.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

2011. 03. 17. - apuska
Csak Art Bar
pixel cégér Helyszín: 1075 Bp., Síp u. 4.
Látogatás: 2011. február 16. 18:20-22:25
 Bezárt, megszűnt! 

> A bejárat fölött szerényen éktelenkedő bölcsődei jelének elemzésébe nem is mennék mélyen bele... bár a karikából kinyúló cicafarknyi 'S' betűtől... nem alma, nem bomba, Csak...

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 781 1515
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/csakartbar
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 16-02; P, Szo: 16-04; V: zárva
Extrák: romkocsma, csocsó, darts, flipper, konyha, koncert, különterem, társasjáték

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,33l)
Arany Ászok, 450 Ft Dreher, 350 Ft
Dreher, 500 Ft Dreher 24, 350 Ft
Schöfferhofer, 750 Ft Miller, 500 Ft
Guinness, 850 Ft HB (0,5l), 750 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Duett Kunsági Irsai Olivér, 210 Ft Jagermeister, 690 Ft
Duett Kunsági Kékfrankos, 210 Ft Vacardi, 690 Ft
Szekszárdi Rosé, 210 Ft Jim Beam, 690 Ft
Riczu Portugieser, 320 Ft Trenet Absynthe, 890 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szóda, 40 Ft Capuccino, 380 Ft
Szénsavas üdítők, 290 Ft Tea, 350 Ft
Rauch gyümölcslevek, 220 Ft Shakek (0,5l), 600 Ft
Limonádé, 220 Ft Hamburger sült krumplival, 790 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"'Nem épp elsőrandis hely' - írta másfél éve a Csak Art Bar elődjéről a napvilag.net. Megértem. Akkortájt a Síp utcai díszlet nem annyira a szabad művészi asszociációknak engedett teret, viszont kiváló játszóhelyül szolgált a szado-mazo illetve a fétis kedvelőinek. Megboldogult SM's Café, ó hogy a csillogó latexbe öltözött pofozkodó vágyainknak már csak a webshopos installációdon át...!

Hát, most van helyette egy újabb igényességre törekvő romkocsma, a Csendes és a Szatyor Bár dizájnját is jegyző Babos Zsili Bertalan kortárs képzőművész két keze csapása, jelentős többletmunkát adva ezzel úgy a tárgyilagos jellemzésre törekvő írónak, miként a fotósnak. Lépek is a kijelölt mezsgyén tovább!

Ez 'Csak étlap', ez 'Csak itallap', ez 'Csak kis esti zenei program'. Nevében bármennyire is szerény, azért jóval több van benne, mint egy 'csak', de ha már a kötő- és határozószavak kocsmai terjedése ennyire divat (lásd Most és Jelen), imigyen és ingyen én is ajánlok egyet a következő hasonló műfajban próbálkozónak: Tehát.

Tehát a Gorenje mintabolt melletti pajzán kuckóból lett egyszer csak Csak. Annyit nevezem már a nevén szegény gyereket, hogy szülei bizonyára csuklanak, ezért a bejárat fölött szerényen éktelenkedő bölcsődei jelének elemzésébe nem is mennék mélyen bele... bár a karikából kinyúló cicafarknyi 'S' betűtől... nem alma, nem bomba, Csak...

Lépj be! Ott nem csak a pultos, de még a pult is rád fog köszönni: 'Helló'. Olyannyira színes! Plexi mögé dobott kacatok kelnek itt új életre, mellette egyik oldalt lemezjátszók, másik oldalt bárzongora, azonnal éreztetve, hogy a minden estére (vasárnap kivételével) jutó programok stílusai is határok nélkül keverednek. És a fal? Igazán vagány, felettébb ötletes! Úgy van kiplakátozva, hogy közben direkt tépett, itt ráfestés, ott üzenet, és még fel is aggatták ezzel-azzal.

Igaz, a bútordarabok itt sem újak, mégse tűnnek lelakottnak vagy ezer helyről összeguberáltnak. Hurrá, fából van a padló, ezen szunyókált távolabb egy kutya. A mosdóba vezető úton a több arcból mosolygó óriás világtérkép és földgömbök alatt csocsó, darts, flipper akaszthatja meg a gyors visszatérést, esetleg a konyhából kijövő illatok, melyek a lépcsőt megkerülve képesek felkúszni egész a galériáig.

Jó hír, ezen emeleti szekció minőségében nem marad el az alant tapasztaltaktól. Ráadásul a korlát mellőli félpanoráma kilátással mélyen elveszhetünk egy-egy dekoltázsban, de ha nincs szerencsénk, még mindig gyönyörködhetünk a bevásárlókocsiban ülő 'hanging art'-ban, melynek válláról Ford Fairlane örökbecsűje köszön vissza: 'eszem-faszom megáll, sőt'... Csak.

Azt mondom, gyűlik már a pest-budai 'art bar' tapasztalat. Lám, a kiéleződő versenyhelyzetben az újonnan nyíló budapesti kocsmák vagy nagyon nyomott árakkal kell dolgozzanak, vagy egyre több kultúrát és élményt kell sűrítve kínáljanak, a kettő közt vezető út tartósan járhatatlan... Vagy? Csak."

kalimpa:

"Deák tér-Astoria-Blaha bűvös bermuda háromszögben található ez az úgymond ’modern romkocsma’. két szinten, szinte minden, mi szem s szájnak ingere, a régmúltat idéző retro hajlamúak és a kissé modernebb szellemiséggel élők számára egyaránt: bárpultot díszítő régi játékok, gumibabák, műanyag katonák, matchboxok, plasztik- és ólomjátékok tömkelege, plafonról lógó bevásárló kocsiból kihányó baba, lefestett próbabábúból szoborrá avanzsált alkotás, régi címerek, festmények, dekorációk, képek, fotók és még kitudja mi minden, ötletes nem mondom hogy nem, de nekem már kicsit sok. olyasmi dizájnra mint a Csendes, ámbár itt a kiszolgálás sokkal, de sokkal normálisabb és figyelmesebb volt. jött a pincér többször is hamust üríteni, a cigit megbontotta és kistányéron szolgálta fel, hozta a söröket és borokat mint a kisangyal, sőt volt hogy még többet is a kértnél, de ez nagy galibát nem okozott, elfogyott!

a WC-k tiszták és kellemes narancsos-zöldes színben pompáznak, az embernek a szeme ugyan majd kiesik eme színözöntől, de legalább tiszta és kulturált.

a Csak rendben van, bár az árak azok a sajnos már szokásosnak mondható Deák tér közeliek, de ez van."

ágica:

"Csak egy sör vagy csak egy kávé? A Csak art bár mindkettőhöz megfelelő helyszín lehet. Belső designja a kerületre jellemző romkocsmák hangulatát hozza: eklektikus festés, gyerekjáték gyűjtemény a pult elejére ragasztva, lógó műanyag fejek és egy bevásárló kocsi keretezi a régi asztalokkal és székekkel megtöltött teret. Nem zegzugos, de hangulatos, az árak közepesek, a kiszolgálás jó, az asztalok igény és rendezvény szerint összetolhatóak. A hajnali 4-ig nyitva tartó konyha mellett minden nap zenei programok is várják a vendégeket, ami nem rossz, sőt, a zene maga nagyon jó, csak állati hangos. A füst kiszellőzését a bejárat nyitva hagyásával próbálják megoldani, ami ilyenkor télen nem túl szerencsés. A hely összességében tetszetős, bár nem túl nagy, és ha megtelik, kicsit olyan érzése van az emberek, hogy a szomszéd asztalnál is ül; de semmi gond, mert a hangos zene miatt még a saját asztaltársaságunkat is csak alig halljuk."

"Táblával jelzett P-forma bicikliparkolóból állítottak kettőt egy autónyi helyre pontosan a bejárat elé."

Értékelés

  apu anyi dan kali fec kék ág adr
dizájn 5 4,5 4 4,5 4 4 4 4,5
kiszolgálás 5 5 5 5 5 5 5 5
közönség 4,5 4 4 4 4 4,5 4 3
zene 5 4 4 4,5 4,5 4 4 4,5
füst 3 3,5 3,5 3,5 3,5 3 3 3
mosdók 4 4 4 4,5 4 3,5 3 4
árszínvonal 2 2,5 2,5 2,5 2,5 3 3 3
  4,07 3,93 3,86 4,07 3,93 3,86 3,71 3,86

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr842730968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2013.08.14. 09:52:58

Bár a Csak Art Bar bezárt, a helyére beköltözött a Mix Art: www.facebook.com/csakmixartbar. Ja, hogy a változás nem szembetűnő?
süti beállítások módosítása