.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 07. 21. - apuska
Cimbora söröző
pixel cégér Helyszín: 1068 Bp., Király u. 78.
Látogatás: 2011. június 15. 18:00-20:20
 Bezárt, megszűnt! 

> Aki a kocsmába belép, és még mindig a Cim-cim cimbora dallama jár a fejében, az hirtelen felindulásból hasonul meg majd önmagával, mert nem tudja majd hova tenni a gagyi középkori díszletet, és beilleszteni frissen felidézett gyermeki világába.

Adatlap

Elérhetőség: +36 30 876 5243
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/cimbora.sorozo
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo: 9-22; V: 10-20
Extrák: tévé (digi), flipper, csocsó, sörkorcsolya, wifi, ital akció

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Ászok, 320 Ft Kozel, 290 Ft
Dreher, 390 Ft Dreher Bak, 390 Ft
Pilsner Urquell, 490 Ft Dreher 24, 380 Ft
- HB búza, 680 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Varga Muskotály, 150 Ft Becherovka, 340 Ft
Varga Balatoni Pinot Noir, 160 Ft Unicum, 460 Ft
Egervin Leányka, 150 Ft Jack Daniels, 600 Ft
Egervin Cabernet Sauvignon, 180 Ft Hunnium pálinkák, 700 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Rostos gyümölcslevek, 200 Ft Capuccino, 280 Ft
Szénsavas üdítők, 280 Ft Tea, 220 Ft
Ásványvíz (0,33l), 160 Ft Forró csoki, 380 Ft
Limonádé (3dl), 350 Ft Pogácsa, 190 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Hol volt, hol nem volt, volt egy cimborám. Várt, várt, mindig várt, szóval várt reám. Jött, jött, sétáltunk, szél fújt, elváltunk. Nincs már cimborám, nincs már cimborám. Hol lesz, merre lesz, most még nem tudom, jön, jön, mindig jön, az országúton. Szél fúj, eső hull, van már cimborám. Vár, vár, mindig vár, szóval vár reám. Cim-cim, cimbora. Cim-cim, cimbora. Cim-cim, cimbora. Cim-cim, cimbora.

És akinek nem e régről elhíresült Cseh Tamás főcímdal, illetve a hozzá tartozó gyermek és ifjúsági műsor jut eszébe először (esetleg a műsor őse, Benedek Elek gyereklapja) a kocsma tábláját látva, az mind hazudik, vagy csak mocskosul fiatal. De aki a kocsmába belép, és még mindig a Cim-cim cimbora dallama jár a fejében, az hirtelen felindulásból hasonul meg majd önmagával, mert nem tudja majd hova tenni a gagyi középkori díszletet, és beilleszteni frissen felidézett gyermeki világába.

De a küllem mellett sem mehetünk el szó nélkül. A vadnyugati hangulatot idéző faburkolat, jobbon a tarka betűkből kirakott ’koktélok’ vakítás, a fixre vett és mobil négyzetes ablaktáblák, illetve a felmatricázott ’meccsek, csocsó, nyerőgépek, internet, sport, flipper’ felirat a Király utca eme szakaszán vonzerő, noha vajmi keveset sejtet abból a cimboraságból, ami a tuják közt a meddő félhomályban vár.

Szemben a pult, helló! Egy kereskedelmi rádió hírei épp a világról alkotott képem egészítették ki, miközben a sörcsap mellett még arra is megkaptam a választ, hogy a Cimbora régen cukrászda volt, aztán Csillag söröző néven futott, majd 1999 magasságában lett belőle a mostanihoz valami nagyon hasonló. Mindeközben mintha a tulaj is ott ücsörgött volna a pultnál kirívó öltönyében, figyelő tekintetét alkalmazottjára szegezve. Ellenőrzés? Vagy ennyire szívleli a helyet?

Aztán mi is helyet foglaltunk. Mellettünk egy középkorú társaság épp jóízűen falatozott, így bátorkodtam a golyóstoll mellé még étlapot kérni, ergo ismét beigazolódott naivitásom: a toll piros, a kaja kínai, és a gyertyatartóban lötyögő gyertya se arra való, hogy rágyújtsanak. Cserébe a műanyag futónövények közül napraforgók, egy-egy búra alól pogácsák, a kétoldali falfestményekről meg a középkorban mulatozó társaság mosolyog rád vissza. Mely afféle kompromisszum. Ha már a szomszéd asztalnál a törzsvendégek magabiztosságával söröző csapat minden cimboraság ellen be volt oltva, és úgy lázadt a kezemben lévő fotógép ellen, mintha csak távcsöves puskával fókuszáltam volna rájuk, hogy nagy fájdalmak közepette küldjem mindegyiket a koporsóba. Pedig csak a hasonlóságot kerestem az illusztráción fellelhető figurák és az ő arcvonásaik között, ha már falra szegezett tárgyak direkt átmenetet képeztek a szekérkerék, fatányér, agyagkancsó, búzakalász, péklapát, harang, kétemberes fűrész tengelyen. Épp csak a tévé, a játékgép, a kakukkos óra, és mi, ami e térben totálisan idegen? Bár ahogy az oszlopok mellett elnéztem azt a két bájos öreget a túlvégen, nyilván idegen lehetne itt minden hangosan szórakozó fiatal, talán ezért is kapott önálló sarkot a WC előtt a csocsó, darts és a flipper. Ama WC előtt, melyben a gyerekmagasságra belőtt piszoárok egyikében ott egy műfüves pályadarab, amin egy gombfocikapu fogadja a folyékony gólokat."

kalimpa:

"a király utca körúthoz közeli részén van a Cimbora söröző. tipikus kocsma, akár a nyócban is lehetne, annyira egyszerű és semmilyen. a kiszolgálás elég korrekt ugyan, amit a csapos hölgy hűvösen, de egy ilyen helyhez illően kőkeményen bevégez.

az árak sajnos nem a bent tapasztalható életérzést tükrözik. ehhez képest drága, de mindegy, részemről úgysem megyek többet. cigit nem lehetett kapni, kényelmetlenek voltak a padok és asztalok, a közönség, azt gondolom, nem a mi tipikus társaságainkat vonultatja fel. de ez sem baj. van akinek ez kell, az menjen is oda."

pamutmaki:

"Amikor néhány évvel ezelőtt a környéken laktam, kívülről nézegetve a helyet, úgy gondoltam, jó kis törzshely lesz ebből, biztos olcsó, kellőképpen füstös és igazi krimó hangulata van.. Aztán amikor be is tértem, úgy hittem, ez lesz az utolsó látogatásom a Cimborában. Merthogy kellőképpen füstös és krimó hangulatú, de ahhoz képest drága és jellegtelen. Az még nem is lenne baj, hogy jellegtelen, ha nem próbáltak volna tenni ez ellen. Gerendás mennyezet (ami számomra elvileg eszményi, itt mégsem az), középkori kocsmahangulat festve a falakra, néhány köcsög, meg búzakalász ide-oda tűzve és kész. Így leírva nem tűnik rossznak, de ahogyan a tehetségkutatók neves zsűritagjai szokták volt mondani: Nem jött át!"

"Kikötni nincs hova, de ettől függetlenül többen érkeznek bringával, és ők csak odatámasztják a westernkocsmát idéző falnak."

Értékelés

  pam kali apu dan
dizájn 3 2,5 3 3
kiszolgálás 3,5 4 4 3,5
közönség 3 3 3 3,5
zene 2 2 2 2
füst 3 3 3 3
mosdók - 3 3,5 -
árszínvonal 3 3,5 3,5 3
  2,92 3,00 3,14 3,00

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr722989301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2014.09.12. 16:14:08

Jól láttam? Mintha egy kínai étterem lenne most a helyén...
süti beállítások módosítása