.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 05. 24. - apuska
Mister söröző - Keleti pu.
pixel Helyszín: 1076 Bp., Thököly út 20.
Látogatás: 2010. május 14. 16:00-17:40

> Bár tényleg szar kocsma, de egyszer-egyszer élményszámba megy ilyen helyre betévedni.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 322 2863
Web: -
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 6-22; Szo, V: 7-22
Extrák: tévé, sörkorcsolya

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,33l)
Mister sör, 165 Ft Heineken, 250 Ft
- Tuborg, 250 Ft
- Gösser, 250 Ft
- -
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Vörösbor, 50 Ft Kommersz, 130 Ft
Fehérbor, 40 Ft Unicum, 330 Ft
- Royal vodka, 200 Ft
- Ballentines, 400 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Rostos üdítő, 100 Ft Kávé, 100 Ft
Szénsavas üdítő, 100 Ft Főtt virsli mustárral, 500 Ft
Szódavíz, 20 Ft Magyaros palacsinta, 900 Ft
- Pizza, 980 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Amire készültünk, nem babazsúr. Metallica koncert volt az esti program, ergo ennek megfelelően kemény helyen illett alapoznunk. Péntek délután, Keleti pályaudvar. Bárhogy néztünk körbe, mindenhol volt egy késdobálónak tetsző kocsma, de ezek közül a legtöbbet mondó nevű a Mister Söröző, a világhíres Mister Sörház legnépszerűbb szeme az üzletláncban.

Rikító sárga színű cégér édesgetett magához. Meg a korsó sör 165 Ft és pizza felirat az üvegajtón, hogy aztán nem átalkodtunk belépni, a minket fogadó látvány bármennyire is elborzasztott.

Körbe mutatós lambéria. Balra nyerőgépek sorra, felettük tükör, a sarokban egy tévén némán a Discovery, körbe a hangfalakból diszkóslágerek gyilkos hangerővel (csodás kontraszt), jobbra hosszan a pult. A pult mögött egy apró, mozgássérült, idősödő hölgy és egy hegyomlásnyi fazon, de utóbbin még az XXL-es Mister Sör reklámpóló is feszült. A hátsó részben, a wc-ajtók árnyékában, néhány kertbe való fémszék és -asztal szolgált ülőhelyül mindazoknak, akik nem álltak. Ennél egyel durvább szektor a lépcső tetején álló galéria, amit egy nyomorult neoncső próbált nagy kínok árán bevilágítani, de még ebben a diszkrét félhomályban is látszottak a megsárgult és pókhálós plafonon a régi beázások nyomai.

Hát nem lehet mindenhol bőrfotel meg plazmatévé – kommentálta a helyi erős ember, miközben a korsókat hosszan csúsztatta felém. Átlag napi 130 liter sört adnunk el - büszkélkedett. Jeleztem, ha ez egy tuti pénzt hozó franchise rendszer, én is nyitnék egy ilyet, de azt válaszolta, ez nem úgy megy. Semmi franchise, a főnök boltja az összes, mind a 12, és persze ez itt a Keletinél, ami a legjobban megy. A sört egyébként Rákospalota külső részén egy étterem alagsorában főzik. Mondjuk adnak el belőle más éttermeknek is, az egyikükről pl. konkrétan tudja, hogy bajor sörként árulja ugyanezt, korsónként 600 forintért.

A galérián rendelni nem lehet, azért le kell menni. Noha rendszeresen jönnek fel az üres korsókért, ahogy a hölgy is magyarázta: ’ha én meglátom, hogy üres, már hozom is’. A közönség változó. Reggel munkások, délelőtt nyugdíjasok, este fiatalok. És nem csak az olcsó házisör fogy, hanem ’minden, ami jó’. Mikor elköszöntünk, még jó házigazdaként rákérdezett a csapos: ’finom volt?’ Finom, tényleg finom, és még erős is, de hiába a műanyag palackos elvitelre a lehetőség, azt már kihagytuk. Utólag, bántuk."

kék:

"Elég szar a hely, ahhoz hogy a Mister sör árán csak kicsit lepődjünk meg: nem egészen félezerért három korsót csapolnak a meglepően jó, házisör ízű italból. A kiszolgálás majdhogynem kiváló, probléma csak annyi volt, hogy kevesebb a korsó, mint a vendég, így az üresen maradt korsónk fülét is érdemes szorongatni a következő körig.

Bár tényleg szar kocsma, de egyszer-egyszer élményszámba megy ilyen helyre betévedni."

cségé:

"A középiskolás élmények jutottak eszembe, miközben messziről láttuk a hívogató reklámot, miszerint korsó sör 165 Ft, azaz igényesség hiánya nélkül, rúgjunk be minél olcsóbban! Nos, a Mister Söröző tökéletes hely erre! Természetesen szigorúan annak, aki nem igényli az elit környezetet, merthogy ez nem az. Érzéseim vegyesek a lepattant, szocreál és igénytelen helyszínnel kapcsolatban, mégis egy életre szóló élményt adott számomra. Igazi kocsma a Keletinél!

A kiszolgálás majdhogynem tökéletes, hisz mosolyogva csúsztatják a pulton a korsó söröket az ember felé, a hölgy személyzet pedig szorgosan gyűjti az üres korsókat. Utóbbira különösen ügyelni kell, mert ha az ember nem figyel, máris korsó nélkül marad! Jó hír viszont, hogy nem drága újat szerezni!

Nevezhetném minimál dizájnnak a berendezést, de akkor könnyen összekeverhető lenne napjaink igényes lakberendezési stílusával. Szerintem itt inkább arról szól a minimál, hogy több az állóhely mint az ülőhely – értsd, talponálló -, a lenti nyerőgépek száma egyenlő a galéria asztalainak számával, a galéria egy főre eső világítóteste pedig 0,083. Tehát kb. 12-13 főre jut egy neon... A spórolás mindenhol kézzel fogható! Az egyetlen kitűzött cél, minél több Mister sör értékesítése! Nos, szerintem ez tökéletesen sikerül és működik is.

A tisztaság olyan, mint bárhol a Keleti pályaudvaron és annak környékén, tehát nálam megbukott, de senki ne mondja, hogy nincs szívem, erre is megadok egy kegyelemkettest!

Összességében azt gondolom, hogy nem ez lesz a törzshelyem, mégis ha erre járok egy alapozós társasággal biztos betérünk egy pofa sörre. És amit itt szeretnék megjegyezni, hogy ez a sör nem is volt rossz, sőt egész jónak nevezhető!"

"Aki idejön inni, annak nincs pénze jó kerékpárra. A disznókergetőt meg elég csak letámasztani. A négyes metró épül, hála neki egy csomó palánk van, talán el se dől."

Értékelés

  apu kék csg
dizájn 2 1,5 1
kiszolgálás 4 3,5 4
közönség 3 3 2
zene 1,5 2 3
füst 2 1,5 1
mosdók 2,5 2,5 2
árszínvonal 5 4,5 5
  2,86 2,64 2,57

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr682026887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

acs.COM 2010.05.24. 15:04:29

Nekem kedvenc helyem lett, pedig nem vagyok híve a hasonló kvalitású vendéglátó egységeknek. De mióta először betértem a keletinél a Miszterbe, meghallottam az ajtónál bőszen beinvitáló csaposunk által oly nagyra becsült kommersz lakossági nyócker rap-et, azóta valahogy magával ragadott a hangulat. Rendszeresen betérünk haverral néha munka után egy-két korsóra. Csakis ajánlani tudom.

Ps.: Pólót nem lehet kapni, mint a dolgozókon is van? :)

weirdone 2010.06.08. 14:17:48

Volt nem rég születésnapom, kedves barátaim meglepetés bulit szerveztek, latolgatták a helyszínt (Garzon lett) és egyikük felvetette, hogy menjünk a Misterbe, kérdezte másikuk:
Lehet ott asztalt foglalni?
Á, ott azt sem tudják, mi az az asztal

Persze ez csak vicces túlzás, szeretek oda bemenni egy sörre. A srác a pultnál odalöki a sört, ami vagy 30 cm-t csúszik a pulton!
süti beállítások módosítása