.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

2010. 08. 11. - apuska
Mr. söröző, borozó
pixel cégér Helyszín: 1027 Bp., Fő u. 49.
Látogatás: 2010. augusztus 7. 17:00-21:15

> Nálunk olcsóbb a sör, mint a benzin... Igyon!

Adatlap

Elérhetőség: -
Web: -
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 7-22; Szo: 9-22; V: 10-17
Extrák: terasz, tévé, zenegép

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Osterbrau, 250 Ft Arany Ászok, 300 Ft
- Borsodi, 310 Ft
- Soproni, 310 Ft
- Dreher Bak, 380 Ft
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Egri Bikavér, 90 Ft Unicum, 410 Ft
Egri Leányka, 90 Ft Becherovka, 310 Ft
Abasári Olaszrizling, 70 Ft Jim Beam, 570 Ft
Abasári Muskotály, 70 Ft Kommersz, 250 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szóda, 60 Ft -
Szénsavas üdítők, 160 Ft -
Rostos gyömölcslevek, 220 Ft -
Ice Tea, 230 Ft -

Fotók

Vélemények

apuska:

"Nálunk olcsóbb a sör, mint a benzin… Igyon! – nem hiszem el, hogy ilyen szöveggel bárkit is a kocsmába lehet csábítani, főként, hogy egy literrel számolva még csak nem is olcsóbb. Két utcányit kellett sétálnunk a Batthyány tértől, hogy megnézzük, miféle fertő van a Lipton Ice Tea citromsárga műanyag kerti bútorain túl.

Furcsa oltvány ez a Batthyány tériként emlegetett Mister söröző. Nyomelemeiben emlékeztet a Keleti pályaudvarnál felmért névrokonhoz, de humorát tekintve vérmesebb, mint a zalaháshágyi ivó. Pedig az aztán! Ez kb. Kazahsztán. Mondjuk ilyen szinten...

Leszek inkább konkrét, hogy mindenki értse. A kocsmapultban álló Laci, a Blues Fathers dobosa, büszke kocsmájára, hiszen maga szépítgette. Hol egy régi sörös karikatúra, hol egy Nagy-Magyarország térkép, hol egy plakát, hol egy oklevél, hol egy tábla, hol egy újságcikk tagolja a nádból készült falvédő fölött a narancsszínű részeket, de a nyerőgépek fölött még egy hordó is ékeskedik. És akkor a szövegekből egy válogatás:
- A lépcsőről lezuhanó, a pult előtt rúgkapálva hempergő vendégeket kiszolgálni nem áll módunkban.
- A higiéniára nem adó, másokban visszatetszést keltő vendégeket nem áll módunkban kiszolgálni!
- Tisztelt vendégeink! Munkadíjak: Köszönés 300 Ft, Köszönés kézfogással 350 Ft, Köszönés baráti kézfogással 400 Ft, Vevő panaszainak meghallgatása 500 Ft, Ígéret a megoldásra 1000 Ft. Szolgáltatási díjak: Érdeklődés 500 Ft, Útbaigazítás 700 Ft, Jótanács 900 Ft, Együttérző bólogatás 1000 Ft. Okos nézés 1500 Ft, Teljes tanácstalanság 2000 Ft...
- A pénz beszél. Azt mondja, viszlát!
- Válság idején az ivás a legjobb befektetés!
A pult környékén találtam még diliboltból való alkoholtükröt, a borivás tízparancsolatát, falra ragasztott régi bankjegyek mellett néhány fafaragást, és odébb Laci portréját Rocky Balboa testére rámontírozva.

Még javában az Osterbrau ízével barátkoztunk, mikor belépett az ajtón egy mocskosul részeg Tibi, akit az állapotára való tekintettel Laci nem szolgált ki, cserébe odatámolygott hozzánk. Azt mondta, most örökölt 32 milliót – zsebéből lottószelvények lógtak ki -, mit iszunk, fizet, neki jó az Ászok, az baj? Nem baj Tibi, de bánatára így se szolgálták ki, ezért tőlünk lejmolt. Néha persze valami viccesnek tetszőt kikiáltott, mint mondjuk: alkoholmentes söröd van? Akkor dobd ki a picsába! És csak nem ment el, csak szórakoztatott minket, miközben a nőjét a telefonon folyamatosan kinyomta, majd miután érezte, hogy leszarjuk és kiröhögjük, annyit még megemlített: a hétéves gyerekem meghalt, az baj? Ekkor Laci kitessékelte, és megnyugtatott minket, hogy sose volt gyereke, nem is örökölt, de havonta egyszer kb. így jár, és a körülötte levők is így járnak."

kalimpa:

"és igen, végre valahára eljött a várva várt pillanat, amikor is szem- és gigaügyre tudtuk venni a méltán híres Mister frencsájz Batthyány térhez közel eső egyik kis porontyát. klasszikus kocsma, klasszikus kocsmatöltelékekkel, klasszikus kocsma-hozzátartozókkal, játékgépekkel, viccesnek tűnő feliratokkal a falon, klasszikusan réginek tűnni próbáló kocsmaképekkel. a csapos szokatlanul barátságos, de határozott, az ittasan hangoskodó vendégeit még a rendbontás és kellemetlen szituációk előtt barátságosan kitessékeli. úgy is mint az éppen 32 milliót öröklő mentős Tibit!

hatalmas élmény a toálettre menetel. főleg a nem tudom hányadik alkoholos butító ital elfogyasztása után, mikor is a saját és mások tudatával már igen nagy barátságot kötött egyed megpróbál felkoslatni a kurva magas és igen-igen meredek lépcsősoron a galérián lévő szukák és kanok illemhelyének megkörnyékezéséhez... na, nem mindig sikerül, jelentem.

amúgy barátságos kis hely ez, nem drága, negyedóránként szólt a zenegépből tesztelésünk idején valami klasszikus heavy metal, amire mi kábé fittyet sem vetettünk, ugyanolyan boldogan és kiegyensúlyozottan iszogattuk a koncert előtti italainkat... mert itt lehet is!"

cyclechic.hu

"Nem gondoltak arra, hogy bringával is érkezhetünk, elvétve találhatunk pár falból kiálló rudat, de még barátságos korlátok sincsenek. Elégtelen!"

Értékelés

  apu kali anyi hana
dizájn 3,5 4 3,5 3 3
kiszolgálás 4 4 4,5 4 4,5
közönség 2 2 3 3 2,5
zene - - - - -
füst 2,5 3 3 2 2
mosdók 3 4 2 1 1,5
árszínvonal 4 3,5 4 3,5 4
  3,17 3,42 3,33 2,75 2,92

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr242214803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SLACÓ 2010.08.18. 14:32:38

Az intézmény címzése helyesen: Budapest, 1027. Fő utca 49. Itt bizony valóban előfordul egy-egy ábrázat, kiken tanulmányozni lehet a mai korcsmakultúrát... :-)

ElnkÚr 2011.12.12. 00:09:58

Az intézmény amúgy nem tartozik a Mister-sörbirodalomhoz, nyilván ezért nem Mister-sört mérnek benne - de ez semmit nem változtat a hely hangulatán, alap- és tetőfokán.
süti beállítások módosítása