.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

2010. 02. 9. - apuska
Fapados söröző, poharazó
pixel cégér Helyszín: 1036 Bp., Kolosy tér 2.
Látogatás: 2010. január 30. 16:00-16:30

> Ez nem egy kávézónak titulált izé, ez egy igazi büdös kocsma!

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 250 5089
Web: -
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 6-20; Szo: 6-18; V: 8-16
Extrák: tévé

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Dreher, 295 Ft Dreher, 300 Ft
Dreher Bak, 350 Ft Gösser, 310 Ft
- Heineken, 330 Ft
- -
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Olaszrizling, 80 Ft Kisüsti vegyes, 225 Ft
Rosé, 80 Ft Becherovka, 320 Ft
Muskotály, 80 Ft Unicum, 400 Ft
Vörös, 80 Ft Ballantines, 500 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szóda, 20 Ft Forralt bor (2,5dl), 300 Ft
Cola-Fanta-Tonik, 140 Ft Kávé, 130 Ft
Narancs+Őszi juice, 160 Ft Rágó, 110 Ft
- Gyufa, 10 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Pár lépésnyire az Evezőtől, a Lajos utca túloldalán, a régi idők emlékeit őrző Kolosy tér központi részén büszkén áll a Fapados Söröző, Poharazó. Ez utóbbi megnevezés akár még gyanússá is tehetné, de a külcsín inkább utal egy hangulatos vendéglőre, mint az igényesség néhány terén kihívásokkal küzdő talponállóra.

Mikor beléptünk, ez a kettősség még mindig letaglózott. Tökéletes volt a díszlet, a falakon antik családi- és városfotók, régi reklámplakátok, az Esti Hírlap Magyarország-Anglia 6:3-as meccséről szóló különkiadásának egy másolata, XX. századeleji utcatáblák, rozsdás hentesszerszámok; de még a vendégkör java is korosztályban ehhez passzolt. Idült alkoholisták adtak találkozót a züllés útját kereső azon szerencsés tizenéves rocker társaságnak, akik le tudtak ülni, akiknek jutott a borospincével körbefestett kisszobában ama fapadokkal körbevett asztal.

Kabátjaink nem csak azért nem vettük le, mert nem lett volna hová jó érzéssel akasztani. A Fapados kimondottan hideg volt, mert hogy hogy nem, valaki mindig nyitogatta a bejárati ajtót, a kocsma kapacitása közel járt a maximumhoz.

Egy ilyen sokat látott helyen persze bölcsességekben sincsen hiány. A játékgép melletti felirat illedelmesen figyelmeztetett: 'Nagyon kérjük ne álljanak a játékos nyakára és főleg ne szóljanak bele a Játékba !!!' Ezzel szemben pár méterre egy a Kolosy téri piacról begyűjtött fogyasztásra ösztönző versike: '...iszik szegény, iszik beteg / Iszik aggastyán és gyerek / Iszik főpap és dékán / Iszik húgom, néném, bátyám / Iszik apám, anyám / Iszik minden egyáltalán / Iszik száz és ezer / egész világ nyakal, vedel...'.

A csapos arcán most nem az a büszkeség látszott, amit óbudai bajtársaink a Kolosy téri kocsmakörkép alkalmával a Fapadosban járva tapasztaltak, inkább hogy az életet is unja. Minden nap korán kel, ugyanazokat a fáradt borvirágos arcokat látja, akik kérnek egy fröccsöt, és azzal órákig elálldogálnak. Csoda e, ha a férfi (csak!) piszoárban ahelyett, hogy néha felmosna, inkább leterít egy lapjára összehajtott kartondobozt? Ezeknek? Ezeknek!"

kalimpa:

"nagyon tetszett a dizájn, bár félő, a hangulatot nem éreztem át eléggé. a patkók, a wisszafelé járó óra, és a bárd a falon - nekem ötös. a környék régi arcát bemutató fotók meg egész egyszerűen gyönyörűek. van a helynek egyfajta aurája, ha külföldi lennék, biztos ilyen különlegességeket néznék meg Magyarországon. (miwel pesti vagyok, csak wéletlen keveredtem ide.)"

 dancsopanza:

Hazaértem. A Fapados két helyiségének egyike a szemlátomást nagy, a másik meg a bennsőséges kicsi. A nagyban található söntésben kapható gyakorlatilag minden, mint a búcsúban. Esküszöm.

Helyrajz, régi fotók a Kolosy térről, hentesbárd, lópatkó, Csemete utcza tábla cézével, Tauril hintóabroncsoló plakát... a fapados pultok, meg a kocsmaközönség, mindent vivő! Ez nem egy kávézónak titulált izé, ez egy igazi büdös kocsma!"

strasszi:

"Jók a relikviák, csak rágja őket a nikotin. Aranyos a rokkercsapat, amelyik ott hátul ül a pince imitációban, egyébként hamisítatlan talponálló. Mondjuk az árképzése nagyon furcsa. A borok nagyon jó áron vannak, de a sört kicsit felülmérték a hely színvonalához és kocsmaközönségéhez képest... de hát Budán vagyunk!"

fletó:

"Én még annyira se érzem át a hangulatot, mint Kalimpa. Minimált tetszik a hely, ezzel is úgy vagyok, mint a Híd Bistroval, hogy soha a büdös életben nem jönnék ide, ha ez nem a kocsmatúránk része lenne. A wc kritikán aluli!"

tapi:

"Ez itt egy ütközőhely lehet: Rózsadomb megütközik Békásmegyerrel, meg ami itt erről jön. Engem kicsit zavar, hogy nincs ülőhely. Igazi Stehcafe'."

kék:

"Kedves-aranyos hely, kedves-aranyos emberekkel, nagyon szimpatikus vécével, 'nyomni' felirattal a piszoár mellett... Miután értelmeztem a dolgot, úgy döntöttem, a piszoárba inkább nem."

"A saroképület mindkét oldalán kacéran kínálja rúdját a facér kerékpároknak egy-egy útjelző tábla, hogy ide köss, ide köss!"

Értékelés

  apu kali dan flet str tap kék
dizájn 2,5 4 4 3 3 4 4,5
kiszolgálás 2,5 3 4 3 3 2,5 4
közönség 2,5 5 5 2 2 2,5 4,5
zene - - - - - - -
füst 1,5 1,5 2 2 2 2 3
mosdók 1,5 2 - 1 1,5 - 1,5
árszínvonal 4 4 4 3,5 3,5 3,5 3
  2,42 3,25 3,80 2,42 2,50 2,90 3,42

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr321742581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2010.02.09. 20:43:52

80 Ft egy deci rizling??? kicsit fölélőttek az árakkal a komák.
jobb helyeken 55 Ft egy kisfröccs, amiből 45 a rizling...

Italboltos Sanyi · http://obudakocsma.blog.hu 2010.02.12. 17:24:05

Nekünk nagyon tetszett a hely kettőssége: hiába alig 10-15 éves a piac épülete, maga a kocsma hozza a klasszikus, talponállós borozók hangulatát.

A bor tényleg nem nagy szám (talán rozét ittunk?), de a Csibében sokkal rosszabb. A kávéjuk viszont tényleg finom, és a csóka jól megtömte az adagolót is.

Nem rossz hely, de nekünk a Csengődi Aranyhomok poharazója jobban bejön az Evező utcában.
süti beállítások módosítása