.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 10. 6. - dancsopanza
Gödör klub
pixel cégér Helyszín: 1051 Bp., Erzsébet tér
Látogatás: 2010. szeptember 1. 18:20-20:30
 Bezárt, megszűnt! 

> Az igazi neve Erzsébet téri Kulturális Központ és Park! Amolyan zseb Central Park, vagy mi.

Adatlap

Elérhetőség: +36 20 201 3868
Web: http://godorklub.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/Gödör-Klub/277717699357
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 10-02; P, Szo: 10-04; V: 10-02
Extrák: koncert, tánctér, kerthelyiség, biciklikölcsönző, kivetítő

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Ászok, 460 Ft Dreher Bak, 640 Ft
Dreher, 590 Ft Pilsner Urquell, 650 Ft
- HB búza, 760 Ft
- Dreher 24 (0,33l), 400 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Duett Cuvée, 210 Ft Becherovka, 700 Ft
Tokaji Hárslevelű, 210 Ft Györkönyi pálinkák, 740 Ft
Balatonfőkajári Rosé, 210 Ft Jagermeister, 720 Ft
Frittman Blauer Portugieser, 260 Ft Jack Daniel's, 760 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Coca Cola, 300 Ft Tea (0,5l), 300 Ft
Ice tea, 320 Ft Capuccino, 360 Ft
100%-os gyümölcslevek, 340 Ft Zsíros kenyér, 180 Ft
Fonyódi ásványvíz, 220 Ft Szendvicsek, 450 Ft

Fotók

Vélemények

dancsopanza:

"Evvel a hellyel kapcsolatban nem tudom, hogy tudok-e valami újat mondani, szerintem nem nagyon. Mondjuk megpróbálom inkább leírni (pongyola mód) egy olyan embernek, aki még nincs Gödör ügyileg felvilágosítva.

Szóval a tér - mert térnek már régóta tér - helyet adott megannyi intézménynek az idők során. Építettek, lebontottak, lebombáztak, stb. Az egyik legfrissebb csoda a jelenleg is lábán álló buszpályaudvar (1948), ami nagyságrendileg gyönyörűségesen félbemetszi a parkot. Ehhez a pályaudvarhoz tartozott egy jókora parkoló, és itt kezdték el építeni a '97-'98 körül a Nemzeti Színházat. Bizony. Aztán szépen lassan leállt az építkezés, ám az alapnak szánt gödör kapott egy nagygét és Gödör lett belőle.

Sőt! Az igazi neve Erzsébet téri Kulturális Központ és Park! Amolyan zseb Central Park, vagy mi. Szóval itt került kialakításra a parkoló és maga a klub, ami idestova asszem 9 éve üzemel és sok talicska koncert, kiállítás stb. bonyolódott le ez idő alatt.

A legnagyobb két extrája az intézménynek szerintem a medence (nem úszás és nem fürdés céljából) a tetején, és a csöcs az evangélikus templom felőli főbejárat mellett jobbra. A medence néha algás, néha tök tiszta, pl. egy koncert esetén vonalaiban lehet látni a történéseket ezen keresztül bent.

A nyári szezonban az új park rész - mert biza a fent említett buszpályaudvar ugye ketté szeli, a másik oldal a "régi"- a szociográfusok Mekkája lehetne, van itt mindenféle emberállat. Szerintem ez fővárosunk első olyan parkja, amire ha ránéz az ember, nem okádja el magát kétszer egymásutánban. Csak sajnos nem állnak a helyzet magaslatán azok az illetők, akiknek esetleg karban kellene tartani, mert nincs egy konkrét tulajdonosa.

Szóval a sörök. Nem lesz törzshely, az már biztos. Inkább a közeli Tejbár, de erről majd a következő bejegyzésben, mert az ital árak a Gödörben fertelmesnek tűnnek, főleg ha műanyag korsóval távozol a pulttól. Erre szoktam azt mondani, hogy jó-jó, de GYEREKEK?!

A nyári-tavaszi, koraőszi időkben egyébként kiválóan ki lehet ülni a parkba, padra vagy a fűbe, csak a felfázás és az aranyér kockázatával kell számolni. Néha van, néha nincs toitoi, ezért ne csodálkozzon senki, ha a pályaudvar környéke és a bokrok köze telibe van pisálva.

Kéne még több hasonlóan hasznosított gödör, amire rátelepszik egy zöld tér."

apuska:

"Dancsopanza, köszönjük az olvasmányos történelmi áttekintést, ötös, leülhet, öblítsen, és most igyon egy korsó gyöngyöző hideg sört!

Bede Márton tollából olvastam anno egy találó cikket, amit a Gödör értékelése kapcsán most visszakerestem: Gödör = Menő. Amiről írt, ma is helytálló.

A Gödör úgy egyébként nagy fa, sok kisebb kocsmán éleztük azt a fejszét, mire belevágtunk, hogy megfelelően felvértezve megtekintsük az Erzsébet tér klub felőli mélyét nappal és józanul. Az meg legyen a mi bajunk, hogy éppen megannyi kockafej ünnepelt ott nyíltan és szabadon! Open fesztivál, OpenOffice.org konferencia, együtt a közönséggel, együtt három zenekarral: Bardo, Qualitons, Barabás Lőrinc Eklektric.

A program természetesen ingyenes volt. Erre a különleges napra az egész belső részt nemdohányzó szektorrá változtatták, amit én kimondottan élveztem, de tény, hogy többen majd belehaltak.

A Gödör klub legnagyobb előnye annak multifunkcionalitása és a központi elhelyezkedése. Kb. minden alkalomra jó, és mindig útba esik, így éjjelente mi is gyakorta mondjuk: mi lehet most a Gödörben, nézzünk be! És tényleg. Még mindig tartogat meglepetéseket.

Tágas, praktikus, modern. A teraszon és üvegablakon túl kezdődik egyből a kávézó résszel, amihez egy kisszínpad is tartozik kis együtteseknek, majd folytatódik a kávézó a hosszú bárpulttal párhuzamosan a csocsóasztalokig és a ruhatárig, ahol is kezdődik a hivatalos nemdohányzó szeglet. Amögött különterem. Az Open fesztiválnak hála épp egy zártkörű rendezvénynek adták a teret, fehér abraszok, hidegtál, ingyen pezsgő, amihez csak előzetesen regisztrálni kellett. És akkor már meg is kerültük a központi vizesblokk részt, ami méretét és állapotát tekintve is lenyűgöző. Ott álltunk a keverőpult mögött, ráláttunk a nagyszínpadra, és vártuk a fellépőket... Vártuk... Vártuk... Vártuk... Este 8 óra után kizárólag műanyag poharakkal a kézben, mert tovább nem szolgálnak ki üvegben... Vártunk... De a Bardo zenekar a kicsin becsukta nálunk a türelemkaput, így hagytuk az egészet a fenébe, és a kiállítás termen átrohanva odébálltunk egy közeli mocskos talponállóba berúgni, mert nekünk ilyen szar izlés rendeltetett."

kalimpa:

"a gödör az ugye gödör, szóval minden jóravaló bulizni éppen szerető vagy koncertet látogató pösti vagy éppen budai vagy éppen bárhonnan jövő egyszer legalább betévedt ide már én szerintem. deák tér közepe, pest központi helye, megkerülhetetlen szórakozóhely mint kultúrálisan, mint bulik szempontjából. na, mi most felmértük, mint kocsma.

újra és újra beigazolódott, amit gondoltunk a bulik alatt is, hogy itt a kiszolgálás lassú, figyelmetlen, amatőr, és úgy ahogy van selejtes. ez, hogy mitől van, nem tudom, lehet attól, hogy folyamatosan váltakozik a személyzet, kábé minden diákmunkás szerencsét próbál itt, aki él és mozog ebben a közegben, és talán higul kissé a kiszolgálás minősége és gyorsasága... hm, nem tudom, csak tippelek...

a sör és a további szeszek aránytalanul drágák. a hangulat az olyan, amilyen éppen, mind a zenét, mind a társaságot illetőleg. nyilván minden bulin más, érdeklődéstől függően.

a WC végre egy fokkal tisztább és rendezettebb mint annak előtte, mert most már ül egy vécés nénike is a mosdóknál, gondolom takarító, felügyelő és biztonsági jelleggel. a berendezés nekem mindig sterilnek tűnt, fémszékek és asztalok, könnyen felrughatós lábakkal. sötét tónusú falak, korrekt ruhatár, kegyetlen biztonságiak az ajtóban, két tánctér és színpad az éppen arra vágyóknak, felettébb gyenge hangosítással. bulikra elviselhető. kocsmázásra elég alantas, báááár, nyáron a kinti terasz hangulatos, és egy délutáni kávéra éppen alkalmas. de sörözni itt? felesleges. ha csak nem vagy túrista, aki még beszopja a parasztromantikát!"

"A Gödör klub előtt annyi a bringa, hogyha minden éjjel ellopnak néhányat, akkor sem tűnik fel senki másnak, csak a gazdájának. Erre nem árt figyelni!"

Értékelés

  apu kali dan str anyi hana
dizájn 4 4 4 4 3,5 3
kiszolgálás 3,5 2 4 4 4,5 4
közönség 3,5 3,5 3,5 3 3 3
zene 3 4 4 4 4 3
füst - - - - - -
mosdók 4 4 3 4 4,5 4,5
árszínvonal 2 2 2 2 2 2,5
  3,33 3,25 3,42 3,5 3,58 3,33

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr12350733

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alkoholtilalom a Belvárosban: Este van, este van… 2011.11.03. 15:24:26

Nem a jó szándékot hiányolom én az önkormányzatnál, hanem a realitásérzéket. Gondolkodhattak volna a 10 óra utáni alkoholárusítás megtiltásakor azon is, hogyan fogják ezt betartatni és mit érnek el vele. Mert a gyakorlat azt mutatja, hogy így semmit. É...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2012.08.27. 08:52:04

A Gödör Klub új helyen!
Király utca 8-10., nyitás októberben!

apuska · http://kocsma.blog.hu 2014.12.23. 12:14:32

Azóta már a Central Passage-ban lévő Gödör Klub is jobblétre szenderült. Most épp G3 Rendezvényközpontként fut, már amennyire az Akvárium Klub árnyékában tud.
süti beállítások módosítása