.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 07. 2. - apuska
Figaro kávézó
pixel cégér Helyszín: 1132 Bp., Borbély u. 9.
Látogatás: 2010. június 23. 18:15-22:00

> Melyik az a pesti kocsma, aminek kerthelyisége játszótérre épült?

Adatlap

Elérhetőség: +36 70 325 5801
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/Figaró-Kávézó/191260334250143
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 10-22
Extrák: kerthelyiség, tévé, sörkorcsolya, ital akciók

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Beck's (0,4l), 390 Ft Borsodi, 370 Ft
- Beck's, 450 Ft
- Staropramen barna, 620 Ft
- Löwenweiss, 600 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
A ház bora (olaszrizling, rozé, merlot), 220 Ft Jim Beam, 600 Ft
Nyakas (chardonay, irsai olivér), 330 Ft Unicum, 600 Ft
Gere rosé, 380 Ft Finlandia, 600 Ft
Tokaji sárgamuskotály, 380 Ft Nagy Gombosi pálinkák, 820 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 320 Ft Capuccino, 390 Ft
Nestea, 320 Ft Kakaó, 360 Ft
Cappy gyümölcslevek, 350 Ft Teák (Demmers), 480 Ft
Energia ital, 850 Ft Toast, 500 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Melyik az a pesti kocsma, aminek kerthelyisége játszótérre épült? Figaro, Figaro, Figaro... És tévedés ne essék, nem egy ügyes kezű borbély birtokán, hanem a helyi önkormányzat tulajdonában lévő területen, mert eredeti funkciójában annyi probléma volt vele, hogy nem győzték az angyalok földjén a közterületesek.

A történet egyik oldalról klasszikus. Az önkormányzatnak arra sem volt pénze, hogy a játszóteret vigyázza, karbantartsa, megbecsülje, így éjszakánként hajléktalanok lakták, annak minden szerves együttesével. Nem csoda, hogy egy idő után már a kutyasétáltatóknak is büdös lett. Nemhogy a környék lakóinak, illetve a kisgyermekes szülőknek! No de micsoda helyzetfelismerés? A játszótérrel szemben a Borbély utcai Figaro – az áthallás e névválasztásban oly szellemes – 6 éve jött elő az aprócska kávézó bővítésének gondolatával, amely azóta példaértékű sikertörténet. Az új bérlők szó szerint felvirágoztatták a kertet, majd a halacskák lakta szökőkút(!) köré kiraktak napernyőket és nádszékeket, de még etetőtálat is találni az ebeknek.

A lakóházak tövében díjköteles oázisként működő helyszín gyengéje a mindössze kétfős személyzet. Egyikük a kávézó és a kert között rohangál föl-le, másikuk a pultban készíti elő a poharakba, amit kell, de ha sok vendég van, kevesek ők, mint az aprócska koedukált ’darálós WC’, amibe a papíron kívül semmit nem szabad beledobni, különben a tököd is ledarálják – ez volt a félelmem.

Hideg elől egyik menekvés a kávézóba menekülni, másik kinn maradni és pokróccal takarózni. De ami furcsa, hogy ez utóbbira nem csak hűvös nyári éjjeleken van lehetőség, de december 31-ig mindig, ha erre mutatkozik igény, ráadásul a házigazdák az év végi zárás előtt karácsonyi vásárral és forralt borral is kedveskednek. És akkor ott van ugye még a belső rész, a már említett kávézó, ami alig néhány négyzetméter. Bár próbálták azt is bővíteni a lakók közös raktárhelyiségének kárára, de hát a Figaro tulajdonosainak (Dupla Kocka Kft.) sem jöhet minden össze, így marad a nyesedék: kit kicsi asztal és még egy, ami köré akár hatan is leülhetnek!

Van ott egy festmény, ami egy kortárs fiatal művész alkotása, és a pultban dolgozó hölgy szerint olyan, mint maga a hely. Egy aukción vásárolta, rögtön beleszeretett, mert kifejezi mindazt, amit itt nap mint nap lát, a békésen kávézó délelőtti vendégeket, az előrecsomagolt szendvicseket ebédelőket, a délutántól sörözőket, az éjjel rövidezőket, a hajnalig mulató mocskos-aljasul lerészegedőket. A többi kép pedig? Csak replikák egy zsibvásárról, amik passzolnak a falhoz színben."

kalimpa:

"végre valahára itt a szezonja a kerthelyiségeknek, kiülős sörözöknek, romkocsmáknak, szabadtéri ivásra alkalmas helyszíneknek... mi is találtunk egyet a belváros szívében, és nem is akármilyet.

a Figaro kávézó álmodott-gondolt-cselekedett pár éve egy nagyot, és az utca szemben lévő oldalát, ami régebben parkként üzemelt, átalakította, bevette, füvesítette, bokrosította, padosította, asztalosította és elkészített egy kurva hangulatos, csendes és kulturált kerthelyiséget.

a kiszolgálásra - a pincér feledékenységén kívül - panaszunk nem lehetett, ugrott, szaladt, átrendezett és plusz székekkel örvendeztetett meg minket, mikor is az aprónál kicsit nagyobb társaságunk helyet próbált foglalni az egyik szimpatikus asztalnál. mentségére és előnyére szóljék az a tény, hogy egyedül végezte aznap este a felszolgálási teendőket, így még az a pár fröccs rendelésem elfelejtésére is spongyát rá.

cseles a kialakítás, mert pult az nincs a kertben, csak egy bazi nagy szokásos kólás, piás és üdítős hűtő az üveges italoknak, aki esetleg csapoltra, fröccsre esetleg rövidre vágyik, annak már a kocsma hivatalos részéből mérik azt kissé lassabban, de még pont kivárható időn belül. eszerint a toalettek is a kocsmában érhetőek el, ami azért okozott is némi koedukált zavart a már illuminált fejekben, főleg a söröket fogyasztóknak az ismert okozatok miatt, de ezen is átlendültünk mint Csollány Szilveszter a gyűrűn.

az árak elfogadhatóak, bár a bor a drágább kategóriába tartozik (az itallapon feltüntetett ár fél decire vonatkozik!), de legalább van Irsai, ami nálam piros pont, mert még pénztárcabarát és már finom. végül is az esti iszogatásunk összegezve a Figaro jó helynek mondható, az átlagos hibákat kerülvén próbál rést találni az inni és beszélgetni vágyó emberek lelkivilágán."

strasszi:

"Annak ellenére, hogy ez még a Nyugati tér forgalmas csomópontjához közel van, kellemes csendes utcákban megbújik egy kis zöld terecske. Csak pár fa van itt, korábban játszótér is volt, de állítólag az teljesen lepukkant. A tér szélén lévő 6 négyzetméteres kávézó így kiterjesztette alapterület gyakorlatilag az egész terecskére. Homokozó gyerekek helyett inkább padok és asztalok. A mászókát meg felváltotta a napernyő és az esti hangulatvilágítás. Ha már a kerület rajongott polgármestere (...váci út felelj neki...) nem költ a kis lurkókra, akkor már tényleg adja ki inkább a teret kocsmának, így legalább kinéz valahogy. Mert a Figaro legalább rendben tartja. Még a szökőkutat is ők renoválták állítólag. Működni, működött. Csak remélni merem, hogy városrésznek jut a szemmel láthatóan jól menő hely bevételéből is egy kicsi.

Bár az ilyen helyek forgalma nagyon időjárásfüggő. Érkezésünkkor a tegnapi eső miatt elrakott székek és asztalok, hamar előkerültek. A pincér kedvesen fogadott, és zavarban volt, amikor segítettünk neki a székek pakolásában. Az ülőpárna, illetve a pokróc a didergős vendégeknek alapfícsör itt. A kiszolgálás alapvetően rendes itt, bár amikor sok vendég lett akkor akadozott egy kicsit a fröccsök érkezése. A területexpanzióhoz a mosdók mennyisége – 1 db – viszont nagyon kevés, és az árfekvést is magasnak tartottam, itt a körúton kívül."

"Mérsékelten bringabarát, mert a kerítéshez kötött biciklit közvetlenül láthatod ha belülről oda ülsz mellé. Kiépített tároló sajnos nincs."

Értékelés

  apu kali flet str tap cil cir anyi
dizájn 4 3 3,5 4 3,5 4 3 4
kiszolgálás 3,5 4 3,5 3 3 4 3 2
közönség 4 4 3 4 4 3 3 4
zene - - - - - - - -
füst - - - - - - - -
mosdók 2 2,5 2 2 2,5 2 2 1,5
árszínvonal 3 3 2,5 2,5 3 3 2 3
  3,30 3,30 2,90 3,10 3,20 3,20 2,60 2,90

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr122123554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Falke 2010.07.07. 12:20:14

Én nagyon szeretem ezt a helyet.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2015.04.23. 15:01:29

Áll a bál. Az önkormányzat valamit akar a Figaro kert helyett, de nem mondja meg mit: index.hu/video/2015/04/23/figaro_kavezo_kert/
süti beállítások módosítása