.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • balkon-úr: A kisüzemű sörgyártók, majd biztosítanak poharat is a sörhöz, mert elég komikus lenne nagyüzemű sö... (2020.12.18. 12:47) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • kocsmablog: 2020. június 9-én hasonló értékrendek mentén - cseh sörök nélkül, több magyar kisüzemi sörrel - a ... (2020.12.03. 16:19) Pepin kézműves söröző
  • Utolsó 20
2010. 05. 22. - apuska
Roham kávézó
pixel cégér Helyszín: 1088 Bp., Vas u. 16.
Látogatás: 2010. május 12. 18:00-22:30
 Bezárt, megszűnt! 

> Galériába zárt kávézó, mely ontja magából a kortárs művészek megható gondolatait a hazai streetart-popart-festészet-szobrászat bűvkörében.

Adatlap

Elérhetőség: -
Web: http://roham.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/RoHAM.Club
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 16-24; P, Szo: 16-04; V: zárva
Extrák: kiállítás, kerthelyiség, koncert, tánctér, wifi, különterem

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Holstein, 390 Ft Edelweiss, 550 Ft
Tuborg (0,4l), 390 Ft Budweiser Budvar Dark, 650 Ft
- Tuborg Gold (0,33l), 400 Ft
- Carlsberg (0,33l), 400 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
félszáraz Olaszrizling, 150 Ft Jagermeister, 590 Ft
száraz rosé Cuvée, 180 Ft Becherovka, 390 Ft
száraz vörös Cuvée, 180 Ft Ballantines, 590 Ft
félédes fehér Cuvée, 270 Ft Zsindelyes pálinkák, 690 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 260 Ft Capuccino, 290 Ft
Rostos gyümölcslé, 240 Ft Forró csoki, 390 Ft
Szóda, 40 Ft Mogyoró, 180 Ft
Red Bull, 550 Ft Mojito, 1000 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"A magaskultúra kikötőjében olvastam egy cikket, miszerint Hogy érdemes kávézót nyitni?  Ácsi, bácsi. Majd azt én tudom! Vagy valaki el akarja venni jővőbeli pékségem kulcsát, amiben magunknak sütögetem kenyerünk javát?

A meg nem nevezett szerző ettől függetlenül kíváncsivá tett, hisz nem jártunk még a cikkben agyondícsért Rohamban. Uzsgyi, roham! - csak hogy ritka eredeti legyek, nem is várattuk sokat a walki-talkie betyár, winamp dj pultost, aki miközben a Holstein csap alatt hordót cserélt, spontánnak tetsző kérdéseimre is szívesen felelgetett.

- A Casa de la Musica Kultúrális Szórakoztató Központ és a Casa de la Musica Hostel tulajdonosa végre úgy döntött, hogy bérbe ad néhány helyiséget, mert nem úgy ment a bolt, ahogy ő azt képzelte. Januárban nyitottuk meg a kávézó részt, áprilisban a galériát, most a teraszon a sor. 3 hetente kerülnek ki új és újabb kiállítások, van design shop, és hát szórakozóhelyként is funkciónál a hely: csütörtök, péntek, szombat koncertek és Dj-k váltják egymást. Reméljük, lassan beindul.

És lassan tényleg beindulni látszik, mert vannak erre utaló jelek. Hogy az egyik legfájóbbat mondjam, az árlapként funkcionáló táblán a kínálatukban szereplő legolcsóbb sör árát épp akkor javították 330 forintról 390-re, de még az elmúlt években meglehetős sztochasztikussággal megjelenő Roham magazinokból is csak két régi számot találtunk a névátörökítő Roham olvasószobájaként is jól működő kávézó részben. Abban a kávézó részben, ami lenyűgözött! A színek, a rajzok, a képek a falakon provokatívan élénkek és nyersek. Vagy inkább elborultak, brutálisak, betegek? Ennek eldöntése nyilván ízlés kérdése, de eredetisége akkor is megkérdőjelezhetetlen.

A Roham csapata a budapesti underground egy újabb fellegvárát nyitotta meg a mulatozásra hajlamos közönség előtt a mostani trend szerint, a romkocsmák minden illúzióját mellőzve. Igényes, és igényességéhez képest olcsó, és olcsóságához képest színes! Tervekben, programokban, megjelenésben - avagy újabb kötelező helyszín az éjszakai bulikergetésben, erősen bízva abban, hogy a zárórájuk időpontja csak vicc, mert hát a magazinokat olvasgatva rá kellett jönnöm, abban is erősek."

kalimpa:

"galériába zárt kávézó, mely ontja magából a kortárs művészek megható gondolatait a hazai streetart-popart-festészet-szobrászat bűvkörében. megtekinthető itt többek között Baranyai András, Szöllősi Géza, Keresztes Zsófia, Stark Attila fiatal művészek alkotásai mint dekoráció, mint egyben egy kiállítás kohóziójaként.

kedves és előzékeny kiszolgálással szembe-sül az ide látogató, akár randira, akár csak egy munkamegbeszélésre érkezik, ámbár sajnos a bringa tárolására még nincs szabad hely, nekem is az utca másik oldalára kellett a sárkányomat kikötnöm, de a szándék meg volt a segítségre és ez talán fontosabb, majd kialakul ez is remélem... hál'isten a romkocsmák minden sajátosságát és hátrányát mellőzi a Roham, kulturált és ötletes színekkel operál a WC-ben fellelhető csempe burkolat is, korrekten van kéztörlőpapír és tisztaság ami manapság sajnos elég ritka, mint égen a fehér korsó!

a zene minimál, de nem a stílusát, hanem a technikai felszereltségét tekintve, viszont ide pont elég, mert hallani legalább egymás hangját, és nem kell túlüvölteni a muzsikát, kellemes újjazzek, bossák és emészthető elektronikák szóltak ottlétünkkor, de állítólag bulik és koncertek is lesznek, na majd jól meghallgatjuk...

szép és jó hely ez a Roham, remélem nem csak a korai lelkesedés táplálja a személyzet és a szervezők kedvét, és legalább ilyen izgalmas marad, mint amilyen most!!"

dancsopanza:

"Egy rokonom a szomszédos házból azért költözött el még régebben, mert amolyan betongerenda rezgető módon nyomták a bulikat a Roham elődjében. Vagy még van valami köze a Case De La Musicahoz és a helyzet változatlan? Ejnye.

De akkor hostelként is hogy tud(ott) működni...?

Amikor iszogattunk nem szólt ordenáré módon a zene (mondjuk emberi időben tettük tiszteletünket ott), sőt teljesen felhasználható barát módon, kellemesen megértettük egymás szavát. A füstre nem panaszkodtunk, mert nyitva voltak az ablakok. A kiszolgálást egy a Kultiplexből (R.I.P.) már ismert 'kolléga' intézte abszolút normális módon. Sőt. Ha éhesek lennétek, és már került is az asztalunkra egy pizza (vagy inkább langalló) étlap, de nem is akármilyen. A mangalica, meg kolbász, hagyma, szalonna szavak hatására a nyálelválasztás úgy beindul, mint Babi néni a kertbe a pogózó libák között zöldséget szedni.

Aki rendelt, annak talkie-walkien (!) keresztül már le is adták és hozták sebtiben. Szóval korrekt és az árak is ebbe a kategóriába tartoznak. Na azért nem egy Jolly, de ha nem tudod merre vedd utad, lehet ez a Joker is esetleg.

Némi kiállítás maradványt még találni, mert elméletileg volt valami, ilyen a csocsózó tengerimalac és mókus páros. A wc is rendben találtatott, voltak a szokásos kellékek.

Ide szerintem még visszatekintünk."

"A kerthelységbe gond nélkül betolható a bringa, de ne csodálkozz, ha ott nem kötheted le bárhova. Mert mindig vannak egyenlőek és egyenlőbbek - viszont ez még mindig több, mint amit kínál a kis Roham."

Értékelés

  apu kali dan flet str tapi anyi
dizájn 4,5 5 4 4 4 4,5 4,5
kiszolgálás 4 4,5 4 4,5 4 4 4,5
közönség 4 4,5 4 4 4,5 4 4,5
zene 4 5 4 3,5 4 3,5 3
füst 4 4 3 3,5 3 2,5 4
mosdók 4,5 5 4,5 3,5 4 4 4,5
árszínvonal 3,5 4 4 4 3 4 4
  4,07 4,57 3,93 3,86 3,79 3,79 4,14

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr592018516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belagezabela 2010.05.28. 17:09:58

Fasza hely.
Gonnok a legjobb.
Üdv Kunbé

dolab 2010.09.24. 15:20:57

szar hely.
a gonnok egy faszfej.
a programok szarok.
a sör keserű.

üdv,
dolab szerbiából
süti beállítások módosítása