.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 03. 20. - apuska
Castro bisztró
pixel cégér Helyszín: 1075 Bp., Madách tér 3.
Látogatás: 2010. március 11. 18:30-20:30

> Nincs benne semmi a forradalmi tűzből, a dzsungelharcokból vagy a rakétaválságból. Semmi pezsgés, nincs rumba vagy salsa. Ez már az elnöki posztról is lemondott Castro reprezentációja.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 215 0184
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/castrobistro
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 11-24; P: 11-01; Szo: 12-01; V: 14-24
Extrák: terasz, wifi, konyha, kivetítő, kiállítás, bringatároló

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Dreher, 470 Ft HB Lager, 470 Ft
Dreher Bak, 470 Ft Kozel, 470 Ft
Kozel, 470 Ft HB búza, 630 Ft
Pilsner Urquell, 630 Ft Dreher 24, 470 Ft
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Csopaki rizling, 230 Ft Panyolai fürtös meggy, 740 Ft
Nyakas Chardonnay, 300 Ft Becherovka, 580 Ft
Sárosdi szekszárdi rosé, 300 Ft Jagermeister, 740 Ft
Lelovits portugieser, 300 Ft José Cuervo tequila gold, 790 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 240 Ft Capuccino, 370 Ft
Rostos gyümölcslevek, 260 Ft Forró csoki, 400 Ft
Traubi, 290 Ft Mojito, 990 Ft
Szóda, 50 Ft Csevapcsicsa (5db), 945 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"A Madách téri parkolón átvágva, egy szocialista oszlopcsarnok alatt pihen egy öreg kommunista. Hé, Fidel! A bejárati ajtón nyilvánvalóan értelmes a felirat: 'yimdkh udrka;shls', vagy csak én vagyok a hülye? Asztalt szerezni itt? Meg is lepődtem, hogy sikerült, egy időben jól irányzott érkezéssel, egy apró kerek asztalocskát jó sűrűn körülülve. Fürgelábú, sok éve a Castróban szorgoskodó leány már ott is volt, és rezzenéstelen arccal kérdezte, mit hozhat. Egy pillanat türelemre intettem, mondván hadd vetkőzzek már le, és még azt sem tudom, mi a választék. Ő meg NEM ment tovább, maradt, és ugyanazzal az unott ábrázatával szinte frusztrálóan azt sugallta, siessek. Ehh. A csapolt Dreher Bak mentette csak meg attól, hogy sokat kérődzek még tűréshatáráig, mert ha ez a kedvenc van, ráadásul Dreher világos árban, nincs is több kérdés.

Minden zsigeri tiltakozásom ellenére tuti underground helyszín a Castro, a belváros szívében. Gödör előtt, Gödör után tipikus betérő hely, egy Youtube-on fellelhető szilveszteri videó alapján, ha lekapcsolják a villanyt, és bekapcsolják a lézert, akár még diszkóként is pörögne. Persze minek? Bisztró funkciójában bejáratott nevet szerzett anno már a Ráday utcában, konyhájuk, zenéjük falják a népek, a hihetetlenül könnyed és laza közép/dél-amerikánó hangulatot meg nem is értem, mivel érik el. Hisz olyan egyszerű az egész. Nagy üvegablakok, tompa megvilágítás, Critical Mass-, eredeti kubai- és partiplakátok sormintája keveredik faltól plafonig, festmények lógnak, növények nőnek, és egy furcsa szoborcsoport is emeli az esték fényét. Ja, és laptop nélkül is lehet itt internetezni, mert be van kötve a célra egy asztali számítógép.

Viszont furcsa eset esett meg velünk. Egy jól szituált fiatalember egyik kezét a velünk békésen ücsörgő hölgy táskájából kellett a szép szónál picit erélyesebben kicsalogatni, szóval ahogy a komentelők megjegyzéseiből is lehetett arra már más kocsmák leírásainál következtetni, Pesten bizony sok ittas és figyelmetlen fiataltól lopnak, és még több helyen próbálkoznak.

És ami pontszám esetemben külön magyarázatot érdemel, ami hihetetlenül szimpatikus, hogy két bejárata van a helynek, és csak az utcafrontról nyílik lehetőség átjárni köztük. Ergo dohányzó és nem dohányzó szektor abszolút szétválik, tehát fél percnyit sem kell annak szívni, aki füst nélkül szeret élni. Mert én bizony szeretek. És ha ehhez még egy homokos kubai tengerpartot, enyhén alkoholos gyümölcskoktélokat, lengén öltözött félvér felszolgáló lányokat is elképzelek, na akkor van, hogy mégsem a Castroba megyek, hanem felszállok egy repülőre."

kalimpa:

"nem tudom, hogy mi köze a névválasztásnak a jó öreg Fidelhez, de ami tuti, hogy jó hely. mindig tele van, alig találni üres asztalt-széket, és elég jó a hangulat. a régit én ugyan jobban szerettem valahogy a meghittsége végett a Ráday utcában, de ez sem rossz, sőőt...

a dizájn hasonló az előzőhöz: falon festmények, képek, fotók, plakátok, kellemes lágy barna színek, szemet nem bántó fény, halk de hallható zene, általában vagy Manu Chao vagy Manu Chao, de én imádom, piros pont nekik. a kiszolgálás hát, na ez itt a bibi, asszem. asztalhoz jönnek, kérdeznek, hoznak italokat és számlát egyaránt, de miért nem lehet egy picit több életkedvvel, megkockáztatom mosollyal a szájszegletben?! mi ez a kivert kutya hangulat állandóan a csinos pincérhölgyek arcán? tán kényszerítve vannak a munkára, vagy verik őket?! nem értem, mindegy.

az árak klasszikusan magasabbak az ilyen helyekhez képest, de a hangulatért és az általában jó társaságért megéri. egy szó mint száz, a CASTRO az egy szerintem fasza hely, megyek még sokat!!"

strasszi:

"Hej, az öreg Fidel Castro fénye és energiája már megkopott. Lemondott már a kormányfői és hadvezéri posztjáról is. Sokat kivett belőle a forradalom! Bár nyolcvannégy évesen már én se tolnám a gerillaháborút.

Castro – bisztró. Kivételesen nem kötök bele ebbe az elfuserált rímbe, csak egy picit. Kubai hangulat és állítólag szerb kaja. Hogy jön ez össze? Akkor már találóbb lett volna a Titó-Bisztró, ugyan azzal a kacska rímmel. Vagy Titó neve nem cseng annyira jól a bölcsészhallgatók körében? Igaz most nem étteremkritika miatt jöttünk, ezért a szerb kulinaritásokat nem teszteltük. Azt meghagyjuk másik blogoknak, meg könyveknek. Jöhet a sör meg a bor. Jött is, bár a Kozel íze nem volt annyira kozeles, de lehet, hogy csak én ettem előtte valamit, ami átállította az ízlelőbimbóimat. A bisztrókban pont ez a jó, lehet itt csak kávézni, sörözni, de ha éhes vagy egy vacsorára sem utolsó.

A bisztró, a hasonló helyeken megszokott 'lelakott nappali' stílusban lett berendezve. Megfakultan, kopottan, mint az öreg Castro. Régi poszterek, furcsa olajfestmények. Nincs benne semmi a forradalmi tűzből, a dzsungelharcokból vagy a rakétaválságból. Semmi pezsgés, nincs rumba vagy salsa. Ez már az elnöki posztról is lemondott Castro reprezentációja. Ennek ellenére szerethető, kellemes hely a belváros szívében."

bal:

"Gasztró bisztró Castro... A hangulatról Manu Chao gondoskodik, a desinról Stark Attila képei. A közönség a zakós inges arcokig meglehetősen vegyes. A wc bővelkedik street art matricákban, szerencséra bőven van itt látnivaló, és szerencsére semmi nem utal a véreskezű Fidelre.

Épp ilyen terítője volt édesanyámnak 15 éve és a kirakati virágok is otthonosak. De hogy Fidel Castro vagy Manu Chao itt a népszerűbb arc, az nekem rejtély."

"Kerékpártárolásra kitalált korlátok és bringát méregető irigy pillantások fogadnak, és ha még a személyzetet is ismered, tudod, hogy otthon vagy. Ide mindig hozhatsz Critical Mass plakátot, több évig kint marad, az tuti."

Értékelés

  apu kali str bal gina
dizájn 4,5 4,5 3 5 4
kiszolgálás 4 2,5 3,5 3 3
közönség 4 4 4 4 4
zene 4,5 4,5 4 5 4
füst 4 2 2 3 3
mosdók 3,5 4 2,5 3 3
árszínvonal 2 2,5 2 2,5 3
  3,79 3,43 3,00 3,64 3,43

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr751852489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuszichat 2010.03.20. 15:00:51

Nem rossz hely, de a Rádayban nekem is jobban bejött.....:(:(

anotherlife2time.qwqw.hu
sexhell.hu

hayamushka (törölt) 2010.03.20. 17:29:17

Nem tetszik a személyzet. Mindig megfogadom, hogy nem megyek többet aztán mégis. Majd megint csalódnom kell. Az arcok mások, de a hanyagság az átöröklődött. Ezeket külön tanítják, hogy bunkók legyenek azzal, aki kérdezni merészel?

ragadicspityu 2010.03.20. 17:41:03

Egyszer voltam, többet soha nem megyek. Akik velem voltak ott, azok sem mennek többet.
- Kérünk szépen 3 cappucinot!
- (itt válasz nem jött, de két utánunk érkező vendéget azért még kiszolgált a kisasszony)
- Neharagudj, kérünk szépen 3 cappucinot!
- HALLOTTAM...

Ezek után legyen hozzájuk kedvem?

Murderface 2010.06.08. 15:08:15

Felkapott, trendi hely. Ha elmúlik a trendiség, tönkre fog menni, mert nem szolgál semmi olyan extrával, ami megtartaná a törzsközönséget.

Holly Goly 2011.01.08. 15:08:50

Nagyon kedves fiú pincérünk volt, úgyhogy a kiszolgálószemélyzetre most már semmi panasz. A forraltboruk jó, a kajájuk jó, a dizájn elmegy (az asztal lehetne magasabb, fura volt az "ölünkből" enni), a közönség leginkább külföldi fiatal (franciák, olaszok és spanyolok ültek körülöttünk).
süti beállítások módosítása