.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 03. 7. - apuska
B° Pub
pixel cégér Helyszín: 1221 Bp., Kossuth Lajos u. 75.
Látogatás: 2011. február 12. 15:45-17:30

> Egy budafoki fiatal miért is utazna egy kis mókáért a belvárosba?

Adatlap

Elérhetőség: +36 30 247 5606; +36 1 226 7363
Web: http://www.bfokpub.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/Bfok-Pub/142949775741719
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 13-23 ; P, Szo: 13-03; V: 13-23
Extrák: csocsó, zenegép, wifi, karaoke, tánctér, koncert, ital akciók, különterem, kerthelyiség

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Budweiser, 290 Ft Kozel, 300 Ft
- Dreher, 370 Ft
- Budweiser 1795, 300 Ft
- Edelweiss, 550 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Egri Bikavér - Varga, 140 Ft Jagermeister, 360 Ft
Olaszrizling - Varga, 140 Ft Becherovka, 300 Ft
Rosé - Varga, 140 Ft Jim Beam, 360 Ft
- Rézangyal pálinkák, 700 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 190 Ft Capuccino, 220 Ft
Cappy gyümölcslevek, 200 Ft Forró csoki, 310 Ft
Nestea, 190 Ft Tea, 180 Ft
Hell, 300 Ft Mogyoró, 260 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"B°, alias Bfok, értsd Budafok… És ehhez a szemfüles asszociációhoz tényleg el kellett zarándokolnunk a messzi Budafokig, mert mi ilyen srácok vagyunk, akik ráérő időnkben kocsmatúrázunk, hogy ne csak a belvárosi italmérő kánaán kerüljön terítékre. Állítólag az emberek erre is isznak, mi több élnek, dolgoznak, alkalmanként berúgnak. Hip-hip hurrá, éljen a kertváros!

A Bfok Pub 2010 augusztusától formálódik az új tulajdonos kezei között olyanná, amilyenné lassanként alakul. Komoly munkán vannak túl, és itt nem csak az utcafrontról a mészkő pincébe befolyt, majd kiganéjozott több konténernyi iszapra gondolok, hanem azon előítéletekre is, mellyel a kocsma múltjából adódóan nap mint nap meg kell küzdeni.

Ha a helyiek emlékének hinni lehet, a Bfok Pub elődje 1994-1996 magasságában még az ún. Rock gödör volt, mely évekkel később Mercurius sörözővé lett. Ebben az időben gyakran parkoltak a ház előtt méretes Mercedesek, Audik és dzsippek, mi meg jóhiszeműek vagyunk és naivak, így feltételezzük, hogy a nem tipikus kocsmaközönség minden megkeresett forint után tisztességgel adózott.

A semmirekellő önkormányzati tulajdonú kert mögött az épület falán ott egy kosárpalánk, egy B° Pub étterem felirat, egy óriásplakát, és a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) ipartestületének szolgáltató és információs irodájához egy súgó, hogy az a szomszédos Mária Terézia útról nyílik, míg a bejárat fölött egy sokat ígérő Budweiser 1795 felirat. Betértünk.

A Bfok Pub Facebook oldalának fotói és eseményei alapján sokkal nagyobb kocsmára számítottam. Komolyan megdöbbentett, hogy csak ekkora a beltér, hogy a régi PC-ből ácsolt zenegép úgy hasít ki ebből egy hatalmas darabot, hogy a konnektorba be sincs dugva, hogy milyen szerencsétlen, hogy középen áll egy oszlop, hogy nem hajtogatható össze kicsire a csocsóasztal, ha nem használja senki, és hogy muszáj beállítani egy nyerőgépet is a pénz miatt. Hé, a vendégeket leültetni így mekkora tér marad? Az a kb. 5-6 kávézóba illő kerek asztal? Viszont stílusos és kényelmes székekkel, bezzeg mi támaszkodtunk a kocsmapultra.

Háromnegyed négytől késő délutáni távozásunkig egyetlen vendéggel sem találkoztunk. Állítólag a péntek erős, olyankor már sokan vannak, igaz, lassacskán szoknak csak ide az emberek, komótosan megy annak a híre, hogy itt bulik is vannak, karaoke estek meg kocsmasportok, és hát a cseh import csapolt sör is piszkosul jó, amelynek hatásf°a – érted? - valami akciós töménnyel gazdaságosan megsokszorozható. Egy budafoki fiatal miért is utazna egy kis mókáért a belvárosba?

A hátsó kerthelyiség pont olyan, mint egy kertes ház garázs előtti lebetonozott udvara. A tujákon túl biztos lesz még néhány elem, amivel hangulatosabbá teszik, ha beköszön a tavasz, mint ahogy az építési területként aposztrofált és figyelmeztető KRESZ-táblával jelölt pince is sokat ígérő, és ahogy a lépcsőn álló üres viszkisüveg is jelezte, alakul, és hogy sokat dolgoznak rajta. A hátsó szeglet bakelit sötétjén pl. már megtört a vaku fénye, és a kanapéból barkácsolt DJ-pultba is bekerült egy LED-sor, a nagy elánnal táncolókat a kék fény a drága technikai berendezésektől hátha majd távol tartja.

És pár hónapon belül konyha is lesz! ...az biztos, a tulaj merőben optimista."

kalimpa:

"kedves ismerősöm kocsmáját mértük fel elsőként, mikor is a messzi Budafokra fújta vitorlánkat a télies szellő, kocsmatúra volt na, némi születésnapozással egybekötve. szóval az úgy volt, hogy ’mérjük fel a budafoki kricsmiket’ felkiáltással lódultunk neki eme szombat délutánnak, sütött a nap, csípett a hideg, de mi hű kocsmalovagokként masíroztunk a Móriczról egyenest az első célpontunk felé: Bfok Pub. jó lesz, mondtam, nincs is messze, haver a főnök, jók a csajok, mi kell még?!

kellemes szombat délután volt, sütött a nap, kellően csípős hideg szél fújdogált, de mi a kocsmák hű lovagjai csak masíroztunk célunk felé, mikor is volt egy kis nézeteltérésünk a BKV helyi erőivel, de erre az apróságra simán fittyet hányva – ha még csak fittyet – haladtunk.

odaérkezvén szembesültünk a még kocsmaidő szerint is korai érkezésünkkel, miszerint rajtunk és a főnök, illetve csinos barátnőjén kívül még mindenki otthon volt és nézte a sorozatokat a TV-ben. Na, ez minket soha nem szokott megrémiszteni, ki is kértük az első söröket, rövideket, csevegtünk, nevetgéltünk, sztoriztunk és élveztük az ismeretséggel járó előnyöket, a nem éppen nagy, de iszogatáshoz és bulizáshoz éppen megfelelő helyen. a berendezés szokatlanul újnak és modernek mondható, tiszta falak, szürkés-bordós színek, zenegép, mutatós piapult és kecsegtető akciók alkohol ügyben. mint azt az elbeszélésekből megtudtuk, ez a hely régen is kocsma volt, de annak a ’hangulatnak és életérzésnek’ itt már nyoma sincs, ez egy rendes kis esti mulatozó, bulikkal, fiatalokkal, zenével és hangulatos kiszolgálással.

a WC rendkívül tiszta, még az én fránya ízlésemnek is megfelelő, pedig elég kritikus szemmel tekintek általában a mosdókra, piszoárokra, kéztörlőkre, de itt rendben volt.

kár, hogy nekünk kissé kiesik földrajzilag, biztos járnánk sűrűbben, jó hely.

köszi Dani."

"Minden jel arra utal, hogy kertvárosi környezetbe értünk, és mint olyan, nem lehet gond egy kerékpár elhelyezése. Egyrészről a kerítés vasrácsai is remek alapot adhatnak egy szoros köteléknek, másrészről biztos vagyok benne, hogy a kerthelyiségben is szorítanának a bringának helyet, amennyiben ez igény."

Értékelés

  apu kali dan
dizájn 3 3 3
kiszolgálás 5 5 5
közönség - - -
zene 2,5 2,5 2
füst 3 3 3
mosdók 4 4 3
árszínvonal 4 4 5
  3,58 3,58 3,50

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr242717707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stevie-w 2011.03.12. 12:07:57

Nekem az egyik törzshelyem a B°, de leginkább csak a fekvése miatt. Én azt szeretem, hogy van benne wifi. Viszont velem még mindig kifejezetten barátságtalanok, pedig szerintem "jó vendég" vagyok: gyakran járok, rendes borravalót hagyok, nem pisilek a piszoár mellé.

Ami még zavar, hogy a csapolt sörük ugyan elmegy, de az italválaszték borzasztóan színvonaltalan. Borból kizárólag a 300 forintos kategóriát tartják (tehát amiből a boltban egy üveg 300 forintba kerül), és a múltkor rendeltem volna egy pálinkát is, de a pálinkaválaszték is csak a magyar pálinkaipar borzasztó bugyraiból mutatott merítést.

Szóval az ár-minőség mutató végülis rendben van, én is szívesen járok oda, viszont egy kocsmakultúráról szóló blogban szerintem rettenetes melléfogás megemlíteni őket.

A környéken áprilistól-szeptemberig a Dunaparty a csúcs hely (www.dunaparty.eu), az év többi részén pedig a Wild West Saloon Vadnyugat Söröző a Háros úton. (Igaz, rendes bort és pálinkát itt sem adnak.)
süti beállítások módosítása