.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 04. 7. - apuska
Serpa Café
pixel cégér Helyszín: 1066 Bp., Zichy Jenő u. 4.
Látogatás: 2010. március 26. 19:00-22:15
 Bezárt, megszűnt! 

> Fura egy hely a Serpa. Eleve ilyen névvel? Nepáli ősökkel vagy magyar hősökkel? Csak nem megmászta valaki itt részegen a Mount Everestet?

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 302 8887
Web: http://www.serpaklub.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/serpacafe
Nyitva tartás: H: zárva K, Sz, Cs: 16-01; P, Szo: 16-02; V: zárva
Extrák: csocsó, tévé, kivetítő, társasjáték, Nintendo Wii, ital akció

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Borsodi, 380 Ft Borostyán, 430 Ft
Staropramen, 520 Ft Borsodi Bivaly, 430 Ft
Beck's (0,4l), 380 Ft Löwenbrau, 390 Ft
- Stella Artois, 530 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Frittmann Ezerjó, 130 Ft Becherovka, 520 Ft
Frittmann Zweigelt Cuvée, 130 Ft Jagermeister, 580 Ft
Frittmann Cserszegi fűszeres, 130 Ft Fütyülős mézes, 540 Ft
Frittmann Kékfrankos, 130 Ft Zubrowka, 490 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szóda, 80 Ft Capuccino, 270 Ft
Szénsavas üdítők, 260 Ft Forró csokoládé, 450 Ft
Rostos üdítők, 260 Ft Ropi, 0 Ft
Nestea, 260 Ft Chilis bab darált hússal, 790 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Fura egy hely a Serpa. Eleve ilyen névvel? Nepáli ősökkel vagy magyar hősökkel? Csak nem megmászta valaki itt részegen a Mount Everestet?

Serpa Café, mutatja a cégér, Serpa Klub, hirdeti a honlap. Már megint csodás ez a hely nevében bújó identitászavar; - Főnök, maga szerint Café legyen vagy Klub? - Mindegy. Csak ne kocsma! Hisz ez a híres Zichy utca...

Valóban, ez a kocsmáiról híres Zichy utca. Bastille, Most!, B.City, Kópia, Long Jack, Karma Point - csak ahol mi kocsmabloggerek jártunk, vagyis annyi a környéken a pia, hogy aki szomjas, bitos talál itt valami ivót. Vagyis jogos a kérdés, ha ekkora a választék, miért pont a Serpa?

Figyelj és értsd, itallapján a koncepció! 'Diákigazolvánnyal és klubtagságival 10% kedvezmény az összes termék árából!' '2-öt fizet 3-at kap koktélakció.' 'Napi italakciók.' 'Miki egységcsomagja akció.' 'A pultnál kérhető francia és magyar kártya zsetonnal, Nintendo Wii, Guitar Hero, társasjátékok, sakk, esélykiegyenlítő sakk.' Tehát a célcsoport érezhetően 18+, de még mocskosul fiatal.

A pultoslány emlékei szerint kb. 4 éve nyitottak. Az italakciók és az ingyen ropi meghozta a várva várt forgalmat (akciósból rúgnak be a fiatalok), a több helyiségből álló hely szép lassan zsúfolásig telt, asztalt foglalni kell, a vendégek visszajárnak.

A világítótestek csak halványan izzanak, viszont a félhomályban minden szépnek tűnik. A narancsszínnel elkent plafon, a modern formatervezésű székek és bárszékek, a vöröstégla, a füstfelhőben rejtőzködő lányok arca, de még a félkésznek tűnő puffos-lambériás játszószoba és a kritikán aluli mellékhelyiség is, melyek rontanak a rendezett összképen valamicskét.

A zene progresszív, cserében csak a csocsóasztalok környékén hangos. Az akváriumban hal egy darab sincsen, cserébe van egy apró rész a pincében, ami éjjel is napos.

Az esténk végére, mikor már a közeli Gödör szélén a friss levegőt vágyom, inkább érzem a Serpát klubnak mint másnak, ahova tagnak kicsit sem vágyom. Pedig suli után jó lehet itt játszani a Nintendo Wii-vel. Vagy még jobb lehet suli helyett! De munka után? A biztos lerészegedést erősítő akcióknál egy fokkal tartalmasabbat képzelek."

zika:

"Szemeimnek szokatlan elegánsságot sugároztak a fekete bőrszerű, magas támlás székek. Már majdnem elefántnak kezdtem érezni magam a porcelánboltban, ahogy sétáltunk lefelé a pincehelyiségbe, de az eszem tudta, hogy ez nem lehet, hisz kedves barátném - aki ide invitált - még nem lépett be a sznobok táborába. Úgyhogy valószínűleg a magas színvonalú külcsíny mögött az árak is alacsonyabban bújnak, mint azt elsőre képzeltem.

És ebben nem is csalódtam!

Barátném már be is jelentette a mai ital-kombó ajánlatot, amiben egy háromjegyű, ördögi számjegyért (666) méretes rövidet és egy üveg sört is leguríthatunk a torkon.

Így is tettünk, ám mindezt egy csöppnyi bárszékekkel körülvett asztalnál kellett abszolválnunk, mert bár még alig lézengtek fél7-kor a helyen, az összes létező asztal le volt foglalva.

Úgyhogy már törtük is a kis csinos fejünket, hogy merre tovább, mert mi is tetemes társaságot vártunk. Aztán végül meghúztuk magunkat egy-két foglalt asztalnál, amíg meg nem érkezett a legénybúcsút ünneplő tömeg, egy agancsot viselő férjjelölttel. Nem tudom, hogy a barátai azért adták-e rá a szarvakat, mert ennyire ismerik jövendőbelije kicsapongó természetét, és már előre felszarvazták, vagy ez valamilyen ősi hun szertartás mozzanata volt?

Mindegy is, mert közben felszabadult egy másik hely, ahova áttettük székhelyünket.

Az akciókon kívül is elfogadhatóak az árak, pláne a hely színvonalához képest. Sosem kellett sokat várakozni a pultnál, sebesen ment a kiszolgálás.

A vécénél már kicsit nagyobb volt a sor. Kivételesen a fiúnál is – bizonyára a legénybúcsú miatti megnövekedett hímszámnak köszönhetően. Ám amint szóltunk, lett új guriga wc-papír, és bár a mellékhelyiség már kevésbé volt dizájnos, mint az egyéb részek, de legalább tiszta volt.

Amúgy a magas támlás bőrszékek flancolását, beljebb már enyhítették a fapadok és a csocsóasztal.

Összegezve: igényes hely, jó árak, fiatal közönség. De asztalt mindenképp foglalj, mert nem garantált, hogy lesz olyan szerencséd, mint nekünk volt!"

tima:

"Valamit most megpróbálok összeütni a kocsmablogba, ha már fan vagyok, meg amúgy is, mert én hívtam le eme szent helyre a főszerkesztőt szent pénteken.

Miután jól nekiültem a bejegyzés megírásnak, rájöttem egy érdekes fordulatra, hogy én bizony akkor jártam először a serpában, amikor kalimpával életemben először találkoztam, így ő emlékszik tán arra, hogy az oda utam nem volt túl fényes. Az ok amiért a helyszín tervbe volt véve, mert egy barátosnémnak szülinapja volt és ő rendkívül kedvelte ezt a helyet.

Azóta a top 3 indok, amiért itt szoktunk, úgy mond bemelegíteni: az olcsóság, mert valóban, ha ihatsz egy nagy jégert és egy löwenbraut 666 Ft-ért, az már valami. Közel van, nekem végképp, mert vonathoz és nyugatihoz vagyok kötve, és mert egy színvonalas hely, fiatalokkal, és semmi késdobálással. Persze asztalt foglalni nem árt, főleg ha meccset akartok nézni a hatalmas képernyős tévéken. Jah, és az ingyen ropi is kedves figyelmesség Serpáéktól! A tárgyi szent péntekről pedig nem tudok túl sokat nyilatkozni, mert a sok italakció megint meghozta a kellő hatást."

"Szűken mérik erre a járdát, de legalább sok a tábla, a kapun van egy jó kis vasrács, és közel a bringatárolókban erős Hajós utca is, így nem mondanám azt, hogy a kikötésre nincs lehetőség, de a pincéből rálátni semmi esély."

Értékelés

  apu zika tima zsó dzsek
dizájn 3,5 4 4,5 3,5 3
kiszolgálás 3,5 3,5 4 4 4,5
közönség 4 4 3 3 4
zene 3,5 3 3 3 2
füst 2 3 4 1 3
mosdók 2 2,5 2 2 4
árszínvonal 3,5 3 4,5 3,5 2
  3,14 3,29 3,57 2,86 3,21

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr731890458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yasha 2010.04.08. 23:27:36

Nemrégiben úgy döntöttem, hogy megpróbálom felfedezni azokat a belvárosi kocsmákat-pubokat, ahol lehet csocsózni. Egy szombat este így esett a választás a Serpára. Bő félóra után kifordultunk, mert bár kellemes belső, tűrhető árak fogadtak, szellőzés mint olyan nagyjából nem volt, és a pici csocsós teremben szépen beállt a füst... mind a négyen egyöntetűen megszavaztuk a továbbállást a Noiretbe (klasszisokkal jobb a levegője, tessenek tanulni tőlük).
Egy hétre rá társaság Serpába szervezett találkozót, így kénytelen voltam új esélyt adni a helynek. Továbbra is hiányoltam a jobb szellőzést, a toalett zsúfoltsága és tisztasága sem volt megnyerő.
A vastagtésztás mirelitpizzájuk viszont jó :)

Összességében egyszer-egyszer jó, de nem lesz a kedvenc kocsmáim között.

Intizar 2010.04.30. 01:44:07

Szerintem Serpatak, csak elhagyták a végét. Ennek ui. van értelme, mint a Hippodromnak.

Intizar 2010.04.30. 01:46:18

Ja, és az "elegánsságot" elegánsabb eleganciának mondani.

SERPASZAR 2011.12.30. 11:43:28

igazi fos hely lett tülekedő kis szarfaszú pitiáner nímand köcsögökkel. szopjon le mind, aztán bassza teherbe a románfaszt szopó olcsókurva édesanyja vizihulláját a ravatalon a csocsóasztalra lepakolt huszasaikkal (mindez azért, hogy nehogy más is játszani tudjon, amúgy ötvenessel megy...) meg a randa picsáikkal együtt. taknyok. nullás hely, senkinek nem ajánlom!

nemértekhozzá(m) 2012.01.27. 22:04:08

@SERPASZAR: egy ilyen igényes véleményre mindenképp adok is...
süti beállítások módosítása