.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 12. 11. - apuska
Janis' Pub
pixel cégér Helyszín: 1053 Bp., Királyi Pál u. 8.
Látogatás: 2010. november 10. 17:10-22:30

> Annak ellenére hasonlít a földszint egy régi lomokkal gazdagított tetőtérre, hogy fölötte van több emeletnyi lakás, a gondosan megálmodott pincerész meg egy mállott falú csónakházra.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 266 2619
Web: http://janispub.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/janis.pub.budapest
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo: 16-03 V: zárva
Extrák: konyha, tévé, darts, koncert, karaoke, tánctér, különterem

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 450 Ft Soproni Démon, 450 Ft
Heineken, 650 Ft Gösser, 550 Ft
Edelweiss, 800 Ft Edelweiss, 700 Ft
Guinnes, 980 Ft Amstel (0,33l), 590 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Frittmann Irsai Olivér, 380 Ft Unicum, 450 Ft
Ludányi Cserszegi Fűszeres, 380 Ft Jack Daniel's, 590 Ft
Vida Szekszárdi Kékfrankos, 420 Ft Fütyülős, 550 Ft
Monyóki Hárslevelű, 450 Ft Finlandia, 550 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
NaturAqua, 280 Ft Capuccino, 350 Ft
Szénsavas üdítők, 300 Ft Forró csoki, 450 Ft
Cappy gyümölcslevek, 330 Ft Tea, 300 Ft
Bomba, 350 Ft Melegszendvics, 400 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Ma Jani bácsi kék kocsmájába megyünk, lett előzetesen kiadva az ukáz. Ehhez képest volt a meglepetés, hogy a kiszemelt belvárosi krimó, akár egy elit ír pub, és hogy valójában Jani is Janis, még akkor is, ha a díszletben elhal a képviselt életérzés, és nem is emlékeztet Janis Joplinra más.

’Élj gyorsan, szeres szenvedélyesen, halj meg fiatalon!’ – tartotta mindhalálig elvéhez Janis Joplin magát. A 60-as évek San Francisco-i hippi kultúra központi alakjaként élen járt a szabados viselkedésben: erősen alkoholizált, fiúk-lányok szerelmét kereste, űzte a pszichedelikus ronk’n’rollt, míg 27 éves korában, Jimi Hendrixi mintára, fehéren fekete énekes karrierjének elején, egy heroinnal átitatott szép napon túl nem adagolta magát.

Az első üzletvezető, Béla bácsi kedvence volt Janis Joplin. 1994-ben nyitotta a kocsmát, Írországból és Angliából hordta össze hozzá a relikviákat, s üzemeltette sokáig úgy, ahogy az egy ilyen névhez illő, hajnalig szólt jazz, soul és a blues, akár egy New Orleans-i bárban.

De egy blues kocsmában nincs pénz – ezt már a nyájas pultos fiú mondta. Meg hogy a menedzsmentet kb. 1 hónapja vették át az újak, és hogy felújítják hamarosan a helyet, eltüntetik a beázások nyomait, újra kifestik, hogy aztán mindent visszaállítsanak az eredeti állapotba.

Az eredeti állapot impozáns. Annak ellenére hasonlít a földszint egy régi lomokkal gazdagított tetőtérre, hogy fölötte van több emeletnyi lakás, a gondosan megálmodott pincerész meg egy mállott falú csónakházra, de ez kicsiben is több, bármennyire is hasonló, mint az Morrison’s Operában elkövetett népámítás.

Csak néhány kelléket hadd soroljak a minden nemű és szagú Janis Joplin cuccokon túl. Nagybőgő, szaxofon, billentyű, tuba, dob, létra, vekker, roller, tricikli, gramofon, százéves folyóiratok, bádog ételhordó, csatos üveg, mentőöv, evezőlapát, plafonra függesztett szék és kenu, vagy a régi korok játékait idéző darts - gondosan leragasztva minden, hogy azok az enyves kezű vendégekkel együtt el ne párologjanak. A földön hajópadló, a konyha ajtófélfáin színes csokor valuta, a plafonon angol nyelvű újságok lapjai. A tévé nagyon helyesen kikapcsolva, bár a diszkréten visszafogott rádiószólam gyanúsan kereskedelmi. Szerdánként és péntekenként karaoke verseny, melyben 10.000 Ft a fődíj, csütörtökönként és szombatonként tánc, a 80-as 90-es évek zenéivel, ami állítólag nem a gagyi.

Gondoltunk arra, mivel közönséget alig láttunk, hogy kivárjuk a versenyt, és borzalmas hangok közül a legkevésbé borzalmassal valamelyikünk elviszi a szerdai pénzt. De el se tudtuk képzelni, meddig kell ehhez még a Janis’ Pubban ülni, viszont az itallap alapján láttuk, hogy ha egy órán belül az alternatív tehetségkutató nem kezdődik, több megy el a vámon, mint amit a réven lehet nyerni. Hát hol élünk? Bármennyire is minőségi egy bor, decijét 380 forintért mérni kicsit túlzás! Kocsmablogos pályafutásunk egyik rekordja...

A Janis’ Pub akár az egyetemisták törzshelye is lehetne a jogi kar közelsége alapján – nyilván nem az. Lehet, hogy rosszkor jártunk ott, de úgy néztük, hogy a tulaj nagyon a yuppie közönségre se számíthat, és hogy inkább járnak ide módos és félmódos alkalmi társaságok egy jóízű beszélgetésre, illetve esnek be (Facebook buli fotók alapján) a harmincas-negyvenes-ötvenes éveiket taposók a fiatalságukat idéző mulatságra."

kalimpa:

"Először jártam a Janis Pubban, talán utoljára is.

A belső tér elrendezése alapvetően igényes, bár a koncepciót nem értem benne. Eleve miért Janis Pub a neve - ugyan jól cseng -, van bármiféle köze a méltán híres énekesnőhöz? Hm, nem tudom, ámbár elhanyagolható is lenne, ha felszabadultan jól éreztem volna magamat. De sajnos nem. Az asztalokhoz tartozó padszerű ülőalkalmatosság kényelmetlen volt, az árak horror magasak, a kiszolgálás már-már enyelgően és nyálkicsurrantóan idegesítő és nyájas volt. A WC tiszta és kulturált, erre legalább adnak."

dancsopanza:

"Kívülről úgy néz ki, mint egy angol kocsma vagy inn, mert az is, csak aludni nem lehet, vagy csak stikában a pad alatt - a sarkon egyébként van egy e célt szolgáló hasonnevű intézmény.

Magamtól nem mertem volna megkockáztatni, hogy benézzünk, de jól tettük, mert nagyot csalódtam, pozitív irányba. Nem csak a kocsma az legyen kocsma, ne kávézó szocializáltságom miatt, inkább nem mindig tudom beilleszteni magunkat egy ilyen képbe, akarom mondani pub-ba. Szerintem, aki velem egyetemben még nem járt a brit szigeten egy ott fellelhető autentikus kocsmában, az is oda tudja magát simán képzelni.

A berendezése ennek megfelelően teljesen rendben van, vagy legalább is én annak gondolom. A pultnál a szállóból érkező vendégek, zömmel angol ajkú nép, ja meg ott volt a Krokodil Dundee is bushmann szerelésben és Janis Joplin szemüvegében.

Eleve nem voltak sokan, nem sasszézva kellet sört kérni, ebből kifolyólag a füst sem kocka alakban ömlött ki az utcára.

A kiszolgálás parádés volt olyan szempontból, hogy a pultos srácon lehetett látni, hogy élvezi azt, amit csinál, vagy legalább is nagyon jól imitálta.

A zene faszányos volt, és már rég volt olyan, hogy halljuk is egymás szavát közben.

Az árak ahhoz képest, hogy kiknek van kitalálva a hely, hol van, abszolút kibírható egyszer-kétszer."

"Volt egy vendég, aki remekül példázta a Janis' Pub előtti kerékpárkikötési maximumot: az esővíz levezető csatornánál percekig piszmogott."

Értékelés

  apu kali dan flet str anyi kics
dizájn 5 5 5 4 4,5 4,5 4
kiszolgálás 5 4 5 4 4,5 4,5 4,5
közönség 3,5 4 4 3,5 4 3 3
zene 3 4 4 4 3 3,5 3
füst 2,5 3 2 4 2 3 3,5
mosdók 3,5 4 - - 3 3 3
árszínvonal 2 2 3 3,5 2 2 3
  3,50 3,71 3,83 3,83 3,29 3,36 3,43

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr502508896

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alkoholtilalom a Belvárosban: Este van, este van… 2011.11.03. 15:24:25

Nem a jó szándékot hiányolom én az önkormányzatnál, hanem a realitásérzéket. Gondolkodhattak volna a 10 óra utáni alkoholárusítás megtiltásakor azon is, hogyan fogják ezt betartatni és mit érnek el vele. Mert a gyakorlat azt mutatja, hogy így semmit. É...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hh.zsuzs 2011.03.18. 10:46:31

Ez egy szar hely-és csak a pultost idéztem....

Március 17-én ültünk be négyen ebbe a kívülről egyébként igényesnek látszó helyre, rajtunk kívül egy bővebb asztaltársaság és két srác ült a helyen. Az első rendelésünk viszonylag gyorsan negyed órán belül megérkezett, némi szájhúzás volt ugyan amikor megkérdeztem milyen teájuk van, de biztos nem éri meg 450 ért eladni egy tea filtert, de hangsúlyozom ezzel még nincs baj.

Viszonylag gyorsan rendeltünk volna egy második kört, de sajnos a többszöri integetésre, hangos „ne haragudj” szólítgatásra sem reagált az amúgy többször ránk néző pultos srác, ezzel sincs semmi gond, lettünk még határozottabbak, ki nem jött, így átordítva kértünk egy ropit…
Közben még bejött egy 6 fős társaság talán a tulajjal vagy egy másik pultossal, de az immáron mintegy 30 fős tömeggel így sem sikerült úgy elbánni, hogy kiérkezzen a nehezen elkészíthető rendelésünk, vagy esetleg rendelhettünk volna némi italt még szárazság ellen, de erre esélyünk nem volt.

Fizetni szerettünk volna, miután megint érdektelenségbe ütköztünk, kiment az egyik barátnőm a pulthoz, itt még mindig nyugodtak voltunk, csak már nem akartuk a nem feltétlen túláradó vendégszeretet élvezni…
A pultos 5 perc után, megkérdezte, hogy „mi van?”
Válasz:
- Fizetni szeretnénk.
Pultos:
- HA AZ EGÓD ELVISELI, ÜLJ LE, ÉS VÁRD MEG MÍG KIVISZEM A SZÁMLÁT, VAGY HA NEM, MOND, HOGY EZ EGY SZAR HELY, ÉS NE GYERE TÖBBET, AZ SEM ÉRDEKEL!

Na , az egónk elviselte, kiapróztuk ahogy csak lehet, kiraktuk az asztalra, felöltöztünk, és indultunk volna, mire a később érkező úriember kikiabálta az összeget a pultból….

Jelzem sikerült felszámolnia gondolatban azt az üdítőt is, amit az egyik barátunk a távozásakor már kifizetett-nem lep meg, nyílván a nagy pörgésben nem tudta követni azt az egy egész kört, amit sikerült 2,5 óra alatt kihoznia…
Mindenesetre elmeséltem- az amúgy udvarias- „új pultosnak”, hogy egyetértek a kollegájával, ez egy szar hely, és ha az egója megengedi a kollegájának szedje már össze az asztalról az aprót….

És megfogadjuk a tanácsot is, nem megyünk többet.

Zsuzsa

Beus77 2011.03.22. 16:32:11

@hh.zsuzs: Kedves egós Zsuzsa!

Szerencsére vagy nem szerencsére, de bejárnak hozzánk olvasni, viselkedni tudó emberek is! Akiknek nem kell annyit forgatni a fejüket, hogy el tudják olvasni a táblákon:"Kiszolgálás a pultnál!" Akik nem vágnak mindenért pofákat, akik azért térnek be hozzánk, hogy jól érezzék magukat! Ez nem a Hotel Hilton kisasszony ahol megengedhető a személyzet pocskondiázása,, semmibe vétele. Nekünk az aprópénz is pénz, köszönjük, hogy kiegyenlítette a számlát! És valóban, igaza volt a pultos fiúnak, ha ezt magácska szar helynek titulálja többet nem kell betérnie. Vagy ha mégis ilyen helyre vágyik vegye fel a ritmust és próbáljon meg viselkedni!
Megjegyzem a 30 fős társaság még három napon keresztül visszatért hozzánk mulatni(innét mentek a reptérre), mert nagyon tetszett nekik a hely, a kiszolgálás, ahogy a pultnál foglalkoztak velük, a szolid árak, a személyzet kitűnő nyelvtudása. És egy szó nélkül lett utánuk rendbe téve a mellék helység.
Ami meg a barátja "becsapását" illeti nem itt kell rágalmazni, hanem face to face a helyszínen tisztázni. Ha úgy érzi megkárosítottuk kérem tisztázza az üzletvezetőnél!

DonZsozso 2011.03.23. 01:06:22

Viccceltek Janis pub a legnagyobb :D hát nem Hilton az tuti :D sznobok meneküljetek :D de a legnagyobb party hely :D sokat járok ide tombolni ajánlom mindenkinek zsííír a hely :D és szerintem a személyzet is cool :D amúgy az asztalokhoz kimennek kivéve ha felpörög a buli akkor kiszolgálás a pultnál de hát ez ki is van írva...csajoknak üzenem mint törzsvendég ha nem tudsz magadnak intézni egy ropit akkor az elég gáz :D hajrá Janis mikor lesz a következő KARAOKE PARTY :D?
süti beállítások módosítása