.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 12. 7. - apuska
Tarajos Gőte ARTklub

Cím: 1077 Budapest, Hársfa utca 61. (Király utca sarok)
Látogatás: 2010. november 3. 18:00-21:25
Google Maps

Nem egy punk fészek, ahogy esetleg neve adná magát, csak a hamutartó tarajos.

Telefon: +36 30 556 1414
Facebook: fb.com/pages/Tarajos-Gőte-Leitató-Központ/267673303283180
Web: http://tarajosgoteklub.blogspot.hu

Vélemény

apuska:

Úgy kezdődött, hogy egy klubtulajdonos küldött levelet a Kocsmablog postafiókjába, hogy a város legolcsóbb Soproniját kínálja, ráadásul bulik vannak, koncertek, tök jó a hely. Mi ez, ha nem tetemre hívás? Szent szerda alkalmával leteszteltük.

Na, ne! Tarajos Gőte klub. Milyen név már ez? Talán punkok járnak ide? Nagy levegő, vasajtó kinyit, megkezdtem a mélybe lépcsőn leereszkedést. Amint beléptem, felismertem, ez a krimó még nincs kész. Totális a stíluskeveredés, balra, merre az alig fűtött nemdohányzó helyiség, a 2010. április utolsó napján még itt programot kínáló Nababe bár lepusztult nyomait véltem felfedezni: nyirkos-penészes szőnyegeket, babzsákokat, vörös függönyöket, egy elfeledett születésnapi parti színes szalagjait, kicsit visszább egy építési munkálatoktól koszos kanapét és a csocsóasztalt. Ha csak ennyi lenne a hely, és fizetnék egész esti fogyasztásunk, akkor se szeretnék itt maradni!

Ahol említem a balt, ott jó esetben akad jobb is. Az egykor mesés keleti birodalom bukása után zajosabb alternatívával kecsegtetett a nyugati nyíl, hogy mindjárt a lényegi dolgokra fókuszáljak: pult, asztalok, színpad. Egy biztos, a zenés pincehelyekre jellemző egyik kötelező elem sincs túlbonyolítva. A fekete plafon, a narancssárga falra fújt Tarajos Gőte klub graffiti, a hangtompításra szánt szürke ’tojástartó szivacstáblák’, a sötétkék lámpák és radiátorok (egyiken több konyharuha száradt), a világoskék légtechnika, a hűtőszekrényen egy felfújható sárga dinoszaurusz kölyök, a téglapult mögötti tükörmozaik, keverőpult és krétatábla, a frissen mázolt (ragadós) rozoga kerti székek és faasztalok, a az IKEA-s rizslámpa visszaverődő fényei a diszkógömbön, a színpad végében táblák mögött rejtőzködő és a semmiben lebegő felfestett kabalaállat olyan színkavalkáddal sokkol, amit csak a rommá lelakott izzadó wc-ben tett látogatásom után tudtam igazán értékelni. Szándék van, pénz nincs – ez látszik.

Mégis fúrta az oldalam a kíváncsiság, mitől lesz Tarajos Gőte egy klub neve? A pultban álló srác készséggel el is mesélte, hogy mikor középiskolások voltak, az ő köreikben volt egy ilyen duma, mikor piálni kezdtek, hogy ’lemegyek tarajos gőtébe’. Aha, fasza, ez kívülről is majdnem vicces. Szóval adott egy néha piálgató társaság, akiből a legkisebb királyfi úgy dönt, megvalósít egy régi álmot és kocsmáros lesz, 2010 tavaszán átvesz egy csődbe ment klubot 2 perc sétányira a Király utcai villamosmegállótól, hogy majd legjobb tudása szerint felvirágoztatja, ezért minden olcsó marketingeszközt bevet a népszerűsítésre. Az már kiderült, a nyár mindenképp szívás, olyankor hiába futball VB, nem lehet lecsábítani a kellemesen hűvös pincébe az embereket. Így lett nyitás szeptemberben. Meg a jelmeztervező unokatesónak hála egy tarajos gőte jelmez, amiben ki lehet sétálni a körútig, szórólapokat osztogatni és a hüllő irányba terelni a sörivó népet.

Mikor leoltották a villanyt, minden szebb lett. Eltűnt a sok zavaró részlet, egy füstös, zenés klubbá vált a helyszín, melybe sorra jöttek le a gitáros arcok – kedd: jazz / szerda: blues, házigazda: Benkő Zsolt. Hoppá Tarajos! Akkor mi van most? A tervek szerint kéthetente jazz/blues-bázis nőne ki itt a földből a 80-as évek mintájára. Gyorstalpaló elméleti blues tanfolyamot kaptunk, majd Nemes Nagy Péter – a blues keresztes lovagja – korrepetált minket gitár helyett egy discmant szorongatva, s közben anekdotázott, hogy amikor itt még Semői borozó volt...

kalimpa:

Először is vegyünk egy jó kis pincehelyiséget, ahol ez eddig egy török vagy valamiféle arab pipás hely üzemelt, val’szeg nem sok sikerrel, mivel bezárt és átvette az uralmat a Blues és más efféle kellemes alternatív zenékben jártas Tarajos Gőte néven egy új üzemeltető.

Na, szóval a pinyó mint alapanyag már megvan, rakjunk hozzá egy csipetnyi fantáziát - na ez itt éppen elfogyott - a dizájn terén, kissé pofozzuk ki, és már mehet is a kocsma, úgy jó magyar módra, semmi ötletesség, semmi extra szolgáltatás, inkább a haveroknak és rokonoknak kitalált ücsörgős ez, mint nagy közönséget szépen és jól kiszolgáló blues kocsma, arra ott a Blues Pub a Krúdy Gyula utcában.

Az árak nem vészesek, jól megfizethető, valamelyest a pesti árszínvonal alatt.

A belső tér fantáziátlan, hideg és unalmas... ott létünkkor éppen az első, rendszeres blues esteket kialakítandó tartottak egy szeánszot, diszkmennel, CD-kkel, és beszélgetéssel a Blues zene mivoltáról, keletkezéséről, eredetéről, az éppenséggel még érdekes is lehetett volna, ha az az asztalnyi 15-17 éves picsa társaság nem röhög torkaszakadtából a fülünkbe, ünnepelve első menszeszük eljövetelét.

Összességében nem valami jó a hely szerintem, tucatszám találni hasonlót bárhol, hogy csak annyit mondjak példaként: Hoppá Budapest, kár érte.

dancsopanza:

Nem egy punk fészek, ahogy esetleg neve adná magát, csak a hamutartó tarajos. Azok az idők meg már lecsengtek, egyelőre.

Viszont amikor ott voltunk, akkor debütált egy kéthetente megrendezésre kerülő blues est. De ezen az estén hallottunk kb. 1 db élőben előadott számot, a többi része a programnak inkább beszélgetős volt. A zene a továbbiakban sajnos CD-ről ment, pedig az egy négyzetméterre eső gitárok száma meghaladta a kettőt, annyian érkeztek instrumentummal.

A dzsemm, amíg mi maradtunk elmaradt, viszont alá vaj gyanánt jó volt nagyon a zene, azon meg csak úgy csúsznak a sörök, amiket meglepően kellemes áron adtak aznap. Jobban mondva nem tudom, hogy megtartják ezt a jó szokásukat, vagy csak a szokásos odaszoktató módi. A pálesz árak már egy fokkal vadabbak. Senkit ne tévesszen meg a bejárat fölött világító alkoholmentes sör reklám, van nekik igazi is, amit gyorsan és kedvesen csapolnak - a hordó elejét meg direkt nem.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 250 Ft
Üveges sör: Edelweiss, 650 Ft
Bor (1 dl): Termelői fehérbor, 80 Ft
Rövid (5 cl): Becherovka, 490 Ft
Üdítő (2 dl): Happy Day rostos gyümölcslé, 300 Ft
Meleg ital: Kávé, ...
Harapnivaló: -

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr472499214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huba Májkül 2010.12.10. 21:45:40

Szerintem ez egy nagy ló..asz hely, dzsuvás, koszos. egy tiszta poharuk sincs, tele ilyen kis takony tináger mackó alsóval, igénytelen fos.
És az árak is feljebb mentek valahogy....

Vírusbácsi 2010.12.13. 10:46:56

Ízlések és pofonok. Valóban nem a Ritz szálló maga a hely, viszont jó a zene, vannak koncertek, és a környéken messze a legolcsóbb a pia.

blogoutsider · http://kocsma.blog.hu/ 2014.12.24. 17:49:39

Október 27-én született Facebookon ez a bejegyzés:

Nos, Hölgyek és Urak!

Sajnálattal közöljük, hogy a Gőtét érintő kósza hírek igazak.

Szombatról vasárnap hajnalra zárás után néhány órával vélhetően elektromos hiba miatt a Gőte első része lángra kapott, és a közepesnél jobban kiégett.

A hely túlélte a rabló cigányok támadását, dohánytörvényt, bulizóna-rendeletet.

Túlélt engem, titeket, és a közös péntek estéket pultontáncolással, búvár gőtékkel, és pokemonnal együtt. Nem győztem eddig sem eléggé megköszönni, hogy nem egy olyan helyet kell csinálnunk, ahová csak leültök sörözni...

Büszkék voltunk arra, hogy sok csapat jön be, de minden este egy nagy csapat hagyja el a Leitatóközpontot, a 'bizonytalan külvilág' irányába..

Éppen ezek miatt Péterrel úgy döntöttünk (nagy tapsot ezért Péternek) hogy a Tarajos Gőte Leitató Központot a tűz sem fogja elpusztítani.

Rohammunkában nekiállunk, és összerakjuk a kocsmát.

A cél, hogy a most pénteki koncerten berúgjunk.

Ehhez rengeteg munkára lesz szükség, ezért arra kérünk titeket, akinek van szabad ideje és szívesen segítene, az jelezze nekem, vagy Péternek.

Amire szükségünk van:

-Munkaerő, a romok eltakarítására, takarításra.
-Felesleges, kocsmában használható bútorok.
-Bármi más, ami eszedbe jut
-Bundáskenyér, mert éhes leszek.

....és csak hogy tudjátok, nem viccből mondtuk soha, hogy ha tűz van, Frederiket, a kabalaállatot mentjük először.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.08.24. 14:34:02

Bakker. Erre a csodás kommunikáció-technikát felvonultató Gőte-gyűjteményre miért csak most leltem? Beszarás. :)
444.hu/2016/07/30/egy-pesti-kocsma-10-nagy-trukkje-amivel-osszehozta-a-vilag-legjobb-facebook-oldalat
süti beállítások módosítása