.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Kovács G. Maláta: Csak szólok, hogy Budapesten ezen a hétvégén sem fogjuk élvezni a kocsmázás örömét! serteperte.blo... (2020.05.15. 13:13) A pesti borozók világa
  • Ezüstvándor Arion: Milyen kár, hogy ezekből a régi borozókból alig-alig maradt már. szerettem a hangulatukat. Néha b... (2020.05.02. 00:00) A pesti borozók világa
  • Örömhernyó: Faterom sose ment be egy kocsmába se. Mert azt vallotta, hogy oda csak züllött, lecsúszott alakok ... (2020.05.01. 13:48) A pesti borozók világa
  • Csöncsön: Kitűnő poszt. Bennem (bár nyilván éreztem mindig is) igazából csak most tudatosult az, amiről az u... (2020.05.01. 09:38) A pesti borozók világa
  • szép új világ...: jó szöveg, visszaadja a hangulatot. Grat (2020.05.01. 06:46) A pesti borozók világa
  • kocsmablog: 10 millió forintért a tiéd lehet: player.hu/auto-motor-2/kocsma-ikarus/ (2020.03.30. 14:56) Bus Pub
  • Utolsó 20
2011. 03. 30. - apuska
Illúzió sörbár
pixel cégér Helyszín: 1013 Bp., Attila u. 75.
Látogatás: 2011. február 12. 20:50-0:35

> Éjfélig lehet kulturáltan szórakozni, aztán a pszichológiai hadviselés több elemét együttesen alkalmazva terelik a belváros felé a népet.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 375 5026
Web: http://illuziobar.net/
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 15-24; Szo, V: 17-24
Extrák: tévé, csocsó, darts, különterem

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Staropramen, 420 Ft Búzasör, 550 Ft
Staropramen barna, 420 Ft Alkoholmentes, 420 Ft
- -
- -
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Fehér, 160 Ft Jagermeister, 550 Ft
Vörös, 160 Ft Becherovka, 500 Ft
Rosé, 160 Ft Portorico rum, 550 Ft
- Jim Beam, 550 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 160 Ft Capuccino, 350 Ft
100%-os gyümölcslevek, 240 Ft Tea, 350 Ft
- Melegszendvics, 450 Ft
- Sajttál, 700 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"A Lánchíd alagútjához vezető út és az Attila utca sarkán van egy non-stop hentes, ahová muszáj volt beugranunk csupán a zsömlébe karikázott sült kolbász ízének Prágát idéző illúziója végett... Onnan már csak pár méter. Az igazi. A hamisítatlan. A majdnem tökéletes. Az az Illúzió, ami ritkán csal meg!

Az Illúzió söröző, úgyis mint drink bár kopott házfala és a felhizlalt Julius Meinl néger babás logó előtt szólalkoztunk össze ugyanazon vendégségbe sereglőkkel. Kaiser sörlámpák alatt, Zlaty Bazant, Steffl és Topvar sörtáblák mellett, a benti Borsodi sörcsapra rálátva hamiskásnak tűnt a tény, hogy sörből itt nem lesz más, csak Staropramen. És mi mégis bementünk. Elszánt kocsmafiak, mindennek ellenére!

Az elszánt kocsmafiak ezúttal ünnepeltek. Egy olyan lányt, aki képes annyit inni, ami teljesítménnyel felmérő csapatunkba bármikor felvételt nyerne, és képes annyi bringás arcot és mutatós barátnőt egy kocsmatető alá vinni, amivel a közönségről alkotott képünk 'reális plusz' irányba ferdítette.

Megvan ez a hely már vagy 20 éve. De hogy kié, mié, miért, a pultban álló hölgytől ezúttal nem tudtunk meg; na ja, tipikus budai titkolózás, az itallapot is úgy kellett kikérni, mintha az a kettős könyvelés része lenne. És benne? A nem létező weblap címe mellett márkázatlan sör és bor tételek.

Hogy miért ide gyűltünk? Mert a budai úri társaságnak ez van közel, ehhez volt kedve. Annak ellenére csípik a helyet, hogy csak éjfélig lehet kulturáltan szórakozni, és hogy a végén a pszichológiai hadviselés több elemét együttesen alkalmazva terelik a belváros felé a népet.

Az Illúzió szerkezetét tekintve rendkívül tagolt. Az apácarácsokkal sűrűn szegélyezett fogadóteremben van egy bunkernek álcázott pult, csak bárszéki magasságból felérhető csempézett asztalok, végében ajtónyitásig diszkrét égkék mosdó, oldalában egy más világba vezető ajtókeret. Amott más a padló, más a szék és az asztal, mások a polcok, más a csillár és más a tárgyilagos illusztráció: vekker, korsó, szódásszifon, csatos üveg; mely egy helyiséggel odébb még tovább finomul. Ott a laminált járólapnak hála többé nem a konyhába, hanem egy nappaliba képzelhetjük magunk, ahol filmvetítő, szalagos magnó, kályhán melegíthető vasaló, tükör, kancsó, hőmérő, telefon adja az ívet az üvegvitrin mögött gyűjtött díszporcelán mütyüröknek. (A bojler, gázóra, a kifuserált kazettás magnó, amin az MR2 csak nagy duzzogva szól, a levetett sörcsap, a használaton kívüli zsiráfok, fatálon a mustár és a ketchup abszurd intermezzo.) És hát a vég. Játék. A beszélgetős szekciótól abszolút elkülönítve darts pálya és két asztalnyi csocsó, amit a vörös téglafal csak azért határol, hogy ne tovább!"

kalimpa:

"na, a és a Pista néni után hipp-hopp meg is érkeztünk a végső kocsmába. mondhatnám csúcsra törtünk, mikor beléptünk az Illúzió ajtaján. első látásra pofán csapott egy baszott nagy bárpult, benne a szimpatikus csapos hölggyel.

nagy örömködésünknek helyet adó Illúzió kocsma nem túl fantáziadús, ámbár csacskamacska dsilamucika drágánkat jól megleptük ajándékokkal, bónusz piákkal és jó kedvünkkel.

ez kérem egy régi kocsma, de legalább tiszta, nincs telebaszva semmi felesleges bájjal és kiegészítővel, nem akar hasonlítani semmire, sem űrbázisra, sem romkocsmára, de még csak egy spejzra sem, ez egy ivó, ennyi, se több, se kevesebb.

fa asztalok, székek, WC, csocsóasztal, darts, bárszék, magnó az átjáróban s ennyi. semmi flinc-flanc, talán még azt is megkockáztatom, hogy az egyszerűségi verseny biztos díjazottja lenne bármikor-bárhol.

a kiszolgálás viszont felettébb kedves és figyelmes, példának okáért, mikor sorjában nyelte be a pénzt és egyben be is szart az egyik csocsóasztal, amin nagyon kellemeseket játszottunk volna, akkor jött a hölgy és odaadta a kulcsot, hogy nyugodtan játszódjunk. piros pont. köszönjük, így utólag is!

ja, viszont amit még kihagytam a felsorolásból, azok a NIPPEK, egyszerűbben szólva porcelán-mázolt-randa szobrocskák egy csodaszép vitrinben díszelegve az átjáró kellős közepén, közel ahhoz, ahol a technika (a kétkazettás rádiós magnó) foglalta még helyet.

szóval a lényeg, hogy jót iszogattunk és mulatoztunk díszes társasággal és a gyönyörű születésnaposunkkal. szerethető Illúzió."

"Pár méterre az Illúzió sörbár bejáratától van egy fa. A fa körül egy furcsa vaskeret, mely erős és kötnivaló, a kerékpárok mellette pihentek."

Értékelés

  apu kali dan dzs
dizájn 4 3,5 4 4
kiszolgálás 3,5 4,5 4 4
közönség 4,5 4 4 2,5
zene 3 - - 3
füst 2,5 3 3 4
mosdók 3 3 3 4
árszínvonal 3 3 3 3
  3,36 3,50 3,50 3,50

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr882730908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Che_007 2011.03.30. 12:59:21

Háát én komolyan nem értem a budai helyeket. Mindenhol csak unalmas se íze se bűze régi kocsmák (többnyire pince) bármiféle egyediség, design, célközönség, fiatalság, változatosság nélkül. 1xűen unalmasak. Ha kicsit is be vagy rúgva simán összekevered őket és bemész egy másikba mellette egy kinti cigi után... :-))) Persze elsőre jó lehet az egyszerűség de most komolyan nem unalmas az egész?
Laktam pár évet Budán és a legfőbb gond mindig az volt hova üljünk be ...mert:

1.) kevés hely van
2.) korán zárnak
3.) csendben kell lenni (ha kint ülsz csodák csodájáéra ge yteraszon..mert van 1-2 hely ami ilyen)
4.) mindegyik szinte ugyanolyan fa lambériás, fapados, faszékes förmedvény
5.) füstösek, nem megoldott a dohányosok szeparációja sehogy sem.
6.) Minden helyi azt gondolja az a kocsma a legjobb egész BP-en mert ő odajár :-) (kicsit szűk látókörű a társaság)

sorica123 (törölt) 2011.11.09. 19:40:35

@Che_007: akkor gondolom te Pestre jársz. Azt hiszem, ennyi van ebben a témában.
T. i., hogy baj-e, hogy a budai helyek/az Illúzió ilyen.
A megfejtés: nem baj. Amúgy Budán a Bem moziba megyek néha (bár ott elég tipikus és hangos zene van, ha ahhoz nincs humorom, akkor kilőve) meg az Illúzióba. Régebb Egri borozó, de legutóbb akkora magyarkodás ment ott, hogy abból telelett a padlás. Egyszer vagy kétszer voltam a Belga Sörözőben, de hát hol van nekem arra pénzem... Kocsma szempontból nincs is nagyon képbe Buda, pont a miatt, hogy inkább a különféle rendű-rangú Jóska bácsi-Béla bácsik számára vannak helyek.