiváló borokat és söröket kínálnak. Belga söröket adnak csapról!!! Az ilyen hely nagyon ritka. Hallo! Ez megérne egy új kategóriát az pontrendszerben pl "kínálat" címszó alatt. Illetve a borok is minőségiek, beszerzési áron sem olcsóak.

A füst meg hogy nincsen az miért nem érdemel értékelést? Szerintem ez is ötös. Az én pontrendszemember egy ilyen hely egy erős 4 es lenne.

Még nem voltam, de tuti elmegyek.

Amúgy a blog nagyon tetszik! :) Hajrá!
süti beállítások módosítása