.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 03. 25. - apuska
Piros hetes söröző
pixel cégér Helyszín: 1077 Bp., Baross tér 15.
Látogatás: 2010. március 16. 17:15-19:30

> Kártyában és kocsmában a piros hetes nem nyerő!

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 321 3159
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/piros7
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo: 12-02; V: zárva
Extrák: kivetítő, tévé, wifi, zenegép

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Ászok, 300 Ft Arany Ászok, 280 Ft
Dreher, 350 Ft Kozel, 300 Ft
- Dreher Bak, 370 Ft
- Edelweiss, 490 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Folyóbor, 50 Ft Jagermeister, 440 Ft
Üveges bor (fehér, vörös, rosé), 150 Ft Rézangyal pálinkák, 560 Ft
Minőségi bor (Vivamus), 300 Ft Becherovka, 380 Ft
Forralt bor, 100 Ft Ballantines, 560 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 190 Ft Capuccino, 250 Ft
Cappy gyümölcslevek, 220 Ft Forró csoki, 450 Ft
Nestea, 220 Ft Melegszendvics, 350 Ft
Ásványvíz, 190 Ft Tortilla, 450 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Mikor a négyes metró terve még csak papíron létezett, ennél a kocsmánál álltak meg a buszok, többek közt a piros 7-es. Viszont kártyában és kocsmában a piros hetes nem nyerő! Hiába jó ómen egy kertész- és egy zoknibolt között tanyát verni, hiába van fölötte az eurozónát vonzó Baross Hotel, hiába rakják ki a sportközvetítésekre specializálódott kocsma falára a győztes Mohamed Ali posztert, és hiába állítanak be egy sor nyerőgépet, csak emiatt a Piros Hetesig BéKáVézni nem érdemes.

De ha turistalátványossággá nem is válik, lehet cél, aminek megfelel. Késik a miskolci gyors? Átszámolnád a pénzt, amit az arab valutázó váltott? Extrém karaoke élményre vágysz? A Juventus a kedvenc rádiód? Bírod, ha keményen aláznak a nők? Igen, akkor a te választásod a Piros Hetes Presszó, vagy Söröző, attól függően, hogy melyik cégért nézem.

A pultos asszony rendfenntartó szerepét több kamera képe segíti. Nem kimondottan elit a környék, a '100-ért a paprika' szinte behallatszik, a zsebtolvajok jelenlétére meg egész konkrét tábla figyelmeztet. De figyelmeztetésből kijár ezen túl is! Miután a gazda keményen kiosztott: 'itt nem lehet fotózni', életem kockáztatásával lőttem a géppel még egyet, hogy képbe kerüljön ő is. Szinte féltem tőle sört rendelni. Ahogy a promóciós teás-mézes Kalinka vodkánál sem mertem szólni, hogy az egyik pohárba több jutott mint a másikba, még a végén a többlet részt leönti. Hiányzik az nekem? Nem vagyok én mártír!

Mintegy 10 fős kompániánk alig-alig fért el. A földszinten a bárpultos kialakítás okán a társasági lét eleve esélytelen, a lépcsőfordulóban a zenegép két karaoke mikrofonnal felszerelve pihenőnek ugyan remek, de odafenn a galéria lenti résznek csak töredéke. Ehhez képest felhánytak oda annyi széket, hogy teljes kihasználtság mellett akkor is ütsz, rúgsz, ha nem akarsz. És közben szól a Juventus rádió...

Az a nagyszerű Juventus, ami a szagelszívó robaját elnyomva a hűvös WC-ben már dübörög! De addig meg kell még egy súlyos vasajtóval küzdeni, ami olyan tempóval csukódik vissza, hogy csodálkoznék, ha nem bánta volna valamelyik vendég ujja, persze kevésbé metálperces, mint a miénk.

Rammstein. Du hast. Du hast nicht."

mester:

"Simán elmennék mellette, a neve is azt sugallja, hiszen ha ez közlekedési eszközre hajaz, és amellett is közönyösen elmegy az ember. Na mindegy, nem lehet minden hely neve Fapuma. A hely asszonya elsőre olyan kicsinyeit védő, előre erőfitogtató anyatigrishez hasonlított. A helyszín nem nagy, cserébe kicsi, de a galérián tényleg látszott, hogy próbálták a nempultozósideegykistejes életérzést lecserélni egy munka utáni tömött busz hangulatához. Na jó most komolyan, én a szokásost ittam, rendben volt, az árfekvés megint rendben, bár egy hangyakukival magasabb így visszagondolva. Miután hamar éreztem az alkohol jótékony hatását, nekem nem volt olyan nagy probléma a hellyel (igaz ilyenkor bárhol királyul vagyok). A mellékhelyiségben tombolt a muzsika, és amikor szemügyre vettem a hang eredetét, észrevettem néhány szélsőséges graffitit a plafonon (ezek egy olyan időszak jelei, amelyet ma haj nélküli emberek értelmeznek újra). De ez nem gond, legalább nem Hello Kitty. Apró popó, asszem rózsaszín volt a tapéta vagy mi, mármint a galérián, de lehet, hogy csak behaluztam. Szóval kis időre a hely alkalmas feledtetni az élet nehézségeit, feltéve ha nem pultozósok vagyunk. Ennyi jutott eszembe, köszönöm a figyelmet!"

burgyi:

"Az utca felől kellően jelentéktelen a megjelenése, konkrétan kétszer is simán elmentem előtte. Belépés után szembeötlő a monumentális pult, ami nem túl hivalkodó, de egyértelműsíti hogy vendéglátóipari egységről van szó. A belső tér hangulatos, bár első ránézésre is kicsi. Az első negatív élmény a pultos-félisten-hölgy(?) Több sikeres beszólása is volt, de mindjárt az elején tisztázta, hogy kiszolgálás csak a pultnál. Ami OK, na de ebben a stílusban!?

A söröm rendben volt, csapolt Ászok pohár, az árfekvésről nem tudok nyilatkozni, nincs nagy tapasztalatom. Az asztalok a galérián vannak, szintén hangulatos környezetben. A falak, a bútorok kellemesen eltölthető kocsmaidőt jósoltak. A zene valami rádió volt (Roxy?), ettől aztán kellően jellegtelenné vált az akusztikus aláfestés, bár a hely nem indokol semmi nívós zenei csemegét. Meg aztán amúgy is Rammstein-re készültünk, azzal meg ugye nem nagyon tudott volna versenyre kelni. :-)

Miután helyet foglaltunk, ismét volt a pultos néninek egy 'helyre rakós' beszólása, hogy ne toljunk össze annyi asztalt, mert ma sokan lesznek. Amiben igaza volt, mi is így terveztük, hogy sokan leszünk. A WC rendben volt, nem patyolat tiszta, de legalább látszott az igyekezet.

Összességében, a "Helység kalapácsának" keresetlen modorát leszámítva, kellemes hely. Egy gyors sörre vagy egy kávézós-beszélgetős órácskára teljesen alkalmas. Kifejezetten jól éreztem magam, bár ez feltehetőleg a szellemes és kellemes társaságnak tudható be."

atom:

"Kezdem azzal, hogy a helyet én választottam, kifinomult alapokon: már egy órája vártam mindenkire és szétfagyott nagyjából mindenem - ez volt az első szembetűnő presszós cégér a Keleti bejáratától jól látható helyen, valami sörök és főleg fűtés ígéretével. Más célra nem is nagyon alkalmas. A vendégtér tényleg nagyon kicsi, ha sok vendég jön össze, jó ha ismerősök, mert egymás intim zónájába fognak lógni, akár így tervezték, akár nem. Az italválaszték sem sokat segít ezen. Láttam (legalább) kétféle abszintot (jó pont), és töményebb áruból elég felkészültnek tűntek, sörből sajna' csak az egy kötelező búza volt egzotikum. Ma már az Auchanban is külön belga sörös polc van, de még a közepesebb közértekben is akad négy-öt jobbfajta árpalé, kocsmában is lassan elvárom, ha már másutt így kényeztetnek. Borokat rossz tapasztalatból nem is nézek már ilyen helyeken.

A néni azért néha észrevette magát és zajló Dunaként áradt túl. A 'borravaló' nevű segédeszköz sűrű használata javasolt az igazán elszántaknak.

Rádión túlmenő zenei élmény a borok mellé kerül, ha kocsmázásról van szó. Nem is vágyom már rá, inkább csak diszkrétebb hangerőre. Fura volt, hogy épp a klotyón szól a legerősebben, mert hogy odaeszkábáltak egy hangszórót, de legalább nem kell aggódni, hogy kiszűrődnek a kellemetlen zajok.

Fázás ellen tényleg remek volt, beülésre legközelebb a pályaudvar sarkában levő műpuccoshoz térek vissza."

"Mióta épül a metró a környék autómentes, tehát az útra is le lehet fektetni a kerékpárt ha tetszik. Mert kikötni nincs mihez!"

Értékelés

  apu kék gyul zsót mstr gáb tünd burg atom
dizájn 3 3 4 3 3 2 2 2,5 2
kiszolgálás 2,5 3 3 3 2,5 4 4 2 1
közönség 2,5 3 4 3 2,5 3 4 3,5 4
zene 2 2 2 3 2 1 3 2 3
füst 3,5 3 2 3 3 3 3 2,5 3
mosdók 3,5 3 4 4 4,5 4 3 2 3,5
árszínvonal 3,5 3,5 4 4 4 4 4 3 4
  2,93 2,93 3,29 3,29 3,07 3,00 3,29 2,50 2,93

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr221867997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zolcsi67 2012.03.08. 10:58:30

A közeli jövőben megnézem a helyet, de aki azt állítja, hogy "a piros hetes a kártyában nem nyerő", az nem tud ultizni :-)))

Alexandra Kocsis 2013.07.01. 18:05:12

Nagyon vigyázzatok ezzel a hellyel,mert átvernek.Én két sört rendeltem,ketten voltunk én fízettem 940-et egy Aranyászok 340ft és egy üveges citromos 360ft-ra.Ez 700Ft.Kellett volna hogy legyen,de nyilván a pultus söpredék pofára szabja az árakat.Akkor kellett volna lelépni vagy kiverni a balhét,csak nem egyedül voltam és nem akartam égetni magam a cirkuszolással,viszont a második sört már nem ott ittuk meg és többet nem is megyek oda.A saját boltjukat rontják 240Ft-ért.Szánalmasak.
süti beállítások módosítása