.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 11. 8. - apuska
Cooltour Café
pixel cégér Helyszín: 7621 Pécs, Király utca 26.
Látogatás: 2010. október 1. 22:15-23:30

> Bármely gyakorlati funkciójában több értékkel kecsegtet, mint anno, mikor az agymosó szcientológusok rótták lépcsőit fel és le.

Adatlap

Elérhetőség: +36 70 413 8073
Web: http://cooltourcafe.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/CooltourCafePecs
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 12-24
Extrák: romkocsma, kerthelyiség, sörkorcsolya, DJ, koncert, hostel, kerékpártároló

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Zlaty Bazant, 500 Ft Gösser Bock, 500 Ft
Heineken, 550 Ft Gösser citrom, 500 Ft
Edelweiss, 600 Ft Amstel Pulse (0,33l), 400 Ft
- Coronita (0,33l), 750 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Riczu Tamás - Villányi Portugieser, 200 Ft Zubrowka, 450 Ft
Riczu Tamás - Villányi Rosé Cuvée, 200 Ft Spitz rum, 600 Ft
Riczu Tamás - Siklósi Olaszrizling, 200 Ft Ballantines, 500 Ft
Göncöl Furmint, 400 Ft Unicum, 450 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 250 Ft Capuccino, 280 Ft
Cappy gyümölcslevek, 250 Ft Tea, 300 Ft
Szóda, 100 Ft Szendvicsek, 600 Ft
Red Bull, 500 Ft Vízipipa, 1000 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Ha múltkor a Sufnit a Csendeshez hasonlítottam, akkor a pécsi Cooltour Café budapesti megfelelője nem is lehet más, mint a Szimpla kert. Romkocsmából Pécsett ő itt a nagy, a megkerülhetetlen!

Na de kultúrház ez vagy romkocsma? Többek közt ilyen elméleti vitákon is alapul megannyi per a Cooltour Café üzemeltetője ellen, ami túl az elméleten biztos, hogy bármely gyakorlati funkciójában több értékkel kecsegtet, mint anno, mikor az agymosó szcientológusok rótták lépcsőit fel és le.

2008-ban egyszerű - érted, egyszerű? - Humánplázának indult. Anno csak egy turkáló üzemelt itt, majd kávézó, 2009-re lett belőle egy több szintes kocsma kerthelyiséggel, és mostanra már hostel is van, na igen, fővárosunkban láttunk már nem egy ilyet, amolyan trendi alter-bölcsész-művész találkozóhellyé vált egy szempillantás alatt.

Pécs tipikusan egyetemi város. Ez a valóságban annyit jelent, hogy ha beköszön a szeptember, akkor egy csapásra fiatalokkal lesz tele minden kocsma és köztér, hogy kiszorítják a turistákat és helyieket, és beszélnek mindenféle idegen nyelvet. Mi is, ahogy leültünk a tetőtérben az egyetlen felszabaduló asztal mellé, azt kerestük, ki beszél a pultosokon kívül magyarul? Tényleg csak elvétve...

Na, de csak szép sorjában, szóljon már valaki, hogy térjek a történet elejére vissza. A Cooltour Café a Király utca népszerű zenés helye, mely szélesre nyitott kapujával hívogatóan tekint a világra s csalogat, hogy nézz már be, legyél lenyűgözve. A hűvös időre tekintettel a régi bútorokkal övezett és tarkára mázolt folyóson nem ült senki, a folyosó végében álló és a kerthelyiségbe vezető ajtó zárva volt, ahogy a sokatmondó: 'net, phone, cafe, ticket, fax, web, design, copy, print' címkékkel ellátott pincerészen is uralkodott a sötétség. Nem volt más lehetőség, csak fel! Fel-fel vitézek, lépcsőfordulós pihenőhelyeken át egész az első szintig, ahol virágos szőnyeg, bársonyfotelek, üres képkeretek, régi rádiók, lemezjátszó, szalagos magnó, kis asztalon éjjeli lámpa kínálta nem túl meggyőzően a melegségét. Ha beljebb kerültem, már láttam a vendégsereg előőrsét. Egy nagy ebédlőasztalt ültek körbe, de nem ettek, csak ittak, mások a szomszédban egy alacsony asztalnál boroztak, másik oldalról meg szolgáltak, csapoltak, igény szerint, és mutattak utat a lepusztult mellékhelyiségek felé. Menjünk egy szinttel feljebb? Mentünk.

Nyitott rácson át porral oltók mellett, újabb pihenővel ellátott lépcsőfordulón keresztül fel a tetőtérbe. Igen! Itt már hálásak voltunk a fizika nagyszerű törvényének, hogy Pécsett is felfelé száll a meleg, és hogy fejünk felett csak a fagerendák voltak öregek, és nem a nyílászárók. Itt is pult: ital és DJ – előbbi fölött megannyi vekker, utóbbi otthagyva dolgavégezetlen. Nyilvánvalóan itt volt a legnagyobb a népsűrűség, itt gyűlt össze a legtöbb ember. A meghitt hangulatért felelős harmatgyenge izzókat sárgára festették, így bízvást érvényesülhessettek mellette a mécsesek, itt-ott vízipipáztak, másutt ujjal rajzoltak a krétaporos falra, az útókornak hagyva valami emléket.

Sajátos fűszerezésű romkocsma recept kúltur humánplázáé Pécsett - nem hiába, sok megfér az országban, és egyre több itt is, egymás mellett."

anyicska:

"Az utcán még nem is sejtettem, mi vár rám odabenn. Meglepetés! Sokkal nagyobb, mint a látszat, és nagyon más.

Romkocsma ez is, mint a Sufni, de annál jóval szellősebb, barátságosabb, a berendezés sokkal kevésbé mesterkélt, ettől aztán otthonosabb. Mintha egy tetőtéri művészlakásban ücsörögtünk volna baráti körben. Kicsit tovább kellett volna maradni, és megvárni, míg mindenki leittasodik, valaki zenét rak fel, és megkezdődik a tánc, a buli."

"A Cooltour kúlturház minden ízében romkocsma. És ez mit jelent? Hogy él az a szemlélet, hogy a bringa is ember, vagy ha ez nem is, akkor hogy van olyan ember, akihez tartozik egy társ bringa. Márpedig, ha ez így van, akkor mellette a helye, vagy legalább az egyik lépcsőfordulóban."

Értékelés

  apu anyi
dizájn 5 5
kiszolgálás 4 4,5
közönség 4,5 4,5
zene - -
füst 2,5 3
mosdók 2 2
árszínvonal 2 2
  3,33 3,50

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr272434080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása