.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 02. 10. - apuska
Magyar söröző
pixel cégér Helyszín: 1085 Bp., József krt. 75.
Látogatás: 2011. január 12. 17:10-19:30

> 3 órára le lehet foglalni a hátsó Kozel sarkot, akkor odébb tolják a csocsóasztalt, ott csapra verhet a csapat egy 30 literes hordót, potom 12.000 forintért.

Adatlap

Elérhetőség: +36 20 501 7678
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/magyar.sorozo.9
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 0-24
Extrák: tévé, csocsó, zenegép, kivetítő, különterem, privát sörcsap, ital akciók, terasz, wifi, non-stop, ital akció

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Ászok, 270 Ft Dreher Bak, 390 Ft
Dreher, 330 Ft Dreher 24, 360 Ft
*Kozel, 200 Ft Edelweiss, 490 Ft
- Miller (0,33l), 390 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Evinor Tokaji Hárslevelű, 120 Ft Becherovka, 460 Ft
Feind Balatonaligai Zweigelt, 120 Ft Jagermeister, 490 Ft
Feind Balatonfőkajári Cuvée Rosé, 120 Ft Jim Beam, 480 Ft
Tokaji Sárgamuskotály, 250 Ft Zwack Kosher, 480 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 220 Ft Tea, 300 Ft
Rostos gyümölcslevek, 220 Ft Capuccino, 210 Ft
Ásványvíz, 220 Ft Melegszendvics, 390 Ft
Red Bull, 500 Ft BB pezsgők (0,75l), 1200 Ft

*Csapold magadnak akció: 12.000 Ft / 30 liter / 3 óra

Fotók

Vélemények

apuska:

"Hosszú évek óta járom a 4-6-os villamossal a körutat, ekképp a Magyar sörözővel is többször szemeztem. Furcsa, de talán a múltja miatt, sokáig úgy élt a fejemben, hogy ez nem mellesleg egy étterem, pedig a futó neonfény, a büszkén megvilágított itallap és a krétával megkent táblán gyanúsan olcsó sör ígérete külön-külön is komoly arculatváltásra utaló jelek. Magyarkodjunk? Mélyen… Ezúttal bevállaltuk!

Azért az gyorsan kiderült, hogy 200 forintért nem fogunk Kozelt inni, mert ahhoz egy emberesebb társaság kéne – értsd, 3 órára le lehet foglalni a hátsó Kozel sarkot, akkor odébb tolják a csocsóasztalt, ott csapra verhet a csapat egy 30 literes hordót, potom 12.000 forintért. Így jön ki. Vagy némiképp máshogy, mert a helyszínelés pillanatában Arany Ászok nem volt, ezért annak árában a Kozel volt a pótlék.

Korai érkezésünk nem okozott túl nagy zavart, a pultban reggel óta gályázó mellényes hölgy egy szúrós pokróc finomságával osztotta ki az italaink, ráadásul a kocsma múltjára vonatkozó kérdéseim is átfordította gyanakvásra. Hova tovább, így is lehet, átkapcsoltam megfigyelő üzemmódra.

A háttérzene annyira halk volt, hogy normál esetben fel sem tűnt volna. A nyerőgépek a beülős szakasztól szerencsére fallal voltak elszeparálva – a diszkrét kamerarendszeren túl megfigyelésére alkalmas a nyolcszögletű tető tíz tükörtáblája -, a tévén a Sport1 ment, itt-ott középkorú hölgyek beszélgettek a késődélutáni időpontban, az akciós tömények üdítővel keverve szépen fogytak. Az arany radiátorok környékén, a laminált falvédő alatt még sejthető, milyen volt a Magyar dizájnja régen. Itt derült ki, nem is olyan rossz ötlet a csemperagasztót lefesteni feketére, hogy a képregénybe illő sörös karikatúrák jól mutatnak a csíkos felületen, és hogy ünnepélyes hangulatot teremteni néhány lufival itt nem lehet. A fal mellett egyszerű, ámde kényelmes kanapék vannak, a könnyedén mozgatható apró talpas asztalok körül meg professzionális székek - tetszés szerint rendezhetően a társaság méretéhez. A csocsóasztal fölött vászon van a kivetítőnek kifeszítve, ha netalán a tévé kevés lenne, a Kozel sarok eltérő szín- és plakátvilágával akár egy VIP-szektor, a WC-be vezető lengőajtó kicsit western. Na de a felnagyított Kőbányai világos címkék sormintája képkeretben minek?

Reklám, akció, személyes ajánlattétel. Ahogy esteledett, egyre több felszolgáló serénykedett, amit a szempillájában csillogó kővel ékesített üzletvezetőnő alkalmi jelenléte tovább erősített, mintha bármikor jöhetne egy pont, ahol a pokol bár elszabadul, és onnan erőltetett minden mosoly. A Magyar sörözőben kb. minden kellék fogyasztásra ösztönöz. Nem elég, hogy az arcodba tolják háromszögbe hajtogatott papíron a forralt boros ajánlatot, az asztalokra celluxszal még rá is ragasztják az odavágó tartalmat: ’nekem csak ez Khell szendvics’. Oh ez a duma! Nekem inkább a Kocsmák Éjszakája, melynek nem csak a Magyar, de az ugyenezen érdekkörhöz tartozó és még melegében felmért Krúdy söröző is helyszíne!"

kalimpa:

"józsef kőrút, corvin mozival sréhen szemben egy kívülről igen csak késdobáló kocsmának tűnő valami éktelenkedik, de belülről is az, nagy-nagy meglepetésre.

a szokásos bárpult már rögtön a bejáratnál a pofádba csap egyből az ajtó nyitásával paralelbe, de ha ez még nem lenne elég a jó hangulathoz, akkor fűszerezésnek ott figyelnek a játékgépek, mert a profithoz az kell alapon.

ahhoz képest, hogy milyen kívülről és mekkorának tűnik, elég szellős, na nem az oxigén-cigifüst együtthatóra gondolok, hanem az asztalok és a székek elrendezésére, sorban szépen mindenki a fal mellett ücsörög és szürcsöl. ami igen meglepő - én még nem találkoztam ilyennel - a kocsma végében elhelyezett viszonylag magasabb asztal és a körülötte elhelyezett bárszékek külön sörcsap-pulttal. mint megtudtuk, ez a helyi akció-játék része, miszerint bizonyos idő alatt egy hordó sör elfogyasztása esetén akciós áron mérik a nedűt. jó ötlet, ki ugyan nem próbáltuk, de még akár bármi is lehet!

a WC az viszonylag tiszta, de fene az ízlésem, a padlóról itt sem ennék.

a Magyarban sok a fiatal, sőt, amikor ott voltunk, éppen várakozó álláspontban ücsörgött egy kedves-bájos-szép hölgy, akit a felszolgáló először két idegen srác asztalához kísért (épp nem volt másutt hely). már az elején gyanús volt. kért magának egy fröccsöt és kért még egy korsó sört, gondoltuk a pasinak, akivel jött, de ő csak csendben ücsörgött és várt. aztán átült egy megüresedő asztalhoz és várt. aztán várt és még mindig csak várt, az első fél órában arcán nyoma sem volt az idegességnek, néha írt egy SMS-t, mi már a negyedik sörünket ittuk, mikor a csaj kissé nyugtalan lett, na akkor toppant be egy talpig röhejes, nagy darab, öltönyös faszi, kezében SELYEMPAPÍRBA csomagolt virággal, arcán hatalmas vigyorral, gondoltuk, na most jön a lebaszás, sértődés a csaj részéről, DE semmi, még örült is neki, sőt örvendezett a virágnak, amit a bunkó gyerek úgy ahogy volt papírostul baszott kb. hozzá. Na, nem mondom, hogy én egy GUCCI modell vagyok, de hát azért no, volt gyerekszobám, az alapillemet is ismerem, és hát nem így csináltam volna a gyerek helyében, de a drága leánynak még bejött így is, beszarás, mik vannak...

amúgy a kiszolgálás rendben van, pulthoz is lehet járulni, de akár ki is hozzák, ha éppen úgy szottyan kedvük a csapos hölgyeknek és még kevesen vannak a fogyasztó úri közönségből.

nem rossz összességében, de nem is adott semmivel sem többet, mint bármelyik ivó a környéken...

bár az ottani arcokról még nem is meséltem!"

sortura2.png

"A 4-6-os vonalán minden nap megszámlálhatatlan embert próbál megbabonázni és becsábítani egy italra a Magyar söröző, amely mintha mindig is a környék része lett volna.

A Magyar söröző is a Sörtúra egyik állomása, amióta csak Sörtúrát szervezünk, ezért láttuk az évek alatt végbement változásokat, amikből volt egy pár. Gyakorlatilag minden egyes alkalommal, amikor látogatást tettünk az egységben, valamit változtattak, míg végül elnyerte a mostani viszonylagosan állandó külalakját. Az ajtón belépve egy kisebb rész található jobbra pár asztallal és körülötte pár székkel, amik többnyire a mellettük található nyerőgépek rendíthetetlen játékosainak adnak helyet. Balra pedig elénk tárul a legfontosabb bútordarab egy sörözőben, a pult. Tovább haladva a hátsó rész felé az egyik oldalon kanapékból álló boxok fogadnak, míg a másik oldalt a szokásos sörözőbe illő asztalok és székek népesítik be. A helység végében két csocsóasztal található, hogy a kellemes iszogatást némi kocsmasporttal is tudjuk ötvözni. Amikor az ember azt hinné, már nincs semmi egyéb, ami érdekes lehet, akkor pillantjuk meg a legizgalmasabb tárgyat, egy különálló sörcsapot, amit meglepő módon nem a pultos üzemeltet, hanem mindig egy népesebb társaság!

A hátsó részben található pult és a hozzá tartozó sörcsap ugyanis „kibérelhető” egy 30 literes hordó megvásárlásával. Egy nagyobb társaságnak ez gyakorlatilag az esti fogyasztásra elég, és mindössze 200 forintra jön ki egy korsó ára, amivel kevés hely képes csak versenyre kelni. Szerintem minden férfi életében van egy olyan pillanat, amikor azt mondja magának, hogy „Nyitni kellene egy sörözőt!”. Nos ez ideális lehetőség arra, hogy kipróbáljátok milyen lehet egész este sört csapolni, és közben sörözgetni a „vendégekkel”, akiket most természetesen a baráti társaság játszik el. Nekem olyan otthonos érzésem volt, mert el van különítve a söröző többi részétől, így akár azt is mondhatnánk rá, ez egy VIP részleg.

Van több TV is az egységben, úgyhogy ha a meccset néznétek, akkor jóféle italakciók között tudtok befoglalni pár kanapékból álló boxot. Van zenegép is, bár ahányszor ott jártam nem igazán használta senki, inkább a mellette található nyerőgépek csipogása hallatszott sűrűbben. A nyári időszakban egyébként tömve van a terasz, és belül kísértetiesen kihalt a hely. A személyzetről csak jókat tudok mondani, mert az italt gyorsan és két óriási mosoly kíséretében helyezték elénk. Óriási plusz, hogy a Blaha sörözőben megismert jó magasra nőtt pultos lány itt volt fellelhető múltkori látogatásunkkor, úgyhogy a Sörtúra résztvevői ezt mindenképpen üdvözlik majd. :)

Én nem tudok rosszat mondani az egységről. Esetleg a hely nevének magyarázatát kitehetnék valahova, mert ilyen névvel mindenkit érdekelhet a miért?"

"Bringás szemmel a helyzet többé-kevésbé reménytelen. Kevésbé akkor, ha jó az idő és kitelepül a Magyar söröző egy része, mert magunk mellett tudhatjuk a gépet."

Értékelés

  apu kali dan flet ric
dizájn 3 3,5 2,5 3 2,5
kiszolgálás 4 4 4 4 4
közönség 4 3 4 3,5 3
zene - 2 - - -
füst 3 2 2 2 2
mosdók 4 3,5 - 3 3
árszínvonal 4 4 4 4 4
  3,67 3,14 3,30 3,25 3,08

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr262650999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pipamocsok 2011.02.18. 08:53:36

Nem beszélve arról, hogy a fél literes csapolt sör soha nem fél liter. Egyik alkalommal amikor már a negyedik korsónál idegesített, hogy kb. egy decivel is kevesebb lehet, -pedig még borravalót is adtam a csajnak szépen, hogy legyen szíves rendesen csapolni- szóltam hogy én sem 248 forintot fizetek egy korsóért, hanem 270-et tehát, nem 4decit, nem 6 decit kérek,hanem pontosan fél litert.
Nagy puffogással, pofavágással visszavette, és csapolt még rá.
Természetesen 20 perc múlva a következő korsót ugyanúgy nem csapolta rendesen.
És kb egy hete jártam ott, 3 deci forralt bort egy Bailey's-es pohárba adták, ugyan nem mértem le, de nyakamat rá, hogy köszönő viszonyban sem volt a 3 dl űrtartalommal.

Angyalka03 2012.10.08. 19:17:04

Sziasztok!
A tavalyi évhez képest óóóóóóriási változás történt a Magyar sörözőben. Bár az árak javarészt változtak, de Hiper, Szuper akciók és sokkal jobb hangulat vár mindenkit sok szeretettel!
Asztalt a 0620/5017678-as telefonszámon tudtok foglalni!
Csocsó, zenegép, kivetítő és 4 hatalmas tv szolgálja a szórakozni vágyó ivó közönséget!
Ha a Magyarban tartod a születésnapod, a "stáb" egy tortával ajándékoz meg téged! :)
Ja és persze ne feledjük el, hogy "angyali" pultos lányok lesik mindenki kívánságát az alkohol mámoros hangulatban! ;)
süti beállítások módosítása