.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 04. 27. - apuska
Lámpás pince klub

Cím: 1074 Budapest, Dob utca 15.,
Látogatás: 2010. április 7. 17:00-18:10.
Google Maps

Oké, hogy a név az Lámpás, de kb. a saját gondolataimat nem láttam, nem hogy az éppen akkor nem lévő csajok seggét.

Telefon: +36 30 722 7133
Facebook: fb.com/lampaspub
Web: http://alampas.com

Vélemény

apuska:

Kéne nyitni egy jól menő kocsmát, aminek van stílusa, valahol a belvárosban - hangozhatott el anno a tulaj szájából egy hasonló mondat. A nemes célra egy sötét barlang brutális vasajtóval a hírhedt Dob utcai Szexturkáló mellett megfelel? Teljesen jó, csak jusson le friss levegő, minden nap legyen program, jó csapolt sör, és egy csomó lámpa. Lámpa? Kicsi fény, kevés villanyszámla, ami egy jól irányzott koncepcióval hitelessé tehető: bár a bányasisaklámpa erősen félrevinne, ellenben a 'tízet ütött már az óra, térjetek hát nyugovóra' rigmust kántáló lámpagyújtogató romantikus alak, ahogy a sarokban álló lámpa mellett hintaszékben ülő nagypapa is. Eszerint? Eszerint!

Szerdán kora este vendéget csak elvétve lehetett látni, azok is csak a bájos pultos lánnyal beszélgettek, békében hagyták dolgozni a két férfit - megértem. Hiszen ahogy ott állt göndör hajával a Stan és Pan formalámpa és a húsvéti csokinyulak mellett, azon megcsillant a kóbor karácsonyfaizzók fénye. És ha azt is hozzávesszük, hogy barna Staroprament is képes csapolni finom keze?

A Lámpás pincéje igényesen berendezett, többtermes, Morrison's 2 szerűen alagutas, Fecske Presszó szerűen könyves, délutáni olvasásra csábít (zseblámpa mellett), kora esti beszélgetésekre, a hétvégéhez közelítve éjszakánként hangos szórakozásra: csütörtökön és szombaton koncertekre, pénteken DJ roptatásra, ja és hétfőnként rajzfilmvetítésre - minden program ingyenes!

Egyik éjjel ide bizonyosan visszatérünk!

kalimpa:

hm, hm, vegyes érzelmekkel távoztam eme remek helyről. többek között azért mert oké, hogy a név az Lámpás, de attól még mi a faszért kell konkrétan sötétnek lenni az egész pincében, kivéve a pult környékén?! nem értem, én kb. a saját gondolataimat nem láttam, nem hogy az éppen akkor nem lévő csajok seggét..

a sör rendben van, nem drága, viszont annál hidegebb és finomabb.. a kiszolgálás elfogadható, sőt, inkább kedves, mivel bringabarát, levihetős a gép, mert hogy az utcában a lejárat környékén kikötési lehetőség tendál a nullához, vagy csak én voltam vak, de mindegy is, levihettem.

a zene tekintetében itt tapasztaltam meg azt először, hogyan lehet eljutni a kellemesen ébresztgető bossától 3 perc leforgása alatt az agyveretős zúzda drum&bassig... igen érdekes tapasztalás volt ez részemről, főleg hogy én barom a hangfaltól mintegy másfél méterre sikerült leüljek a tök üres pincében, na mindegy is, ez az én nyomorom és nem a kiszolgálás hátránya.

árban jók, küllemben elfogadható, kiszolgálásban is tűrhető... inkább buliznék itt valamelyik agyreszelős tilos DJ muzsikáira, mint randiznék.

strasszi:

Boldog karácsonyt! Belépve jó pár fenyőfa-füzér köszönt vissza. De ki mondta, hogy ezeket csak az ünnepek alatt lehet használni? Sajnos nem a legmegfelelőbb időben voltuk ott. Ez abból is látszott, hogy rajtunk kívül az első 10 percben más fizetővendég nem is volt, így a hangulatot és a füstmennyiséget nem lehet kellően értékelni. Pincekocsma, tégláig pucolt falakkal, de dohszag nélkül. Annak ellenére, hogy nem lájkolom, ide most illet a lelakott nappalis berendezés. A szűk, zegzugos belsőtér, valahogy kiemeli az egész hangulatát. Klausztrofóbiásoknak nem ajánlom. Könyvespolcok, furcsa képek, epedáig kopott ülőgarnitúra. Az árak környéknek megfelelően magasak, de ennek ellenére maradtam volna még, mert tényleg hangulatos volt.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Borsodi, 380 Ft
Üveges sör: Pilsner Urquell, 500 Ft
Bor (1 dl): Duett (Irsai-Ezerjó Cuvée), 180 Ft
Rövid (5 cl): Zubrowka, 420 Ft
Üdítő (2 dl): Sió Prémium gyümölcslevek, 200 Ft
Meleg ital: Kávé, 240 Ft
Harapnivaló: Ropi, 100 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr341956523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toportyan 2010.04.27. 20:53:14

Szombat este a One Love Reggae közönségtalálkozón hatalmas tömeg gyűlt össze a Lámpásban, jó hangulata van a helynek, jó fejek a csaposok, és nagyon meglepő, hogy egyáltalán nem dohos, nem penészes. Kicsit sötét, de a kellemes kocsmaszag elnyomja.
Ahhoz képest, hogy rengeteg ember volt, nem lehetett vágni a füstöt, rengeteg sör fogyott, ellenben mindig volt hideg sör.
Végtére is ha nem csóró egyetimsta lennék, akkor 10-es skálán 9-es is lehetne a hely, de így csak egy erős 7-es

apuska · http://kocsma.blog.hu 2018.03.09. 10:22:24

A Zebulon Dudora klipjei * slamjei * kincsei * csendjei aktuális slágerterméke a Lámpást járja vizuálisan körbe, mondandójában pedig... :)
youtu.be/uO7wahu6FjI
süti beállítások módosítása