.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 10. 28. - apuska
Krúdy vendéglő
pixel cégér Helyszín: 7621 Pécs, Ferencesek u. 32.
Látogatás: 2010. szeptember 30. 17:20-19:00

> 72 perc elteltével újrakezdte magát a szintetizátorra áthangszerelt Frank Sinatra, Tarantino és Beatles, így teli hassal volt alkalmunk a magnóval együtt énekelni, hogy O blá di o blá dá.

Adatlap

Elérhetőség: +36 72 525 576
Web: http://krudyvendeglo.hu/
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K: zárva; Sz, Cs, P, Szo: 11-23; V: 11-16
Extrák: konyha, kerthelyiség, koncert, újság

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Heineken, 580 Ft Szalon, 390 Ft
- Soproni, 440 Ft
- Amstel Bock, 490 Ft
- Erdinger, 590 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Villányi Portugieser, 230 Ft Unicum, 500 Ft
Pécsi Olaszrizling, 230 Ft Johnnie Walker, 800 Ft
... Kosher szilvapálinka, 600 Ft
... Smirnoff, 600 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 250 Ft Capuccino, 320 Ft
Rostos gyümölcslevek, 260 Ft Tea, 320 Ft
Jeges tea, 260 Ft Szindbád margitszigeti étke, 2390 Ft
Naturaqua (0,33l), 280 Ft Vargabéles, 550 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"A sétálóutca egyik köztéri lámpája mellett áll egy nagyhasú bábú, foglalkozását tekintve szakács. Táblát tart a kezében. Mögötte rövid utcafronti részen a harsány színével is alig hivalkodó a Krúdy vendéglő, hogy aztán vélt szerénységének a folyosón mindjárt ellentmondjon, és hogy a jókora fényképekkel illusztrált 'vendégünk voltak... részletek a vendégkönyvből' magára hívja a figyelmet, akár egy dícsőségfal. Soroljak neveket? A néhai MSZP-s pécsi bástya Toller Lászlótól kezdve Novák Péter, Szinetár Dóra, Faludi György, Kiprich József, Knézy Jenő, Demján Sándor, Spitzer Gyöngyi, Lezsák Sándor, Csurka István, Dolák-Saly Róbert, Cserhalmi György, Szász Endre, Demjén Rózsi, Tamás Gáspár Miklós, Pitti Katalin, Mádl Ferenc..." Na, ilyen nevek után enni-inni legyen pofám!

Volt.

OSB lapokkal határolt fapados kerthelyiségen át vezetett az út a századfordulós vendéglőbe. Az igencsak olvasmányos étlap alapfogalmakban is erős, most már tudom, hogy a vendéglő: vendégek fogadására berendezett és felszerelt olyan helyiség, amely a vendégek étkezési igényeit elégíti ki, ehhez képest az étterem: a vendéglő helyiségének legfontosabb része, ahol a vendég a neki megfelelő asztalnál elhelyezkedik, a kívánt ételt-italt megrendeli, elfogyasztja. Köszönet a behatárolásért.

Valóban belecsöppentünk a múltba. Rengeteg a látnivaló, az érdekesség, a 'boldog békeidők' hangulata köszön vissza a berendezésből, a korabeli fotókról, plakátokról, térképekről, az örökbecsű szépirodalmi egypercesekből vagy a vitrinben lévő ezüst étkészletből.

A tömeg egyáltalán nem zavart, ugyanis nem volt. Rajtunk és a személyzeten túl egész idő alatt csak öten voltak, ráadásul magyarul azok egyike sem beszélt, illetve hazudok, mert egy fiatal magyar pár az esküvő után ide képzelte a lagzit, és bejöttek időpontot foglalni.

Sajnos, hűvős volt. Viszont lelkünket melegítette az a különleges muzsika, mellyel teleírtak egy egész cédét, vagyis 72 perc elteltével újrakezdte magát a szintetizátorra áthangszerelt Frank Sinatra, Tarantino és Beatles, így teli hassal volt alkalmunk a magnóval együtt énekelni, hogy O blá di o blá dá, tirirá tiriri.

Mi sem természetesebb, hogy frappáns zárásként jöjjenek Krúdy Gyula idevágó sorai: Az emberek életében az ebédelés a legfontosabb. Fontosabb mindennél, leánynál és betegségnél, szép csizmánál, vagy szép szeretőnél. Az ember, aki nem ebédelt, nem sokat jelent ezen a világon. Nem biztos a dolgában, nem biztos a szavában, sem a tennivalójában.

Akarsz biztosra menni?"

anyicska:

"Krúdy Gyula nagy gurman volt. Választékosan evett-ivott, vannak olyan híresztelések, ami szerint pl. napi 6-7 liter bort. Persze a híres 9:1 arányú Krúdy-fröccsbe sok belefért - az író szerint a szódavíz ilyen arányban 'megnevetteti' a bort.

A pécsi Krúdy vendéglő a neonfényes nyitva táblájával nem nézett ki kívülről étteremnek, de ahogy beléptünk, már hamisítatlanul. A zenész klub tábla mögötti termet látva volt azért egy olyan érzésem, mintha itt régen lett volna csak élet, de mára teljesen kihalt, viszont kiderült, azért ez így nem igaz, mert szombat esténként még jönnek a zenészek és játszanak.

Fura volt a kiszolgálás. Először jött egy nő mellényben, közönyösen, arcán érzelemnek semmi nyoma, felvette a rendelést, kihozta az italokat, majd átadta a helyét másnak. Az ételeket már egy fiatal fiú hozta, mozdulatai elnagyoltak, az iskolában oktathatták így, megnyerő volt, udvarias - a konyhaajtó ablakából leste főnöke.

Az étlapra volt írva: 'az ételekre várni kell, frissen készülnek'. Ehhez képest gyorsabban kihozták, mint az italt a Sufniban, igaz, itt minden vendégre több mint egy fő személyzet jutott. Szindbád margitszigeti étke, a csibemájjal töltött, szalonnába göngyölt sertésfilé, tejszínes paprikás gombamártással, rántott hagymakarikákkal, zöldmetélt foglalattal... hmmm... finom volt. De megkóstoltam a Krúdy féle tányérhúst almás tormamártással, főtt burgonyával és zöldségekkel... és az sem volt rossz.

A Krúdyban a legemlékezetesebb mégis a zene. Egy gyönyörűen nyúlós temetési remix ehhez képest?!"

"A kerthelyiségben van helye a kerékpárnak. Épp csak a kerékpárral érkező embereknek nincs annyira helye a Krúdyban, mert egy fokkal annál ez elegánsabb."

Értékelés

  apu anyi
dizájn 4 4,5
kiszolgálás 4,5 4,5
közönség 2,5 3
zene 1,5 1,5
füst 5 5
mosdók 3 3,5
árszínvonal 3 2,5
  3,36 3,50

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr252402463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása