.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 06. 30. - apuska
Lokál kávézó és bár
pixel cégér Helyszín: 1072 Bp., Dob u. 18.
Látogatás: 2011. május 25. 18:00-21:40
 Bezárt, megszűnt! 

> Egy közkedvelt romkocsma romjaira építeni egy kevésbé romosnak látszó, ám annak minden jóságát átörökítő korszerű szórakozóhelyet még rutinból is nehéz.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 786 5051; +36 30 934 9434
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/Lokál-Kávézó-és-Bár/152848808099557
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 16-02; P, Szo: 16-04; V: zárva
Extrák: tévé, kerthelyiség, tánctér, koncert, kiállítás

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Ászok, 400 Ft Arany Ászok, félbarna, 440 Ft
Dreher, 460 Ft Dreher Bak, 540 Ft
Pilsner Urquell, 540 Ft Staropramen, 540 Ft
- HB búza, 730 Ft
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Szentgyörgyhegyi Olaszrizling, 200 Ft Unicum, 650 Ft
Szekszárdi házi vörös, 200 Ft Zubrowka, 550 Ft
Szekszárdi házi rosé, 200 Ft Jim Beam, 800 Ft
Budai Irsai Olivér, 350 Ft Savanya pálinkák, 850-950 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 280 Ft Capuccino, 320 Ft
Cappy gyümölcslevek, 280 Ft Tea, 320 Ft
Ásványvíz (0,33l), 270 Ft ropi, 120 Ft
Red Bull, 550 Ft Törley (0,75l), 1900 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"A Villa Negra nem apácazárda, a Villa Negra nem fényes Lokál, vagány legény, ha szép szerényen zörgeti, e csöndes házban oltalmat talál…

Tudom, az égvilágon semmi köze a Mumusból Lokállá lett kávézónak és bárnak a felvezető dalszöveghez, de ama piciny áthallás okán mégis úgy befészkelte magát már ott helyben a fülembe, hogy néha még a barátaimra se tudtam figyelni, nemhogy a kocsma egészét cseppenként adagoló részletekre. Na, de kezdjük az elején!

A korábban a Kisdiófa utcában működő Mumus két és fél évet élt meg ezen a helyen. Az egykori romkocsma üzemeltetője szerint a bérleti jogot nem túl etikus módon a feje fölött adta el másnak a tulajdonos, míg a mostani bármenedzser szerint ilyesmiről szó sincs, mert ő csak a már a megüresedett és kiadó épületre vetett szemet. Hogy mi van azokkal az értesülésekkel, amelyek a Mumus bezárásának hírére ide bontást és ötemeletes társasházat vizionáltak? Ennek megmondója talán csak a hetedik kerületi ex-titokminiszter Hunvald György lehetne.

Egy biztos, 2010. november utolsó hétvégéjén egy háromnapos non-stop bulival és az ’idd ki a házat’ italakcióval végeztetett be a Dob utca 18. alatt a Mumus karrierje, és hát alig egy évszaknyit kellett várni, míg a tavasszal együtt hamvaiból feltámadt a jövő zenéjének ígérete.

A Lokál kávézó és bár fokozatosan épül és szépül. Elsőként az utcafronttal határos kávézó része nyitott meg, ahol is a Dürer illetve az Ellátó kertből ismerős Persányi Nándor stílusjegyek köszönnek vissza hangosan a falról, majd március 26-án élő graffiti festés keretében a Shopp!-os fiúk fújták át a labirintusba illő tánctér egészét, hogy végezetül a június elején debütáló kerthelyiség is hozzátegye a magáét.

A kapualj túlontúl szerény, a partszélre kidobott két kis asztal és a kilógatott színes izzósor látványnak ide kevés. A régi kocsma, miként kávézó lett, magán hordja műfajának stílusjegyeit, a művészi falfestéseket régi portrék, csendéletek, tájképek váltogatják, szőnyeg is van, több is, fogas is, szellőzés, egy régi rádió dísznek, és lapos tévé ott, ahol nincs rá semmi igény. A kerthelyiség még csak majdnem kész volt, mikor mi már igen, az óriás fák alá új és sokkal hosszabb pultot építettek, eltűntek a hordók, helyére csak a sóderágy volt lefektetve és a tervek, hogy arra fix padok és óriási napernyők kerülnek (két héttel később is lefotóztam, mi lett belőle). A vasrács mögött, a tánctérre vezető lépcső mentén sorjáznak a graffiti tagek, s bár itt ezt még pettingnek gondoltam, hogy akkor majd bent meg eredeti grafikák, nagyon lokális figurák lesznek, valamelyest csalódnom kellett. Viszont határozottan sötét, mindamellett hogy színes. Szak avatatlan szememnek a feliratok többsége olvashatatlan ákom-bákom, és hát a vörös- és aranykárpitozású bútorok között a Spongyabob barátaira emlékeztető halál egyszerű karakterek sem okoznak tartós derültséget.

Ennek ellenére tényleg semmi baj nincs a Lokállal, a célnak úgy is tökéletesen megfelel, hogy a három külön életet élő színtér nem igazán formálódott egésszé. Mindenből egy kicsi. Illetve mindenből valami nagy, ahol a már más kocsmákban is bevált installációknak olyan plusz feladata is van, hogy határozottan megkülönböztesse magát az elődétől. Ez már nem a Mumus! Ez a Lokál! A zsidónegyed legújabb versenylova, amely a Kazinczy utca éjszakai átmenő forgalmára gyúr, no meg a nyitott ablakokon nappal bekukucskálókéra, ahol az utcára kihallatszó akusztikus koncert is csáberőt jelenthet a Dob utcán gyanútlanul elhaladók számára, mert most, hogy a csütörtök esti jazz szerencsénkre visszahajlott szerdába, mi is megtapasztalhattuk, hogy reflexszerűen integetünk kifelé az ablaknál hezitálóknak, és arra biztatjuk őket, jöjjenek be, legyünk többen, mert többet érdemel a produkció, és többet érdemel a hely.

Bárhogy is, látszik, veszett sok munka van ebben. Egy közkedvelt romkocsma romjaira építeni egy kevésbé romosnak látszó, ám annak minden jóságát átörökítő korszerű szórakozóhelyet még rutinból is nehéz."

kalimpa:

"nekem a mumus elsőre jobban tetszett, sőt második blikkre is. ez nekem túl steril és száraz lett, nem sok fantáziával lett elkészítve a lenti-benti rész, kevés inger éri az ember retináját, kivéve az egy-két képtől eltekintve a falon.
a kiszolgálás viszont udvarias és figyelmes, nagyon kedves volt az éppen szolgálatban lévő hölgy. jött, kérdezett, de nem tolakodóan, segített ha érdeklődtünk... le a kalappal, sőt a még éppen nem üzemelő emeleti részbe is bebocsátást nyertünk egy körbetekintés erejéig.

a WC az előtte lévőhöz képest ég és föld, jó lett ez, már kellett, hogy az ember ne fagyjon a rötyihez és ne kelljen a hugyban térdig taposni.

amúgy élvezhető a LOKÁL, pont belecsöppentünk egy kis akusztikus jazz koncertbe, kellett, jól esett, örülök hogy vannak ilyen kezdeményezések, csak így tovább. Hajrá!!"

"A kapualj legvégébe, a kerthelyiség elé, telepítettek egy igen egyszerű kerékpártárolót, ami néhány bringa kikötésére épp elég."

Értékelés

  apus kali flet
dizájn 4 4 3,5
kiszolgálás 5 5 4
közönség 4 4 3,5
zene 5 5 4,5
füst 4 4 4
mosdók 4 - 3,5
árszínvonal 2,5 3 2,5
  4,07 4,17 3,64

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr102954455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2016.05.27. 15:15:20

Ejnye! 2016 január 2-án bejelentették, hogy bezár a Lokál, és ahogy nézem, most sincs semmi új szórakozóhely még a helyén. Mondjuk hosszú a Dob utca és közel a Gozsdu...
süti beállítások módosítása