.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 12. 20. - apuska
Aréna Corner cseh étterem és söröző

Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 76.,
Látogatás: 2010. november 24.18:10-21:50.
Google Maps

A klasszikus cseh érzés helyett a magyar valóságot majszolhattuk.

Telefon: +36 1 782 8267
Facebook: fb.com/arenacorner.csehsorozo
Web: http://arenacornercsehsorozo.hu

Vélemény

apuska:

Október 15-én megnyitottunk, 350 Ft egy korsó sör, előfizetéses menü 3 fogásban 780 Ft, hirdetik a matricák a Feneketlen tóra néző üvegablakokon. Mi ez, ha nem baráti? Ráadásul cseh életérzéssel próbálkoznak, ami ugye szívem csücske, az Aréna Corner cseh sörözőt bepróbálni így muszáj volt.

Egykoron a Perc büfé állt itt, majd a budapesti Rolling Rock Café működött sokáig ezen a helyen. Utóbbi 1999 és 2008 között egy csipetnyi Amerikát hozott a Bartók Béla útra, megannyi karaoke estet és klubkoncertet adott a rock’n’rollra szomjazóknak, a konyhája messze földön volt híres, mégis megszűnt. Oka? Passz. De az biztos, mikor idén áprilisban kocsmablogilag felkerestük volna, itt már csak egy üres saroképületet találtunk, így a majd évtizedes legenda híján átmentünk a közeli Rotana Caféba. Bárhogy is, jelzés érték, hogy a még működő régi honlap a nyitólapon az új helyszínt reklámozza.

Az ágaskodó kecskékkel cirádázott kapukat kitártuk és beléptünk az ún. sport arénába, ahol épp valami diszkó szar szólt – pár percig. Lehet, csak ez a rövidtáv mentette meg a zenei pontlehúzástól? Helyet foglaltunk egy törzsasztal feliratú fémplakettes asztal körül, minden tévén és a kivetítőn felizzott a BL legunalmasabb meccse, tekintetünk képtelen volt megállapodni rajta, de legalább figyelhettünk az állandóságot jelentő részletekre.

A karácsonyi hangulatért felelős műfenyő fonál már ki volt feszítve, egy elévült születésnapi buli tarka lufijait az idő már kikezdte, az egyik falon a csehül értőket megszólító, zömében sörrel kapcsolatos plakátokat raktak sűrűn egymásra a megörökölt amerikai típusú bárboxok fölé. Ettől és a túloldali halászcsárda motívumokban erős jellegtől eltekintve, hihetetlenül erős a Kozel márkanév jelenléte. A székek háttámlájába faragva, a pincér mellényébe hímezve, a pult és a nemdohányzó helyiség ajtaja fölé öles betűkkel a falra festve majd minden a velke popovicei kecskék dicsőségét hirdeti. De mitől lesz egy kocsma cseh jellegű? A söreiken túl miben erősek a csehek? A további falra aggatott tárgyak, nevezetes golfütő, teniszütő, hokiütő, hokimez, síléc a megmondhatói... A Skoda véletlen maradt ki?

A wc az alagsorban fagyhalállal fenyeget, ezért nem árt igyekezni. A lépcső alján a lépcsővel szembenéző tükör visszafelé becsapós, hirtelen azt se tudtam merre van a föl, merre serénykedik kötényében a rendeléseket gyűjtő bájosan telt kedves fekete, akinek jelleme volt csak a szerencséje, mert tompította bosszúságunk, hogy azért kellett 20 percet várnunk először a sörre, mert hordót cseréltek, másodszorra meg azért ajánlott mást, mert elfogyott a vége. Negyed 9-kor már nem volt Kozel! Helyettesítő termékként HB-t akart hozni, én kicsit kardoskodtam, mert itt a cseh birodalomban azt gondoltam, hogy az biztos üveges. Rá is kérdezett, hogy miért?

Na, de van itt még valami, ami mellett nem mehetek el szó nélkül. Az étlap és a borlap. Az Aréna Corner minden nap délben nyit, mégis szerepel a listában egy olyan tétel, hogy reggelik. Ha már sport söröző, egy lappal odébb olyan tételeket is találtam, hogy a bajnokok kedvencei, melyről bizonyára kifaggatták a sztárokat, innentől tudvalevő: a cseh jégkorongozó Miroslav Satan kedvence a juhtúros galuska, Tiger Wood a golf előtt egy jó hamburgert ajánl burgonya tallérral, Alberto Tomba a bolognai lasagnéra esküszik, Jónyer István a cigánypecsenyét kultiválja, Jaromir Jagr a sült sertésszeletet párolt káposztával és knédlivel, Fernando Alonso a paellát, Lionel Messi a húsos és kukoricás táskákat, Jose Morales a tacitost, Wayne Gretzky a kanadai palacsintát juharsziruppal, Diego Forlan egy kiadós húsos tálat, Pelé a babos húst, Eusébio pedig egy jó lecsós húst sonkával. És én pofátlan, a cseh (morva) üveges borok horrorisztikus ára láttán (9850 Ft) bátorkodtam rákeresni a neten, mibe kerülne ott. Sajnos, borászokat nem említettek, így nem egyértelmű, az árképzésben van-e turpisság, minden esetre gyanúsan sok. Ahogy az étlap hátán a cégbemutatóban kategóriájának piacvezetőjeként feltüntetett Bázis Point Kft. eseményszervező cég is, mert hogy a cégadatokon túl sincs több ráutaló digitális nyom. Egy biztos, külső rendezvényszervezést, színpadtechnikát, produkciók szervezését, továbbá minden olyan helyzetet és technikát, ami a gasztronómia területén elképzelhető illetve nélkülözhetetlen, vállalnak. Ugyanitt billenő platós Tatra eladó. :)

kalimpa:

felettébb érdekes élmény volt a mostani helyszínelésünk... őszintén bevallom, hogy jobbra, autentikusabbra és kiszámíthatóbbra számítottam, na. ennek ellenére kaptuk a sallert bele pofánkba, mikor is a klasszikus cseh érzés helyett a magyar valóságot majszolhattuk:

jelzem, voltam már pár cseh kocsmában, lepukkantban, szolidban, romban, elegánsban, de hogy egyik sem ilyen volt, az biztos, ez egy nagy parasztvakítás. hamis az egész, az erőltetett berendezés egy hajszálnyit sem hasonlít a cseh identitásra, hangulatra. van itt halászháló a mennyezetről lelógatva, foci és hoki mez fradi színekben, hokiütő, kocsmaplakátok, újságcikkek, villódzó reklámok, sárgás-barna színek mindenhol, fa stukkó berakások, lambéria és fém burkolat. egyszerűen hányinger, egy vizuális sokk az egész!

a kiszolgálás próbál enyhíteni ezen a kinézeten, mert figyelmes és kedves volt a körülöttünk serénykedő pincérhölgy, kérésre és magától is jött az asztalunkhoz, mosolygott és még volt egy-két jó szava is hozzánk, rendben volt!

az árak még éppen az elfogadható és reális kategóriát piszkálgatták... alulról!

ami viszont felháborító volt, hogy a híres és a kocsma cégérén is nagy reklámként világító KOZEL feliratból kiindulva mertük remélni, hogy itt ihatunk is majd tisztességgel belőle. ennek ellenére a második kör kikérésénél bájosan közölte a hölgy, hogy hááát, sajnos elfogyott ez a bizonyos sör márka, de van ellenberger más!! mi van?? akkor minek hirdetik olcsón, vendégcsalogatónak, talán ez a trükk vagy csak rosszkor érkeztünk, nem tudom, de dühítő volt és elég furcsa..."

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Kozel, 350 Ft
Üveges sör: Dreher Bak, 650 Ft
Bor (1 dl): Szekszárdi Cabernet Sauvignon, 200 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 550 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy gyümölcslé, 360 Ft
Meleg ital: Capuccino, 500 Ft
Harapnivaló: Malacpofa pörkölt knédlivel, 2640 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr852528038

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kakukktojás 2012.03.25. 07:54:03

Beleakadok a minap az alábbi cikkbe az est.hu-n: Cseh sörkép Budapesten Szerencsére nem ... kell a száztornyú Prágába utaznunk egy jó korsó cseh sörért, ... ma már szinte minden stílusnak és árkategóriának megvan a hazai cseh megfelelője sörben! Hohó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trade 2010.12.24. 16:05:41

A sörözőt ugyan az a Nagy István üzemelteti " áll néven", aki a Rolling Rockot is üzemeltette, cserben hagyva a szállítókat, szolgáltatókat( Elektromos Művek,Gázművek, stb....) mivel az előző céget felszámoltatta, fizetés nélkül távozott, majd Bazis Point Kft néven üzemeltet tovább.Ezt ma Magyarországon meg lehet tenni.
Első rendelésnél egy közép szintű palackozott bor 4800 Ft-ba került. Nyugta NINCS! Következő körnél ugyan ez a bor már 7200 Ft-ba került. Nyugta NINCS!

smile2011 2011.02.02. 00:45:03

Szegény Nagy István!Sajnálatra méltó ember.A Rolling Rock egy jó hely volt...úgy 10 éve még.Aztán ahogy csúszott lefele a tulaj ,úgy csúszott vele együtt a hely is.Most megpróbál visszamászni,de felfele mindig nehezebb,mint lefele.Jártunk az Arenaban pár napja,és sajnos az egész hely olyan ,mintha egy nagy éhes cápa lenne,mely csak arra vágyik hogy bekapjon.A Kozel ott jártunkkor ˇéppen" elfogyott,a vacsora hideg volt,a mosdóban azt hittem hozzáfagyok az illemhelyhez,de a számlától melegünk lett!!(pár meglepetés tétel felkerült,melyeket reklamációnk után alázatos bocsánat kérések közepette kijavítottak.)A tanulság? Nincs. Csak többet biztosan nem megyünk oda.

r ! d 3 r · http://rider.blogozz.com 2011.02.07. 13:14:15

tegnap voltunk superbowl-t nézni ezen a helyen, több mélyütéssel vártak.az első az volt, hogy nem lehet bankkártyával fizetni, ami azért egy piac vezető rendezvényszervező cégnél szerintem simán alapelvárás lehetne.. később értem oda mint a többiek, előttük sorakoztak a kozeles korsók, gondoltam húdejó, még van! hát nem, pont elfogyott, újságolta a bájos pincérnő, mondván nem számítottak rá, hogy ilyen sokan leszünk (holott előre jeleztük, hogy sokan leszünk).
rendeltem ételt is, én kis naiv, megkóstoltam a papíron húsos kukoricás táskácskákat, amik valóságban inkább voltak répás-borsós táskácskák, valamint a papíron kanadai palacsintát juharsziruppal, hiszen olyat még sosem ettem, azonban aréna corneréknél nem sokban különbözik a kanadai palacsinta a magyarországon megszokottól..
pozitívumként megemlíteném, hogy egy rossz szót nem szóltak, mikor begyújtottuk a vízipipát.
ez így csak kettes

I Empire · http://szlawirtus.blog.hu/ 2011.03.15. 14:13:35

Miroslav Satan nem cseh, hanem szlovák.

Szilárd bácsi 2011.11.02. 13:34:32

Mit csodálkoztok? Ma akárhová bemenni - azért, hogy megtűrjenek a barátaiddal együtt (akár csak úgy, hogy nem fogyasztol semmit) minimum egy ezresbe kerül. Ezt már megtapasztaltuk mindannyian, akik élő találkozót szerveztünk. -És ha volt az asztalra téve néhány palack üditő meg némi rágcsálnivaló, még örülhettünk is neki..

Ehhez képest nem is tűnik rossz helynek...

Luxa · http://blog.luxa.hu 2013.01.02. 17:17:51

Látom másoknak is hasonló élménye volt. Mi egy éve mentünk be ketten, gondoltuk majd iszunk cseh söröket. Kicsit meglepődtünk, amikor kiderült, hogy a cseh sörök kimerülnek a Kozelban. (Ami akkor éppen volt.)
Kiszolgálás se volt az igazi, cseh jelleg sem volt, jó nagy csalódás az egész hely.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.02.13. 15:58:27

Még jó, hogy minden nagy sörgyárnak van cseh szortimentje. Így gond nélkül lebonyolítható egy arculatváltás, komolyabb arcvesztés nélkül. A cseh söröző szlogen tehát maradt, épp csak a Staropramenre cserélték a Kozelt, és a múltra csupán néhány kóbor kecske utal: m.blog.hu/ko/kocsma/image/bp_kocsmak/arenacorner/arenacorner_20180205.jpg
süti beállítások módosítása