.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 02. 19. - apuska
Sufni Art Café
pixel cégér Helyszín: 1073 Bp., Erzsébet krt. 36.
Látogatás: 2011. február 2. 18:10-19:05
 Bezárt, megszűnt! 

> A Sufni mozArt Café, alias Sufni Pest nevében hordozza az üzletlánccá válás hőn áhított tervét, hogy a Sufni olyan markáns brand legyen, akár a Röltex vagy a Laci pecsenye.

Adatlap

Elérhetőség: +36 20 546 7226
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/Sufni-Pest/142965559079182
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 10-00; P: 10-02; Szo: 12-02; V: zárva
Extrák: romkocsma, színház, tévé, csocsó, koncert, sütemény, vízipipa, wifi

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Házi sufni sör, 490 Ft Radler, 700 Ft
Krusovice, 650 Ft Coronita (0,33l), 1100 Ft
Schöfferhoffer (búza), 650 Ft Guinness (0,33l), 1100 Ft
Radeberger, 700 Ft Graipfruitos sör (0,33l), 1100 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Egri Bikavér, 170 Ft Becherovka, 600 Ft
La Fiesta, 170 Ft Jim Beam, 800 Ft
Sárosdi Cuvée, 350 Ft Békési prémium pálinkák, 800 Ft
Róth Villányi Rosé, 350 Ft Bacardi, 800 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Rostos gyümölcslevek, 240 Ft Capuccino, 390 Ft
Ásványvíz, 350 Ft Tea, 350 Ft
Bomba, 800 Ft Forró csoki, 450 Ft
Házi limonádé, 490 Ft Gofri, 690 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Vendég, ki az ország bármely Sufnijába belépsz, csak ámulj és bámulj, mert a szereposztón egy kissé erőltetett, de mégis új fogalom született, a ’Vonz a Lomkocsma’!

A Sufni mozArt Café, alias Sufni Pest, ahogy a Facebookon magukat nevezik, nevében hordozza az üzletlánccá válás hőn áhított tervét, hogy a Sufni olyan markáns brand legyen, akár a Röltex vagy a Laci pecsenye. Oké, tudom, volt honnan bátorságot meríteni. Első próbálkozásuk kimondottan jól sikerült, ha visszatekintünk a Sufni kávéházra 200 kilométerrel odébb, akkor nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a pécsi fiatalok körében hiánypótló és közkedvelt. Ám a fővárosiak ingerküszöbét megugrani még egy oly tökéletes adottságú épületben sem lenne könnyű, nemhogy az előző bérlő örökségével a vitrinben. Itt, a Madách színházzal szemben, ugyanis hosszú évekig a nyomelemeiben még most is kísértő Mozart Café üzemelt, ami előtt bármikor elsétáltam, mindig az a kellemetlen érzés támadt bennem, hogy szánom a német turistáknak megalázkodó rokokó egyenruhába öltöztetett felszolgálókat, ahogy jó képet kell vágniuk abban a nagy rakás giccsben.

Ami régen maga volt a stílus, az 3-4 hónapja oda nem illő díszlet. Mintha bárki ilyen cuccokat kihordana a sufniba? Bármilyen ronda is, maradnia kell, mert kirakni az enyészetnek túl értékes. Talán az egyéb berendezések és díszletek tompítják majd az undort?

A csillárok és egynémely ülőalkalmatosságok ilyen mód több szót nem is érdemelnek. Az újságpapírral való tapétázás, melyből képkerettel külön kiemelik a képet, az időszaki kiállításokat sejtető festmények, a plafonról csüngő tépett esernyők, kuglibábuk, alufólia- és plüssfigurák, szépen ívelt bútoralkatrészek kétség kívül vonzzák a szemet, hogy még a Sport 2-vel villogó tévé is beszürkül, és a fényadó csocsóasztal is mellékes. Még a pult egy jelentős része is inkább csak díszlet. Régi pénztárgép, húsdarálók, órák, szobrocskák, a kirakatban meg tényleg egy csomó tipikus lom, öreg bicikli, gyerekjátékok, kopott hangszerek.

A puritán WC-be két ritka rusnya oszlop közt vezet az út, mellette korláttal elválasztva dobogón egy funkció nélkül elkülönített és megannyi bakelitlemezzel szegett szeglet, melyről vakablak tekint a semmibe.

Modern sanzonzene szólt, az asztalokra helyezett dunsztosüvegekben gyertyák égtek, a cigarettafüst javát ruhánk elnyelte, de úgy hiszem, a 3 decis egységben rendelhető forralt bornak esélye sem volt meghúznia magát az apró bögrében, és a közönség egy része, mintha még most is a Mozartban ülne. Mintha a pécsi Sufni lenne a bájos kis tesó, ez meg itt az ormótlan nagy, aki öccse sikereit megirigyelve szintén vendéglátó bizniszbe kezdett. Nem olcsó, cserébe… süti van és kocsmaszínház hetente. Még alakul!"

anyicska:

"Hát, Sufni Pest, mit mondjak? Igazából vegyesek az érzéseim… Kétség nélkül látványos hely, a dizájn eredeti, ötletes, de valahogy túl sok. Bár úgy hiszem, pont ez volt a cél, minél több izgalmas tárgyat egy térbe rakni. De néha a kevesebb több!

Ősszel meglátogattuk a pécsi Sufnit, ahol hasonló volt a szándék, és mégis más volt a hangulata. Valahogy a pécsi Király utcában hihetőbb volt az egész, bár ott is éreztem, hogy kevés benne a természetesség, annak ellenére, hogy nagyon lazának akart tűnni. De legalább barátságosabbnak és családiasabbnak festett.

A Pesti Sufni mintha sokkoló szeretne lenni. Olyan érzésem volt, hogy hiába akarja az ART Café kategóriába sorolni magát, mégsem sikerült. Talán túlságosan tolakodó a stílusa. A kirakatban cipők, gumiabroncs, bicikli, hangszerek, a falakon különböző régi képek, lemezek, esernyők, újságok, egy helyiségben könyvtár, tranzisztor, tévé, másikban zongora és csocsó, a székek és az asztalok is nagyon különböznek egymástól, formában, színben, abroszokban…

Én szeretem azokat a régi tárgyakat, amelyeknek van saját múltjuk, történelmük. Azt is szeretem, amikor a kocsma igyekszik, hogy a vendégek úgy érezzenek magukat, mintha otthon lennének. De a Sufniban valami nem stimmelt. Lehet, azért, mert szerencsétlenül ütközött két különböző stílusú hely: a pesti Sufni előtt itt a Mozart kávézó üzemelt. Bevallom, soha nem voltam ott, ezért csak a régi kirakatban látottak alapján ítélem meg, de úgy tűnt, hogy egy elegáns, nemesi pompát ígérő kávézó lehetett. Szerintem mindaz, ami a Sufniban olyan furcsa módon eklektikus és diszharmonikus, azok mind az előző kávézó maradványai – csúnya szürke csempepadló és fémes steril fehér kerítés kombinálva az antik oszlopokkal. A régi-új konfrontáció gyakran eredeti és érdekes szokott lenni, de ahogy mondtam, itt valamiért nem sikerült. De mindenkinek más az ízlése. El tudom képzelni, hogy sok ember a kedvenc helyei közé fogja sorolni. A körúton sétálgatva még az is lehet, hogy én is szívesen visszamegyek, mert a kiszolgálás kedves, a forralt bor finom, mindig van mire rácsodálkozni."

"20 méteren belül kerékpár parkoló."

Értékelés

  apu anyi
dizájn 4,5 4
kiszolgálás 4,5 4
közönség 4 3,5
zene 4 4
füst 3 2,5
mosdók 3,5 3,5
árszínvonal 2 1,5
  3,64 3,29

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr372670513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cunning Linguist 2011.02.20. 13:38:53

Nekem az első benyomásom inkább pozitív volt. Kulturált a hely, a dizájnnak megfelelő árak. Mondjuk azt hiszem, hogy cigit nem lehetett kapni, ami egy kocsmában mindig gázos, cserébe viszont lehetett fizetni kártyával, ami meg mindig öröm.

No, de néhány alkalommal voltunk ott már szilveszter előtt is, és azon a napon is úgy gondoltuk, hogy még buli előtt beülünk egy sörreborra. Minden rendben is volt egészen addig, amíg meg nem kaptuk a számlát. Kiderült ugyanis, hogy a megszokott árak helyett szilveszteri feláras árak vannak, amit fel is tüntettek az itallapon, csak ugye ha az ember ugyanazt rendeli, mint két napja, nem fogja nézegetni az árakat. Persze, ez nyilván törvényes, ha egyszer feltüntették, csak nagyon nem vendégbarát. A pultfőnök jó fej volt, nagyon sajnálta a dolgot, de azért nem annyira, hogy tegyen valamit: ) Nyilván nem ő tehet róla, hanem a tulajdonos, de ez nekem azért elég volt ahhoz, hogy azóta ne látogassam a helyet.
süti beállítások módosítása