.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 06. 21. - CséZsé
Tóth Szabolcs

Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Név: Tóth Szabolcs
Születésnap: 1974. október 29.
Foglalkozás: zenész, zeneszerző

Mottó: Az életben bármit elérhetsz, csak akarnod kell!

> Tóth Szabi színpadi karrierje a könnyű csajozás lehetőségével indult, majd fokozatosan ragadta el az alkotás öröme. 16 éve zenél a Sugarloaf együttesben, 5 stúdióalbumot jelentettek meg, 2003-ban a Placebo budapesti koncertjén vendégszerepeltek. Szabi az együttes 2004-ben megüresedő énekesi posztjára a Megasztár első szériájának döntőjéből megismert Dér Henit kérte fel, így sikerük a popszakmában töretlen.

01. Mikor és hol rúgtál be először?
- Kb. 14 lehettem, amikor gimi után beültünk a Pitt Bull nevű bárba és összeismerkedtünk egy skót palival, aki bevezetett minket a whiskyivás művészetébe. Remek volt, úgy berúgtunk pár pohártól, hogy az amúgy pár sarokra lévő otthonom liftjében sikerült elaludni. Ha jól emlékszem, utána jó pár hónapig minden alkoholszagtól undorodtam.

02. Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?
- Aktív zenészként már nem igazán kocsmázom, ezt a hobbit mindig a koncerteken gyakorlom az öltözőben, vagy valami alkalom folyamán jutok el vendéglátó ipari egységekbe. Rengeteg olyan rendezvény is van, ahol összehordja a szél a sok kollégát, és akkor indulhat az alattomoskodás. :)

03. Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?
- Ha arról van szó, hogy szórakozni megyünk, kerülöm a zsúfolt helyeket. Legyen kicsi, hangulatos és jó legyen a társaság.

04. Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?
- Nincs nagyon ilyen, volt idő, amikor egy este rendszeresen öt-hat helyet is végigjártunk. Kezdtük a Sakáltanyában, utána Süss fel nap, Romkert, Rácz kert, Fészek majd olyan reggel 5 körül még a Piaf. Azóta már szakítottam a zombi életmóddal, de manapság is becsúszik egy-egy hajnali négyig tartó mulatozás.

05. Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?
- Rengeteg korszakom volt, amikor mindig ugyanazt ittam. Olyan 18 körül rum, majd vodka és gin, amikor már kezdett jobban futni a szekér, akkor rengeteg whiskyt és agancsos kólát (Jégert) ittunk. Sőt, jött a whisky-Red Bull. Annyi ilyet ittam, hogy már azt éreztem, a rengeteg energiaitaltól foszforeszkálok a sötétben. Majd amikor azt éreztem, belehalok a másnapokba, áttértem a pálinkára, de a sör végigkísérte az összes korszakot. A mai napig is leginkább sörözöm és max. pár páleszt csúsztatok mellé.

06. Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?
- Ha az ember Prágában, Münchenben vagy Belgiumban jár, akkor csakis sör! Ha Skóciában akkor whisky, ha a Balkánon, akkor csak és kizárólag pálinka. Hatalmas élmény mindig az adott országban a helyiekkel beszélgetni a kocsmában, rengeteget tanulhatsz az adott népről. Viszont ha eljutsz az USA-ba, ott vegyél egy rekesz Budot és fogyaszd el okosan valahol a tengerparton vagy valami félreeső helyen, mert a kocsmákban előbb-utóbb úgy is megtalál valaki!

07. Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?
- Ha privátban szórakozom, akkor nem annyira szeretem. Főleg ha nem iszok vagy még nem tartok azon a szinten, mint a srác, aki 10 centiről üvöltözik a fülembe, hogy: "Hallod, hallod....", de sosincs állítmány a mondatban. Azért igyekszem mindig kedves és nem szar arc lenni. :) Az, hogy megismerik az embert, az azért mindenkinek jól esik.

08. Tudod-e, hol a határ?
- Tudom, van az a szint, amikor már érzem, hogy nem megy le több, ilyenkor taxi és irány haza!

09. Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?
- Mindent vállalok, de azért volt pár lány, akit kihagytam volna.

10. Mi a trükköd másnaposság ellen?
- Szerencsére annyira nem játszik nálam a macskajaj, de a legfontosabb, hogy mindig együnk valami lightosat mielőtt harcba indulunk. Ne keverjük soha, de soha és buli után mindenképpen együnk meg két sajtburgert, mert az jól szívja az alkoholt. Másnap sok víz, és ha nagy baj van, akkor jöhet a gyógysör!

+1. Ha fél perc reklámidőt kapnál több kereskedelmi tévében és rádióban, mit mondanál?
- Ne higgyétek el amit mondanak, inkább valósítsátok meg az álmaitokat, csak ne valóságshow hősként vagy tehetségkutatókban! :)

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr732995487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

éslkdfélsakdgsdgasdg 2011.06.21. 09:30:20

jólett! (viszont azt a Skótot direkt írtátok úgy? csak mert az kis betű elvileg)
süti beállítások módosítása